Pressmeddelanden

Lilla Bjers vinnare av KRAVs nya hållbarhetspris

1 okt, 2019

Lilla Bjers vinnare av KRAVs nya hållbarhetspris

KRAV-certifierade restaurangen Lilla Bjers på Gotland vann KRAVs nya pris 360°Lighthouse, som lyfter pionjärer inom ekologi och hållbarhet. Många priser delades ut till Nordens mest hållbara restauranger, flera av dem är KRAV-certifierade. Vinnarna presenteras i den nya restaurangguiden 360°EatGuide.

– Vi är väldigt glada över det här priset. Hållbarhet och ekologiskt har vi jobbat med i många år och det känns som att tiden nu har kommit ifatt oss. Det är fantastiskt och väldigt viktigt, säger Margareta Hoas som äger och driver Lilla Bjers tillsammans med Göran Hoas.

Motiveringen till priset löd:
”To succeed in reaching this far, you need a stubbornness verging on obsession with a fiery passion; but above all – an earnest conviction of what the restaurant guest and the globe really need. Thanks for showing the way!”

360°EatGuide är den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. Initiativtagare är Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts.

I flera av kategorierna var KRAV-certifierade restauranger nominerade och i kategorin 360°Chef vann Fredrik Johnsson på KRAV-certifierade Volt. På rankinglistan över de hållbaraste restaurangerna i Norden är flera på topplistan KRAV-certifierade.

Guiden, som är digital, ges ut på engelska och lanserades i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019.


Läs mer om KRAV-märkta restauranger


Kontakt:
Frida Welin, projektledare PR och samarbeten KRAV 070-605 78 49

Ladda ner som pdf

Dela sidan