Pressmeddelanden

Norlandia Förskolor blir KRAV-certifierade

23 feb, 2023

Norlandia Förskolor blir KRAV-certifierade

Nu har samtliga kök inom Norlandia Förskolor blivit KRAV-certifierade. Norlandia arbetar enligt devisen att mat inte enbart ska mätta magen, utan också ge barn en smakmässig upplevelse samt kunskap om matens påverkan på vår hälsa.

– Vi är naturligtvis jätteglada att en stor förskoleaktör som Norlandia ansluter sig till oss och vill fortsätta utveckla branschen och måltider inom offentlig sektor, säger Staffan Carlberg, kundansvarig offentlig sektor på KRAV.

Norlandias arbete mot att nå certifiering av alla förskolor med egna kök har genomförts i två steg. Först certifierades 20 kök i ett pilotprojekt. Den utvärderingen resulterade i en ytterligare fördjupning och beslut om att sträva mot en KRAV-certifiering på kedjenivå, det vill säga för alla kök. Norlandia Förskolor är numera en av de enskilt största aktörerna på kedjenivå med KRAV-certifiering.

– Vi är mycket stolta över certifieringen och ser den som ett naturligt steg i vårt arbete med mat och hälsa, säger Patrik Karlberg, konceptchef på Norlandia Förskolor.

Konkret innebär KRAV-certifieringen att köken använder råvaror som i allt större utsträckning främjar mer biologisk mångfald, god djurvälfärd och bättre arbetsvillkor. KRAV-råvaror har även mindre klimatpåverkan och odlas utan naturfrämmande bekämpningsmedel.

– Vi ser på barnens måltider som mycket mer än att fylla på energi. Hos oss omfattar måltiderna allt från val av råvara och tillagning till hur maten serveras, i vilken miljö och med vilka människor. Vi ger barnen upplevelser av nya smaker, ny kunskap om matens betydelse för vår hälsa och resor i den kulinariska världen, säger Johan Hamberg, kost- och måltidsansvarig på Norlandia Förskolor.

Grunden för Norlandia Förskolors arbete med mat är konceptet för Mat med Smak. Konceptet är framgångsrikt och har bidragit till flera nomineringar och vinster i olika klasser i tävlingen White Guide Junior, bland annat Årets måltidschef och Årets kock.

Kontakt

Staffan Carlberg
Kundansvarig offentlig sektor på KRAV
+46 (0)70-311 05 70
staffan.carlberg@krav.se

Patrik Karlberg
Affärs- och konceptchef, Norlandia förskolor
Mobil: +46 (0)70-297 04 51
E-post: patrik.karlberg@norlandia.com

Ladda ner som pdf

Relaterat innehåll

Dela sidan