KRAV-märkt

KRAV-märket visar att en vara är ekologiskt producerad och bidrar till biologisk mångfald, minskad klimatpåverkan, god djurvälfärd, skydd för miljö och hälsa samt till bättre arbetsvillkor.

Det här är KRAV

KRAV-märkt mat är den mest hållbara. Den bidrar till biologisk mångfald, minskad klimatpåverkan, god djurvälfärd, skydd för miljö och hälsa och till bättre arbetsvillkor för anställda. Att äta bättre är att äta KRAV-märkt.

KRAV-märkta produkter

Lär dig mer om vad KRAV-märkningen innebär för olika typer av produkter, allt ifrån kött och fisk, till grönsaker, frukt och bär.

Kontroll av KRAV-märkt

Alla företag som producerar KRAV-märkta produkter granskas årligen av oberoende certifieringsorgan som ser till att KRAVs regler följs. Allt för att du som konsument ska känna dig trygg med att du gör ett så hållbart val som möjligt i mataffären.

Frågor om KRAV-märkt

Ställ dina frågor om KRAV-märkningen i vårt konsumentforum. Här kan du även läsa svar på frågor som andra konsumenter har ställt tidigare.

Hitta KRAV-märkt

Du kan hitta KRAV-märkt mat i din närmaste matbutik, men spännande KRAV-märkta produkter kan du hitta även i gårdsbutiker och hemma hos en enskild odlare eller på restauranger. Sök här på KRAV-certifierade företag.