Marknadsföring

Du som marknadsför KRAV-märkta produkter får använda KRAV-märket, ett av Sveriges starkaste varumärken med 99 procents kännedom bland svenska folket. Använd KRAV-märket på dina produkter, i dina annonser och berätta om KRAV-märkningen i dina digitala kanaler. Hjälp dina kunder att handla hållbart!
marknadsforing_potatis_hero

KRAVs Marknadsförings­låda

Här samlar vi riktlinjer och material som textunderlag, filmer och bilder för marknadsföring av KRAV-certifierade produkter. Materialet i lådan får fritt användas i kommunikation om KRAV-märket mot konsument eller gäst, av dig som är KRAV-certifierad eller säljer KRAV-certifierade produkter. För att logga in i marknadsföringslådan behövs ett lösenord. Mejla info@krav.se om du vill ha tillgång till materialet så skickar vi inloggningsuppgifter.

Säljpaket för butik

För att hjälpa dig som arbetar i butik att marknadsföra de KRAV-märkta varorna i sortimentet har vi satt samman ett säljpaket. Här finns marknadsföringsmaterial samt hyllkantsetiketter, hyllremsor, klistermärken, skyltar och dekaler som gör det enkelt att skylta upp de KRAV-märkta varorna i butiken.

Vi bjuder även på en inspirationsfilm för butiker och andra som säljer KRAV-produkter. Filmen ger inspiration om hur man kan prata KRAV med konsumenter, och underlätta för dem att göra hållbara val.

takskylt_standard

Skylta upp dina KRAV-märkta produkter

I den här foldern presenteras KRAVs skyltmaterial och hur det kan användas av bland annat butiker. Skyltmaterialet går att beställa i KRAVs webbshop.

Registrera för varumärkesanvändning

När du har registrerat dig för varumärkesanvändning får du använda KRAVs namn och märke intill KRAV-märkt sortiment av oförpackade produkter. Läs mer i den här foldern.

Marknadsföringspaket för lantbruk, gårdsbutiker och REKO-ringar

Är du KRAV-certifierad lantbrukare och har en gårdsbutik eller säljer via REKO-ring? Då är detta paketet för dig! Här kan du beställa marknadsföringsmaterial, som papperskassar med KRAV-märket, vykortet ”Tack från din KRAV-bonde” och en folder som beskriver fördelarna med KRAV-märkt produktion mm. Klicka på länkarna för att komma till de olika produkterna.

Klisteretiketter, tejp och annat märkmaterial

Beställ märkmaterial

KRAV samarbetar med företaget Pacsystem för beställning av klisteretiketter, tejp och annat märkmaterial. Du gör din beställning direkt genom dem.

Märkning

Ladda ner KRAVs logotyper

Ladda ner KRAVs olika logotyper och läs om hur du får använda dem.

Webbshop

Övrigt beställningsmaterial

I KRAVs webbshop hittar du allt ifrån flaggor och skyltar till informationsfoldrar och etiketter. Det mesta är gratis att ladda ner och beställa hem.

Ladda ner

Varumärkesmanual

I KRAVs varumärkesmanual får du som märker eller marknadsför KRAV-märkta produkter tips och råd på hur du får använda KRAVs olika märken.

Ladda ner

Varumärkesmanual för produktions­hjälpmedel

Riktlinjer för marknadsföring och märkning av produktionshjälpmedel som jordar och gödsel.

Ladda ner

Guide för kommunikation om KRAV-märkt

Syftet med denna guide är att underlätta för dig som ska marknadsföra KRAV-märkta livsmedel. Guiden vägleder dig om hur påståenden och uttryck kan användas i förhållande till KRAVs regler samt till lagregler. Den kan ses som ett hjälpmedel när du ska utforma din marknadsföring av KRAV-märkta livsmedel till exempel i annonser, på förpackningar eller på din webbplats. Guiden ger exempel på påståenden som kan användas i just den formulering som presenteras.