Reportage

Väddö Gårdsmejeris julost gör julbordet ännu godare

10 dec, 2019

hero_vaddojulost

I hjärtat av Roslagen hittar du Väddö Gårdsmejeri, ett KRAV-certifierat mejeri som bedrivs av familjen Edlund. På gården drivs också ett jordbruk med det sextiotal kor som mjölken kommer från. Jordbruket har varit KRAV-certifierat sedan tidigt 90-tal. Ostar och glassar i härliga smakkombinationer säljs i gårdsbutiken och i det egna caféet, alla tillverkade på gårdens egen KRAV-märkta mjölk.

Väddö Gårdsmejeri såg KRAV-certifieringen som ett självklart och naturligt steg i gårdens utveckling. Deras värdegrund är att alltid arbeta för det som är bäst långsiktigt. Detta gäller såväl odlingarna på den egna marken som djuren på gården, samt alla medarbetare som är en del av det dagliga arbetet både på gården och i mejeriet.

Nu börjar det närma sig jul och allt som hör därtill, vilket innebär att det återigen finns möjlighet att köpa Väddö Gårdsmejeris KRAV-märkta julost. Vi passar på att fråga en av grundarna till gårdsmejeriet, Elin Edlund, varför man ska välja just deras julost. Svaret är enkelt:

– Det är en väldigt god, mild och gräddig ost som passar till allt på ett julbord. Man ska välja vår ost om man vill ha en ost tillverkad på råvaror med kvalitet och med transparens, en ost som blivit resultatet i en hel bondgårds kretslopp.

Vi passar även på att fråga vad som alltid finns på familjen Edlunds julbord.

– Vi väljer såklart mycket produkter från vår egen bondgård där ostarna har ett stort fokus, men även vår ostkaka och kalvdans. Resterande del kommer från våra goda grannar i Roslagen, såsom skinka, salami, fisk, bröd och så vidare. Det är fantastiskt att kunna duka upp ett komplett julbord från vår region.

Vill duka fram julosten eller någon annan av mejeriets ostar på årets julbord så går den att köpa direkt från mejeriets gårdsbutik. Befinner du dig inte i rätt del av landet kan du istället mejla till info@vaddogardsmejeri.se för att ta reda på vilken återförsäljare som är närmast dig.

Dela sidan