Hoppa till huvudinnehåll
KRAV

KRAV

  • In English
  • Press
  • Lättläst
  • Kontakta oss
  • Mitt KRAV

Huvudmeny

MENYSÖK
  • Just Nu
    • NyhetsarkivNYHETER
    • ForskningsrönNYA RÖN OM SÅDANT SOM FORSKARNA KOMMIT FRAM TILL.
    • Reportage
    • Årets Ekokock
  • Hitta
    • ReceptHÄR KAN DU TA DEL AV RECEPT MED KRAV-MÄRKTA INGREDIENSER
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företagKRAV-CERTIFIERADE FÖRETAG
    • White Guide Café
  • Regler
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • För Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Produktfakta
    • Hållbarhetsrapport
    • Press
  • Hem
  • »
  • Recept
  • »
  • Syrade morötter med vänner
    • White Guide Junior
    • Recept
      • Syrade morötter med vänner
    • Hitta KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företag
    • White Guide
    • White Guide Café 2018
    • Gårdsbutiker
    • Jordgubbsodlare
    • Äppelodlare

Syrade morötter med vänner

Syrade morötter med vänner
Du behöver:
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • ½ kålrot
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • några senapsfrön
  • ett par stora blad från vitkål
  • havssalt
Utrustning:
  • rivjärn eller matberedare
  • hushållsvåg och en brevvåg el liknande
  • ett kärl med ett tättslutande lock
  • en rostfri bunke
Gör så här:
  1. Ansa grönsakerna och riv dem grovt.
  2. Väg de rivna grönsakerna och lägg dem i en rostfri bunke. Väg sedan upp salt motsvarande 1 procent av grönsakernas vikt. Om du har ett kilo grönsaker blir det alltså 10 gram salt.
  3. Blanda ner salt och senapsfröna, men inte lagerbladet, i grönsakerna. Boxa grönsakerna med näven, eller med ett trubbigt föremål, mot bunkens botten. Grönsakerna ska börja vätska och bli mjuka, men inte mosiga.
  4. Tag en väl rengjord burk och packa grönsakerna i burken. Lägg i lagerbladet. Lämna lite plats längst upp i burken.
  5. Täck över grönsakerna med kålbladen och förslut locket väl.
  6. Låt burken stå 2 veckor i rumstemperatur (cirka 20 grader).
  7. Ställ den sedan 2 månader i kylskåp (cirka 8 grader). Lagrar du den längre, upp till ett år, fördjupas aromen och smaken.
Senast uppdaterad: 2018-03-14
Skriv ut
  • Underbara Claras goda vitkålssoppa
Genvägar
  • Sparris med rabarber, macadamianötter och vårens vilda örter
  • Gratinerade blåmusslor
  • Bouillabaisse med KRAV-torsk
  • Gratinerade havskräftor
  • Friterad lutfisk
  • Lutfisk med god sås
Regler

Sök i regelboken

Scrolla

upp

Scrolla upp
  • Nyhetsarkiv
    • Nyhetsarkiv
    • Forskningsrön
    • Reportage
    • Pressmeddelanden
  • Hitta
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företag
    • White Guide Café
    • Gårdsbutiker
  • REGLER
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Ladda ner märket
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • KRAVs hållbarhetsrapport
    • Engagera dig
    • Kontakta oss
    • Press
Postadress: Box 1037 751 40 UPPSALA
Telefon: 018 - 15 89 00
E-post: info@krav.se
KRAV på Facebook
Twitter
Följ oss på Twitter.
Youtube
Prenumerera på vår YouTube-kanal.
Instagram
Följ oss på Instagram.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi anta att du godkänner detta.OkIntegritetspolicy