Nyheter

KRAV ny samarbetspartner till Ostfestivalen i Stockholm

2 feb, 2023

hero_vaddogardsmejeri-1536×864-1676383729

KRAV är ny partner till Ostfestivalen i Stockholm 10-12 februari, som i år arrangeras för nionde gången. Som samarbetspartner vill KRAV lyfta mervärdena med KRAV-märkta svenska ostar, att de produceras med extra höga krav på biologisk mångfald och djurvälfärd.

Ett givet tillfälle för oss att synas och berätta om alla fina KRAV-märkta svenska ostar som finns i landet och vad KRAV-märkningen innebär. Vi kommer att visa hur kossan bidrar till biologisk mångfald, men också anordna en ostpromenad för de yngsta besökarna, säger Åsa Orrö, marknads- och regelutvecklare för livsmedelsförädling på KRAV. 

I år äger Ostfestivalen rum på Münchenbryggeriet och ett 40-tal utställare deltar. Bland dem finns KRAV-certifierade Väddö Gårdsmejeri, Skogsbackens Ost, Falköpings Mejeri, Arla, Skånemejerier, Skärvångens Bymejeri, Hagarnas Mejeri och Gide Get. 

Ostfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla som älskar ost. Här kan besökarna ta del av ett unikt utbud av svensk ost från stora och små producenter från hela Sverige. Besökarna kan provsmaka och köpa hem lokala ostar så väl som svenska ostklassiker och utöver utställarnas fantastiska utbud kan besökarna även ta del av ett gediget scenprogram, seminarier, ostsafari och ost- och dryckesprovningar med mera.

Vi är verkligen glada att ha med KRAV som samarbetspartner i år. Med KRAV får vi kunskap om ekologisk produktion och de värden som KRAV-bönder och djur adderar. Det är viktiga värden som vi ser framemot att lyfta fram till besökarna av Ostfestivalen tillsammans med KRAV, säger Erik Ellström, projektledare för Ostfestivalen.

KRAV anordnar en ostpromenad för alla barn söndag 12 februari kl 10-16! Frågorna är utplacerade i de olika montrarna på festivalen. Alla barn som deltar får ett litet pris i form av en reflex eller smörkniv av KRAV.

Mer information om ostfestivalen och öppettider finns på www.ostfestivalen.se

Dela sidan