Studentuppdrag hos KRAV

Nya perspektiv och ny kunskap är alltid värdefullt för vår verksamhet och vi samarbetar därför gärna med dig som är student. Samtidigt som du kan bidra med nya synvinklar på saker och ting är det bra för vår organisation att få inblick i vad som händer inom utbildningsvärlden. Dessutom är det en chans för oss att dela med oss av vår kompetens och bjuda in dig i vårt arbete för en mer hållbar livsmedelskedja.

Så här går det till

Idag samarbetar vi med Sustainergies för att utforma bra studentuppdrag och bjuda in studenter från flera studieinriktningar och lärosäten. Alla tillgängliga studentuppdrag beskrivs här nedan och ansökningar tas bara emot för annonserade uppdrag. Om det inte finns några uppdrag som passar dig just nu hoppas vi att du hittar andra möjligheter att lära känna vår verksamhet!

Praktikplats

Vi vill erbjuda praktikplatser med stora utvecklingsmöjligheter där du får chans att både ta eget ansvar och sätta dig in i det dagliga arbetet med vårt team. Våra praktikuppdrag riktar sig till dig som är student på universitet, högskola eller motsvarande och som inom utbildningen kan läsa en praktikkurs (15-30 hp). Din handledare kommer att vägleda ditt arbete och stötta din utveckling under praktikperioden. Uppdragen kan ha olika teman och passa för studenter från olika studieinriktningar.

Våra praktikplatser kan vara tillgängliga både under höst- och vårterminen och annonseras genom Sustainergies. Ansökningarna är vanligen öppna under april/oktober, i samband med att du söker din praktikkurs via antagning.se.

KRAVs studentuppdrag via Sustainergies

Uppsatser och exjobb

Just nu prioriterar vi praktikplatser, men hoppas i framtiden att kunna ge förslag på uppsatsteman eller uppdrag för exjobb. Du kommer att hitta dessa uppdrag här.

Du kan alltid hämta inspiration i vår sammanställning av forskningsrön. Lycka till!

Hanna Wallén om sin praktikperiod

”Att praktisera på KRAV var så himla lärorikt och roligt. Jag fick prova på alla olika arbetsuppgifter som man kan tänkas göra på en kommunikationsavdelning. Allt ifrån projektledning till grafisk design. Jag kunde inte varit nöjdare. Och det bästa av allt är att jag får fortsätta jobba extra efter min praktiktid!”

Lina Larsson om sin praktikperiod

”Att göra praktik på KRAVs lantbruksavdelning var bland det roligaste i min utbildning! Utöver mitt marknadsuppdrag fick jag medverka i allt från regelutveckling till mässor. Praktiken gav mig fördjupade kunskaper om svensk livsmedelsproduktion och värdefulla kontakter för min framtida yrkesroll som agronom. Att göra praktik är en fantastisk möjlighet och ett första steg ut i arbetslivet – något jag rekommenderar alla! Att kollegorna dessutom var fantastiska var bara en bonus.”