Ett växande problem är att PFAS-ämnen sprids i naturen och tas upp i vår mat – ett exempel på hur föroreningar i mark, och hav ställer nya krav på hur vi producerar livsmedel. PFAS har bland annat hittats i livsmedel som fisk och dricksvatten, och även i ekologiska ägg. En orsak till att ekoäggen drabbas tros vara det foder som ges till ekologiska hönor, där en liten andel kommer från fisk.
Tillsammans med Axfoundation vill vi berätta om vad som nu görs för att hitta lösningar – under 15 snabba minuter! Du kommer få ta del av det förebyggande arbete som görs, men framför allt djupdyka i hur vi kan hitta alternativ till ingredienser som redan kontaminerats.
Till vår hjälp har vi Christian Sjöland, projektledare på Axfoundation, som kommer berätta om deras spännande projekt för att hitta hållbara alternativ till fiskmjölet, bland annat mykoprotein och insektsprotein.
Tid: Tisdag 4e mars, 9:00-9:15
För dig som missade sändningen kan du ta del av inspelningen nedan: