Webbutbildningar

För att sprida kunskap om KRAV och värdet av KRAV-certifiering och KRAV-märkta produkter, satsar vi på webbutbildningar. Butiksutbildningen kan man titta på direkt från länken på denna sida. Övriga utbildningar beställer man via formuläret längst ner på sidan. Utbildningarna är tills vidare gratis.

Gratis

Grundutbildning

Ger allmän kunskap om KRAV och vad KRAV står för, t ex vad som skiljer EU-ekologiskt från KRAV.

 

Grundutbildningen finns även på YouTube, i en version utan frågor och intyg. Se den här.

 

Längd

Cirka 25 minuter + frågor att besvara.

 

Kostnad

Gratis

 

Gratis

Restaurangutbildningar

En ny restaurangutbildning har lanserats utifrån KRAVs uppdaterade restaurangregler som gäller från 2022. Parallellt med den nya utbildningen ligger den äldre kvar under 2022, eftersom de nya restaurangreglerna har en övergångstid på ett år. De som har påbörjat den äldre utbildningen får då också tid att avsluta den.

Restaurangutbildningarna riktar sig till alla former av restauranger, som privata restauranger, offentliga storkök, caféer och andra typer av måltidsverksamheter. De ger en introduktion inför en certifiering, men passar för också nyanställda på KRAV-certifierade restauranger, och när personalen behöver fräscha upp sina kunskaper.

Alla som arbetar med att tillreda och servera mat på en KRAV-certifierad restaurang ska gå KRAVs restaurangutbildning.

 

Utbildningarna ska tills vidare beställas via formuläret nedan.

 

Längd

Ca 30 minuter + frågor att besvara.

 

Kostnad

Gratis

Gratis

Importutbildning

KRAVs importutbildning har tills vidare släckts ner. Den är inte längre helt aktuell efter de nya regler som kom 2022, och ska uppdateras.

Gratis

Inspirationsutbildning

Utbildningen riktar sig till butiker och andra som säljer KRAV-produkter. Den ger inspiration om hur man kan prata KRAV med konsumenter, och hur man kan underlätta för dem att göra hållbara val.

Om du vill ha utbildningen som en film-fil (623 MB i formatet .mp4), kontakta utbildning@krav.se.

 

Längd

Ca 8 minuter. Inga frågor att besvara. Se 30-sekunders trailer.

 

Kostnad

Gratis

Gör så här

OBS:

  • Om du endast ska beställa en webbutbildning till dig själv, välj då ett användarkonto i formuläret nedan. Företagskonto krävs endast när du ska administrera utbildningar till anställda eller medarbetare.
  • Om du både beställer utbildningar till en grupp anställda och vill gå utbildningen själv, måste du använda två olika mejladresser för detta.

När du har beställt webbutbildningar via formuläret nedan skickar vi inloggningsuppgifter till den mejladress du har angivit. Observera att det är en viss handläggningstid vilket innebär att du inte får inloggningsuppgifter direkt utan det kan dröja upp till en arbetsdag. När du fått inloggningsuppgifter loggar du in på utbildning.krav.se. För bästa resultat, använd webbläsaren Google Chrome. Hämta Google Chrome här.

Om du har skaffat ett företagskonto, och har beställt ett antal användarlicenser till dina anställda: Logga in med de uppgifter du får från KRAV. Skapa användarkonton till de licenser du har beställt. Ange korrekta för- och efternamn, som kommer att skrivas ut på kursintygen efter avklarad utbildning. (Telefon, personnummer och KRAV-nummer behöver inte anges. Där kan man i stället skriva nollor.)

Välj lösenord till varje konto. Fördela sedan de beställda utbildningarna på de anställda och dela ut inloggningsuppgifterna (mejladress + lösenord) till dem.

Om du har skaffat ett användarkonto till dig själv: Logga in med de uppgifter du har fått från KRAV.

Börja utbildningarna

  • Lägg till den eller de utbildningar du ska gå. (Klicka på svart ruta ”Lägg till” i vald utbildning).
  • Nu kan du börja utbildningen. Du måste svara rätt på en viss andel frågor efter varje avsnitt för att kunna gå vidare till nästa. Om du blir underkänd på ett prov, kan du klicka på de besvarade frågorna och se de rätta svaren. Sedan kan du göra om provet och gå vidare.
  • Du behöver inte gå hela utbildningen i ett svep. När du loggar in nästa gång, kan du fortsätta där du slutade.
  • Undvik att ”snabbspola” i filmavsnitten, för att undvika att filmen hakar upp sig.

Om du behöver hjälp med utbildningarna, kontakta KRAV på utbildning@krav.se


 

eller kontakta KRAV på utbildning@krav.se