Nyheter

17 av Sveriges bästa caféer är KRAV-märkta

11 okt, 2019

hero_cafe

För sjunde året i rad presenteras Sveriges bästa caféer i White Guide Café, guiden som ska hjälpa dig att hitta rätt bland landets alla kaffehak. I årets upplaga är 17 stycken KRAV-certifierade. Kulturbageriet i Umeå och Presteles trädgårdscafé i Hörnsjö är årets KRAV-märkta nykomlingar.

På Kulturbageriet i Umeå har man ett tydligt hållbarhetsfokus och använder uteslutande naturliga och högkvalitativa råvaror, i första hand KRAV-märkta. Utöver bakverk och stenugnsbakade pizzor har Kulturbageriet också en brödbutik och erbjuder surdegskurser. Läs mer om Kulturbageriet här.

Presteles trädgårdcafé i Hörnsjö har byggts upp utifrån ett hållbarhetsperspektiv som ska gynna miljön, klimatet och kulturen. Caféet har ett stort utbjud ekologiskt fika, afternoon tea och ett stenugnsbageri men även olika kurser och trädgårdsvisningar. Här kan du läsa mer om Presteles Trädgårdscafé.

Samtidigt som ett KRAV-märkt café hjälper till att driva utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel, underlättar caféet också för kunderna att göra medvetna val. KRAV-märkta caféer har inte endast har ett hållbarhetstänk kring livsmedel, utan även vad gäller exempelvis rengöringsmedel och förnybar el.

Dela sidan