Pressmeddelanden

Matbutiker nominerade till Årets Ekopris

6 maj, 2020

Matbutiker nominerade till Årets Ekopris

Tio matbutiker är nominerade till Årets Ekopris, som KRAV står bakom. Butikerna ligger i framkant genom att erbjuda ett brett ekologiskt utbud och arbeta för att vägleda sina kunder till hållbara val. De nominerade matbutikerna har valts ut genom White Guide Greens kartläggning i hela Sverige.

White Guide Green kartlägger för tredje året i rad Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika kriterier och vinnarna koras på ett evenemang den 31 augusti.

– Kunskap hos butiksmedarbetarna är en framgångsfaktor, så att de kan upplysa kunderna om fördelar med KRAV-märkta produkter. Vi lanserar under våren en utbildningsfilm för butikerna som visar butiksanställda hur de kan kommunicera KRAV-märkta varor, säger Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare Livsmedel på KRAV.

Med kategorin Årets Ekopris vill KRAV lyfta fram en butik som särskiljer sig med ett brett ekologiskt utbud och utmärker sig i sitt arbete med KRAVs hjärtefrågor.

De nominerade butikerna till Årets Ekopris är:

Coop Järna, Järna
Coop Leksand, Leksand
Coop Oxtorget, Växjö
Hemköp Stockholm Hornstull, Stockholm
Hemköp Stockholm Fältöversten, Stockholm
Ica Kvantum Lidingö, Lidingö
Ica Maxi Stormarknad Ronneby, Ronneby
Ica Supermarket Stop, Täby
Ica Supermarket Torgkassen, Uppsala
ROT Butik & Kök, Stockholm 

– Matbutiker kan göra en stor skillnad för att driva utvecklingen för en hållbar framtid. Det handlar om på vilket sätt butiken lyfter fram det mer hållbara sortimentet och vägleder konsumenten genom tydlig skyltning med exempelvis KRAVs logotyp, säger Caroline Hellbacher.

White Guide Green är en guide för konsumenter som vill göra mer hållbara och genomtänkta inköp i matbutiken. Bakom initiativet står också WWF. Utöver Årets Ekopris finns bland annat kategorierna Årets Svinnpris i samarbete med Skånemejerier och Årets Hållbara Köttpris i samarbete med Scan.

Mer om White Guide Green på http://whiteguidegreen.se

Kontakt:
Frida Welin, projektledare PR och samarbeten KRAV 070-605 78 49

Ladda ner som pdf

Dela sidan