Pressmeddelanden

Tio matbutiker nominerade till Årets Ekopris

24 apr, 2019

Tio matbutiker nominerade till Årets Ekopris

Idag presenteras vilka tio matbutiker som är nominerade i kategorin Årets Ekopris, som KRAV står bakom. Butikerna ligger i framkant genom att erbjuda ett brett ekologiskt utbud och arbeta för att vägleda sina kunder till hållbara val. Vinnaren koras på White Guide Green-galan 12 juni 2019.  

White Guide Green kartlägger för andra året i rad Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika kriterier och publicerar en guide med butikerna i samband med galan i juni.

– Matbutiker har en viktig roll att spela för att driva utvecklingen för en hållbar framtid. Det handlar om vilket sortiment butiken väljer att erbjuda och på vilket sätt de lyfter fram de mer hållbara alternativen, säger Cecilia Lenbäck, affärsområdeschef Livsmedel på KRAV.

Med kategorin Årets Ekopris vill KRAV lyfta fram en butik som särskiljer sig med ett brett ekologiskt utbud och utmärker sig i sitt arbete med KRAVs hjärtefrågor.

De nominerade butikerna till Årets Ekopris är:

Coop Forum Sisjön, Göteborg
Coop Järna, Järna
Coop Kärrtorp, Stockholm
Hemköp Hornstull, Stockholm
Hemköp Sabis Fältöversten, Stockholm
Hemköp Stigbergstorget, Göteborg
Ica Kvantum Liljeholmen, Stockholm
Paradiset City, Stockholm
Stora Coop Borås, Borås
Stora Coop, Kållered, Kållered

– De svenska dagligvarubutikerna har arbetat med hållbarhet i många år, men vi har flera utmaningar kvar. För att kunna ta nästa steg vill vi uppmuntra de butiker som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt. Vi tror att kunskap hos butiksmedarbetarna är en framgångsfaktor, säger Cecilia Lenbäck.

White Guide Green är en guide för konsumenter som vill göra mer hållbara och genomtänkta inköp i matbutiken. Bakom initiativet står också WWF. Utöver Årets Ekopris finns bland annat kategorierna Årets Svinnpris i samarbete med Skånemejerier och Årets Hållbara Köttpris i samarbete med Scan.

Mer om White Guide Green på http://whiteguidegreen.se


Kontakt:
Frida Welin, projektledare PR och samarbeten KRAV 070-605 78 49

Ladda ner som pdf

Dela sidan