Pressmeddelanden

Emma Rung ny vd på KRAV

30 maj, 2022

Emma Rung ny vd på KRAV

Emma Rung blir ny vd på KRAV. Hennes uppdrag är att öka synligheten och efterfrågan på KRAV-märkt. KRAV ska ta ökad plats i samhällsdebatten, bli relevant för fler och vara en tydlig röst för ökad hållbar konsumtion. Emma kommer senast från flera ledande positioner i Regeringskansliet.

– Mitt sikte är tydligt inställt på att ge konsumenter de förutsättningar och argument som behövs för att flytta handen i butikshyllan. Med hjälp av konsumentmakt och samarbete genom hela kedjan ska vi få den ekologiska andelen att växa, säger Emma Rung, tillträdande vd på KRAV.

Emma Rung kommer senast från rollen som statssekreterare i Regeringskansliet, och har tidigare varit tillförordnad generalsekreterare på certifieringen Fairtrade. Hon har även bakgrund som bland annat chef på Social Entrepreneurship Forum och har arbetat med hållbarhet på svensk-amerikanska handelskammaren. Emma Rung har fått pris för sitt opinionsbildnings- och påverkansarbete. Hon är rankad som en av ”Sveriges 101 supertalanger” av Veckans affärer och är utbildad statsvetare vid Stockholms universitet.

– Styrelsen har under rekryteringen sökt efter en engagerad ledare som kan skapa synlighet och stärka KRAVs position på marknaden. Jag är oerhört glad att Emma med sin erfarenhet från att leda värderingsburna organisationer och sitt stora engagemang kan leda KRAV framåt, säger Linus Källander, styrelseordförande på KRAV.

KRAV är Sveriges mest kända hållbarhetsmärkning för mat. KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund, utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, dessutom med extra höga krav för biologisk mångfald, mindre klimatpåverkan, djurvälfärd och bättre arbetsvillkor.

Emma Rung tillträder tjänsten som vd på KRAV den 22 augusti. KRAVs vice vd Cecilia Lenbäck är fram till dess tillförordnad vd.

Kontakt:

Linus Källander, styrelseordförande KRAV, linus.kallander@krav.se, 073-376 14 62

Nina Halling, kommunikationschef KRAV, nina.halling@krav.se, 070-842 43 73

Ladda ner som pdf

Relaterat innehåll

Dela sidan