Pressmeddelanden

KRAV fyller foodtruck med ekologiska smakprov

23 sep, 2021

Nu kommer KRAV rullande med en foodtruck, för att bjuda på smakprov av KRAV-märkt mat från svenska producenter. Foodtrucken kommer att ställas upp på platser där många passerar i Malmö, Uppsala och Stockholm under två veckor, 28 september-9 oktober. – Vi gör det här för att kunna nå många människor som kanske inte brukar handla KRAV-märkt, för att de ska få en chans att upptäcka och smaka på KRAV-märkt och ekologisk mat. KRAV-märkta livsmedel är de mest hållbara, och KRAV-märket finns på i stort sett alla sorters livsmedel, säger Anita Falkenek, vd på KRAV. Foodtrucken kommer att fyllas med produkter från Falköpings Mejeri, Frebaco, Magnihill, Svegro och Saltå Kvarn. Av dessa produkter gör kockar i foodtrucken smakportioner med grillost, ärtguacamole, matvete och färska örter, med torkad frukt efteråt. “Viktigt att vara KRAV-märkt” En av dem som har engagerat sig i foodtruck-kampanjen är Patrick Kunst, försäljnings- och marknadschef på Falköpings Mejeri. – Som ett litet svenskt lokalt mejeri är vi stolta över att få möjligheten att bjuda på vår grillost, och visa att det finns helsvenska ekologiska KRAV-märkta alternativ till de importerade produkter som tar en allt större plats i butikernas kyldiskar. Det känns viktigt att vara KRAV-märkt, då de allra flesta konsumenter känner till vad märkningen står för, säger Patrick Kunst. I samband med provsmakningen delas rabattkuponger ut kopplade till smakportionerna, och medarbetare på KRAV finns på plats för att prata om KRAV och svara på frågor. Även en del av de deltagande livsmedelsföretagen har personal på plats för att prata med förbipasserande. Rundturen med foodtrucken ingår i KRAVs höstkampanj Ät bättre i skördetider, som pågår under samma tid. I kampanjen lyfts KRAV-märkta produkter i filmer och annonser i digitala kanaler, på utomhustavlor, i tidningar och på produkter i livsmedelsbutiker tillsammans med kunder. 8 000 KRAV-märkta livsmedel Det smakprov som erbjuds vid foodtrucken, visar endast en mycket liten del av de drygt 8 000 KRAV-märkta livsmedel som finns att köpa i butiker, via e-handeln, i reko-ringar och i KRAV-certifierade producenters gårdsbutiker. Dessa 8 000 livsmedel är tillverkade av KRAV-märkta grönsaker, bär, frukter och spannmålsprodukter som är odlade utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, vilket gynnar den biologiska mångfalden och gör att det finns 50 procent fler arter av bin och andra pollinerare och av växter i och kring odlingarna. Det KRAV-märkta köttet och alla mejeriprodukter kommer från djur som har ätit KRAV-märkt foder, som har fått vistas utomhus mycket och fått ge utlopp för sina naturliga behov. Foodtrucken kommer att ställas upp utanför köpcentrum, på torg och vid en tågstation, och vara öppen mellan kl 11 och 17 tisdag 28 september – lördag 9 oktober. För närmare information om tider och platser, se KRAVs hemsida. Kontakt: Anita Falkenek, vd på KRAV, 070-209 05 82 Frida Welin, projektledare PR & samarbeten på KRAV, 070-605 78 49 Ladda ner som pdf

Dela sidan