Pressmeddelanden

KRAV lyfter frukt och grönt med humor

17 okt, 2019

KRAV lyfter frukt och grönt med humor

Humor och lekfullhet präglar en kampanj där KRAV under en dryg månad framåt berättar varför det är viktigt att välja KRAV-märkta frukter och grönsaker. Med hjälp av bland annat ”ansvarsfulla” äpplen och tomater berättar KRAV vad som särskiljer KRAV-märkt frukt och grönt från det som produceras på annat sätt. 

– Intresset för frukt och grönt ökar i och med att allt fler väljer vegetariskt av hållbarhetsskäl. När man köper KRAV-märkta frukter och grönsaker värnar man om planeten genom att gynna den biologiska mångfalden och får produkter producerade utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Man visar då också omtanke om de som arbetar i produktionen, säger Nina Halling, kommunikationschef på KRAV.

Budskapet i kampanjen är att KRAV-märkta frukter och grönsaker är ansvarsfulla eftersom de bryr sig om sig själva och andra. Detta kommuniceras genom animerade filmer som ska visas i sociala medier och genom annonsering i flera magasin. Kampanjen görs tillsammans med reklambyrån ANR BBDO.

I filmerna lyfts fördelar som KRAV-ekologisk produktion ger, som biologisk mångfald och minskad klimatpåverkan. I KRAV-certifierad produktion används till exempel enbart förnybar el.

– Vi vill förmedla att KRAV-märkningen ger en trygghet för konsumenterna genom att vi tar ansvar hela vägen från odling och produktion till butikshyllan, säger Nina Halling.


Se filmerna på YouTube:
Tomater https://youtu.be/ZZP3dfC5t7o
Rotfrukter https://youtu.be/pmp-hmdMzy4
Äpplen https://youtu.be/PDZnb59lb7Q


Kontakt: 
Nina Halling, kommunikationschef KRAV, 070- 842 43 73, nina.halling@krav.se

Ladda ner som pdf

Dela sidan