Pressmeddelanden

Restaurang Volt är Årets hållbara gastronomi

6 mar, 2018

Restaurang Volt är Årets hållbara gastronomi

Restaurang Volt tog hem utmärkelsen Årets hållbara gastronomi för andra året i rad. Den KRAV-certifierade stjärnkrogen mottog priset på White Guide Gala på måndagskvällen.

– Det är alltid roligt att bli premierad för något man strävar efter. För oss är det en självklarhet med KRAV-märkta och ekologiska råvaror, säger Johan Bengtsson, krögare på Restaurang Volt.

Utmärkelsen Årets hållbara gastronomi går till en restaurang som förenar en stor måltidsupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i den egna verksamheten och i bakomliggande led. Priset är ett samarbete mellan KRAV och White Guide.

Restaurang Volt i Stockholm vann med motiveringen: För att ha kombinerat en hög innovationsnivå vad gäller smak och teknik med en ambitiös strategi för att främja hållbara och ekologiska råvaror.

– Vi på KRAV har haft privilegiet att ta del av Volts resa som KRAV-certifierade och imponerats av deras vision där smaken och råvarorna är i fokus. Samtidigt jobbar de nära och tålmodigt med sina leverantörer. De är riktiga inspiratörer! säger Cecilia Lenbäck, affärsområdeschef Livsmedel på KRAV.

Övriga nominerade till Året hållbara gastronomi 2018 var: Kalf & Hansen i Stockholm, Lilla Bjers Gårdskrog i Visby och Eco by StrandNära, Mörbylånga. Vinnaren utses genom att restaurangerna rankas utifrån en vägd kombination av gastronomiska poäng satta av White Guide och hur många stjärnor restaurangen har på sin KRAV-certifiering.

I årets White Guide finns 33 KRAV-certifierade restauranger, spridda över hela landet. Totalt finns mer än 1 200 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. Restauranger kan KRAV-certifieras på tre olika nivåer för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med godkända råvaror. Ju mer godkända råvaror, desto fler stjärnor i märkningen är ifyllda:

  • En stjärna = minst 25 % godkända livsmedel eller 15 godkända produkter
  • Två stjärnor = minst 50 % godkända livsmedel
  • Tre stjärnor = minst 90 % godkända livsmedel

Restaurang Volt är certifierad med två stjärnor. Här finns alla KRAV-märkta restauranger i White Guide listade: http://www.krav.se/white-guide

Kontakt:
Emma Casserlöv, Pressansvarig KRAV 0706-65 95 30

På bilden: Emelie Bry Berg från Volt, Anita Falkenek, vd KRAV och prisutdelare, Mathilda Flack från Volt samt Johan Bengtsson, krögare Restaurang Volt.

Ladda ner som pdf

Dela sidan