Nyheter

Uppropet tog KRAV-certifierade Green Bakerys bröd till Lidls hyllor

5 jun, 2020

Tack vare en rad små livsmedelsproducenters upprop till dagligvaruhandeln den 25 mars, fick KRAV-certifierade Green Bakery kontakt med Lidl, som nu har tagit in två av deras populära surdegsbröd i alla sina 194 butiker.

Eftersom Coronakrisen har drabbat många små livsmedelsproducenter hårt, skrev några av dem under ett upprop i Expressen den 25 mars om att dagligvarukedjorna skulle ta in deras produkter i butikerna. En av producenterna som skrev under var Green Bakery, som varit certifierade sedan 2018.

– Vi tog kontakt med Lidl efter att de svarat på Uppropet i Expressen och på LinkedIn. Vi är tacksamma och innerligt glada över det engagemang man visat från Lidl:s sida, och ser förutsättningar för ett mycket gott samarbete framöver, säger Thomas Färnefalk, senior rådgivare på Green Bakery.

Efter att ha permitterat personalen den 18 mars och gått ned till 16 timmars arbetsvecka, kunde Green Bakery från och med 14 maj köra på för fullt och till och med nyanställa.

– Vi hoppas på att samarbetet fortsätter så länge produkterna säljer. Det är de populära KRAV-märkta blåbärsbröd och frukostbröd som nu finns i Lidls butiker, berättar Thomas.
Råvarorna i bröden kommer i huvudsak från närområdet i Västra Götalandsregionen.

Green Bakery har fått positiv respons i sociala medier och på andra sätt för uppropet och samarbetet med Lidl.

Green Bakery

Dela sidan