Pressmeddelanden

Linus Källander är KRAVs nya ordförande

26 apr, 2018

Linus Källander är KRAVs nya ordförande

Linus Källander har valts till ny ordförande i KRAVs styrelse. Han ser två stora frågor som viktiga för KRAVs utveckling.

Efter fem år som ledamot i KRAVs styrelse valdes Linus Källander till ordförande under torsdagens årsstämma.

– Jag ser väldigt mycket fram emot mitt nya uppdrag! Det ska bli roligt att fördjupa mitt engagemang i KRAV och att jobba vidare med KRAVs vd Anita Falkenek för att förverkliga den strategi vi har beslutat, säger Linus Källander.

Han ser två frågor som viktiga att jobba med framöver för att KRAV ska vara drivande inom ekologisk och hållbar livsmedelsproduktion.

– Den första handlar om hur vi utvecklar regler och verktyg. KRAV-certifieringen ska upplevas som det naturliga verktyget i hållbarhetsarbetet. Därför ska reglerna utvecklas i dialog med dem som ska certifieras. Naturligtvis ska de även vara baserade på vetenskap.

– Den andra är att vi som en liten organisation måste bli ännu bättre på att samarbeta med andra aktörer – till exempel för att kommunicera fördelarna med att välja KRAV-märkt mot konsument.

Linus Källander växte upp på en KRAV-certifierad gård i Sörmland och han är fortfarande aktiv i gårdens verksamhet. Som ung engagerade han sig i globala rättvisefrågor och 2010 startade han tankesmedjan Dyrare mat, NU! som kämpar för att maten ska bära sina egna kostnader, både när det gäller miljöpåverkan och mänskliga kostnader. Idag arbetar han i Regeringskansliet med unga och nyanländas etablering på arbetsmarknaden.

Linus Källander efterträder Elisabeth Gauffin, som varit KRAVs styrelseordförande sedan 2012.

Foto: Kristian Pohl (högupplöst bild nedan)

Kontakt:
Linus Källander, styrelseordförande KRAV: 073 376 14 62
Emma Casserlöv, pressansvarig KRAV: 070 665 95 30

Ladda ner som pdf

Relaterat innehåll

Dela sidan