Pressmeddelanden

Saltå Kvarns vd invald i KRAVs styrelse

30 apr, 2021

Saltå Kvarns vd invald i KRAVs styrelse

Saltå Kvarns vd Jonas Regnér har utsetts till ny ledamot i KRAVs styrelse. Han är glad över möjligheten att få bidra till KRAVs framtida utveckling, och ser fram emot att också få nya perspektiv, kunskap och förståelse för de utmaningar och den komplexitet KRAV har att hantera i en omvärld med ökande konkurrens och allt medvetnare konsumenter.

– Det är viktigt att förenkla valet för människan i vardagen, så att alla efter egen förutsättning och ambition vet hur man genom sina val av bland annat mat kan bidra till en friskare planet för kommande generationer. Där har KRAV en viktigare roll än någonsin, säger Jonas Regnér.

Jonas Regnér valdes in i styrelsen på KRAVs årsstämma torsdag 29 april.

– Jonas Regnér har lång erfarenhet av livsmedelsbranschen från bland annat Axfood, Coop och Lantmännen Gooh, och företräder nu ett företag som tydligt satsar på ekologiska och KRAV-märkta produkter. Han är ett mycket välkommet tillskott till vår styrelse, säger Anita Falkenek, vd för KRAV.

Jonas Regnér är 51 år och rekryterades som vd till Saltå Kvarn 2018. Han är en tävlingsmänniska med många fritidsintressen som alla utförs utomhus och helst i rörelse. Han har till exempel deltagit sju gånger i Tough Viking, en hindertävling där man bland annat klättrar i lian och simmar i en isvak.

– Jag gillar utmaningar. Två av KRAVs huvudutmaningar är att stärka konsumentens betalningsvilja och att KRAV alltid ska vara förstahandsvalet i en köpsituation. Det hoppas jag kunna bidra med in i styrelsearbetet. Det är viktigt att vi arbetar med KRAV på ett sätt som bidrar till både lönsamhet och hållbarhet. Då skapar vi medel för investeringar som stärker fortsatt hållbar omställning och hållbart företagande, säger Jonas Regnér.

I samband med KRAVs årsstämma avtackades Bo Algers och Lisa Trolle för sina insatser i KRAVs styrelse. Bo Algers har varit ledamot i styrelsen sedan 2012. Lisa Trolle valdes in 2018.

Kontakt:
Anita Falkenek, vd KRAV, 070-209 05 82
Denise Ampuero, pressansvarig Saltå Kvarn, 073-440 59 58
Carina Johansson, pressansvarig KRAV, 070-607 30 78

Ladda ner som pdf

Dela sidan