Pressmeddelanden

ICA Kvantum Lidingö bäst på ekologiskt i Stockholm

1 jun, 2021

ICA Kvantum Lidingö bäst på ekologiskt i Stockholm

ICA Kvantum Lidingö är bäst på ekologiskt i Stockholm 2021, och får pris som en av Sveriges mest hållbara matbutiker av KRAV. Med utmärkelsen vill KRAV hylla en butik som arbetar med att utöka sitt ekologiska sortiment i allmänhet och sitt KRAV-märkta sortiment i synnerhet.

I vinnarmotiveringen heter det: “En butik som förstår vikten av dialog med sina kunder, både i butiken och i sociala medier. Det här är en passionerad butik som vill vara med och förändra världen. Här brinner man för det ekologiska, det är omöjligt att missa!”

White Guide Green utser varje år Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika hållbarhetskriterier. Under 2021 besöks 12 städer i Sverige i jakten på de matbutiker som vill mest, kan mest och gör mest. Totalt undersöks och jämförs drygt 1 000 butiker.

Ekologiskt är en av flera hållbarhetskategorier i White Guide Green, och den står KRAV för. Med utmärkelsen “Bäst på EKO” vill KRAV hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt.

– Det är bra med en guide som premierar butiker som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågorna. Genom att lyfta dem som goda exempel kan fler inspireras och därmed driva utvecklingen framåt. Målsättningen är att alla butiker i framtiden kommer att arbeta mot långsiktig hållbar konsumtion och utöka andelen hållbara produkter i sitt sortiment i dialogen med kunder och leverantörer, säger Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare DVH på KRAV.

Alla vinnare av de testade städerna presenteras på www.whiteguidegreen.se. En hållbar matbutik är enligt White Guide Green den som hjälper sina kunder att göra hållbara val. Målet är att vägleda kunder till butiker med ett hållbart och ansvarsfullt utbud, där personalen är påläst och intresserad av social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.

Bakom initiativet White Guide Green står Bergkvist Publishing och WWF.


Kontakt:
Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare DVH KRAV, 070-386 07 10
Carina Johansson, presskontakt KRAV, 070-607 30 78

Ladda ner som pdf

Dela sidan