Kampanjer

Bunkra bättre

3 maj, 2020

hero_bunkrabattre

Att byta ut ett paket knäckebröd mot ett annat kan kännas som en liten grej. Men det är en stor grej för våra bönder. När du väljer KRAV-märkta produkter stöttar du planetens framtid samtidigt som du hjälper till att hålla livsmedelsförsörjningen av hållbara produkter levande. Bunkra ansvarsfullt så fler kan köpa sina favoriter. Bunkra bättre.

Många upplever oro över Covid-19 och vi vill inte förstärka den oron på något sätt. Vi vill hjälpa till att sprida ett budskap om hur man kan skapa positiv skillnad under krisen på ett enkelt sätt. Till exempel genom att komma ihåg att fortsätta handla ekologiskt. Vi på KRAV vill uppmana till att alltid handla medvetet, även i tider av kris och oro då det kan vara lätt att glömma bort.

 

Med det menar vi

  • Att inte överkonsumera. Ta bara det du behöver i butiken och tänk på att agera solidariskt så att det räcker till alla. Här är en checklista från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) på smart kris-mat som man alltid bör ha hemma i hushållet om det till exempel blir ett långvarigt strömavbrott eller annan typ av kris i samhället.
  • Byt gärna ut konventionellt mot KRAV-märkta, ekologiska varor. På det sättet stöttar du en hållbar livsmedelsproduktion. Det innebär saker som biologisk mångfald, god djurvälfärd, socialt ansvar, mindre klimatpåverkan och odling utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel.

Dela sidan