Nyheter

Helt oacceptabelt, KRAV-certifikat tillbakadraget

12 jan, 2021

hero_slakteri

Vi har idag, den 12 januari 2021, fått information om missförhållanden på ett mindre slakteri, som även slaktar ett fåtal KRAV-certifierade djur. TV4 har från Djurrättsalliansen fått smygfilmat material som visar att djur behandlas på ett sätt som är helt fruktansvärt och oacceptabelt och som strider mot djurskyddslagen. 

Så snart vi fick information om detta tidigare idag, hade vi möte med kontrollföretaget, och de drog omedelbart tillbaka KRAV-certifikatet. Det är ett litet slakteri och väldigt få KRAV-djur slaktas där årligen. Men det är helt oacceptabelt oavsett vilka djur det handlar om. Inga djur ska hanteras på detta sätt. Djurvälfärd är mycket viktigt för KRAV 

Det är tydligt att slakteriföretaget har fört all kontroll bakom ljuset. Så sent som den 17 december 2020 gjorde kontrollföretaget kontroll på plats och inga brister noterades avseende reglerna för slakt. De senaste åren har slakteriet fått några mindre avvikelser men inget kopplat till den misskötsel som ses på filmerna. Även livsmedelsverkets veterinär på slakteriet eller djurskyddskontrollerna från länsstyrelsen har inte haft några större anmärkningar de senaste åren. 

Dela sidan