Hoppa till huvudinnehåll
KRAV
KRAV
In English
Press
Lättläst
Kontakta oss
Mitt KRAV
Sökord
Huvudmeny
MENY
SÖK
Just Nu
Nyhetsarkiv
NYHETER
Forskningsrön
NYA RÖN OM SÅDANT SOM FORSKARNA KOMMIT FRAM TILL.
Reportage
Årets Ekokock
Hitta
Recept
HÄR KAN DU TA DEL AV RECEPT MED KRAV-MÄRKTA INGREDIENSER
KRAV-märkta restauranger
KRAV-certifierade företag
KRAV-CERTIFIERADE FÖRETAG
White Guide Café
Regler
KRAVs regler
Påverka KRAVs regler
Avslutade översyner
Regelprocess
För Företag
Välj verksamhet
Certifieringsorgan
Licenspriser
Hjälpmedel
Webbshop
Om KRAV
KRAV-märkningen
Vanliga frågor & svar
Produktfakta
Hållbarhetsrapport
Press
Hem
»
Recept
»
Syrade morötter med vänner
White Guide Junior
Recept
Syrade morötter med vänner
Hitta KRAV-märkta restauranger
KRAV-certifierade företag
White Guide
White Guide Café 2018
Gårdsbutiker
Jordgubbsodlare
Äppelodlare
Syrade morötter med vänner
Du behöver:
2 morötter
1 palsternacka
½ kålrot
1 gul lök
1 lagerblad
några senapsfrön
ett par stora blad från vitkål
havssalt
Utrustning:
rivjärn eller matberedare
hushållsvåg och en brevvåg el liknande
ett kärl med ett tättslutande lock
en rostfri bunke
Gör så här:
Ansa grönsakerna och riv dem grovt.
Väg de rivna grönsakerna och lägg dem i en rostfri bunke. Väg sedan upp salt motsvarande 1 procent av grönsakernas vikt. Om du har ett kilo grönsaker blir det alltså 10 gram salt.
Blanda ner salt och senapsfröna, men inte lagerbladet, i grönsakerna. Boxa grönsakerna med näven, eller med ett trubbigt föremål, mot bunkens botten. Grönsakerna ska börja vätska och bli mjuka, men inte mosiga.
Tag en väl rengjord burk och packa grönsakerna i burken. Lägg i lagerbladet. Lämna lite plats längst upp i burken.
Täck över grönsakerna med kålbladen och förslut locket väl.
Låt burken stå 2 veckor i rumstemperatur (cirka 20 grader).
Ställ den sedan 2 månader i kylskåp (cirka 8 grader). Lagrar du den längre, upp till ett år, fördjupas aromen och smaken.
Senast uppdaterad: 2018-03-14
Skriv ut
Underbara Claras goda vitkålssoppa
Genvägar
Sparris med rabarber, macadamianötter och vårens vilda örter
Gratinerade blåmusslor
Bouillabaisse med KRAV-torsk
Gratinerade havskräftor
Friterad lutfisk
Lutfisk med god sås
Regler
Sök i regelboken
Scrolla
upp
Scrolla upp
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi anta att du godkänner detta.
Ok
Integritetspolicy