Nyheter

Lansering av KRAVs visionära målbilder

23 maj, 2022

hero_atbattre8

Produktionen av livsmedel orsakar upp till 30 procent av de globala växthusgasutsläppen och bidrar till en stor del av hotet mot den biologiska mångfalden. För att driva på utvecklingen mot en långsiktigt hållbar livsmedelsproduktion har KRAV lanserat fyra visionära målbilder. Målbilderna omfattar även tidsatta mål för hur KRAV kan bidra till hållbarare livsmedelsproduktion. KRAV kommer också att agera för att målbilderna ska bli utgångspunkt för samarbete med organisationer och företag, liksom för forskning och politiska insatser.

Titta på inspelning från eventet här.

De fyra visionära målbilderna gäller områdena klimat, biologisk mångfald, djurvälfärd och bättre arbetsvillkor.

Lanseringen av de visionära målbilderna skedde 7 juni på Kalf & Hansens restaurang i Stockholm. Ett 40-tal gäster deltog på plats. Många fler kunde följa lanseringen digitalt via en direktsändning på YouTube.

Inbjudna talare bidrog utifrån olika infallsvinklar med synpunkter på behovet av en mer hållbar livsmedelsproduktion. Här följer några citat från lanseringen:

  • Linus Källander, KRAVs styrelseordförande: ”Ekologisk livsmedelsproduktion är det bästa sättet vi känner till i dag för att göra framtidens livsmedelsproduktion mer hållbar.”
  • Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood: ”För att få till långsiktigt hållbara samarbeten måste man ha en anledning att samarbeta. KRAVs visionära målbilder kan vara en sådan anledning.”
  • Victoria Olsson, hållbarhetschef på Arla: ”Vi ska tillsammans driva vad KRAV är och står för.”
  • Jonas Carlberg, Affärsområdeschef lantbruk på KRAV: ”För att öka den biologiska mångfalden – och samtidigt självförsörjningsgraden – är det viktigt att vi kan öka odlingen av proteingrödor och grovfoder i Sverige.”
  • Rune Kalf Hansen, driver restaurangen Kalf & Hansen tillsammans med sin son Fabian: ”Vi är KRAV-certifierade på högsta nivån för att det är en tydlig markering från oss att det här är det sätt vi måste välja för att komma vidare när det gäller hoten mot klimatet. Det finns inget annat! Och vi är otroligt stolta över det!”

Läs mer om KRAVs visionära målbilder

 

Titta på inspelning från eventet

Dela sidan