Pressmeddelanden

Stromma KRAV-certifierar sina restaurangbåtar

8 maj, 2019

Stromma KRAV-certifierar sina restaurangbåtar

Upplevelseföretaget Stromma tar nästa steg i sitt hållbarhetsarbete genom att KRAV-certifiera alla sina restaurangbåtar och Vaxholms Kastell samt Restaurang Särimner på Birka.

– Det betyder jättemycket för oss att ett framstående upplevelseföretag som Stromma har valt att KRAV-certifiera sina restauranger. Det innebär att allt fler ges möjligheten att göra hållbara val då Stromma kommer att servera ekologisk och hållbar mat till tusentals gäster som åker med båtarna varje år, säger Cecilia Lenbäck, Affärsområdeschef livsmedel på KRAV.

KRAV-certifieringen ska göra det enkelt för gästerna att äta god mat som är snäll mot naturen. Strommas ambition är att miljö och hållbarhet ska genomsyra hela verksamheten och målet är att vara ledande när det gäller hållbarhetsfrågor i branschen. Stromma samarbetar sedan tidigare med Världsnaturfonden WWF för ett renare Östersjön.

– KRAV-certifieringen innebär framförallt att vi kan synliggöra för alla våra gäster att vi jobbar med bra och hållbara råvaror under alla våra matkryssningar, säger Peter Henricson, Sverigechef på Stromma.

Stromma har tillsammans med restaurangpersonalen valt ut vilka produkter som ska vara KRAV-märkta och det ska tydligt synas för båtgästerna. Som KRAV-certifierad ska verksamheten dessutom utöka sitt sortiment med minst två KRAV-märkta produkter varje år.

– Historiskt har Stromma länge jobbat med kockar som brinner för hållbara råvaror. Vi ser fram emot att nya målgrupper upptäcker de KRAV-märkta valen på menyn under kommande säsong, både pendlare, turister och andra, säger Cecilia Lenbäck.

Kontakt:
Nina Halling, kommunikationschef KRAV: 070-842 43 73

Ladda ner som pdf

Dela sidan