Pressmeddelanden

KRAV rekryterar ekonomiansvarig

25 jan, 2022

KRAV rekryterar ekonomiansvarig

Malin Kvist Taflin har rekryterats som ekonomiansvarig till KRAV. Hon kommer närmast från en tjänst som Financial Controller på saneringsföretaget Recover Industriservice.

– Malin Kvist Taflins breda kompetens blir till stor nytta för KRAV. Hon har ett helhetsperspektiv som kommer väl till pass vid de prognoser och marknadsanalyser hon kommer att göra inför beslut om hur KRAV ska planera inför framtiden, säger Anita Falkenek, vd på KRAV.

KRAV är ingen ny erfarenhet för Malin Kvist Taflin. Hon arbetade på KRAV redan som ung ekonomiassistent innan hon började studera. Det var under den tiden hon bestämde sig för att satsa på ekonomi, och valde då utbildningen Ekonomi med naturresursinriktning vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala och att studera redovisning vid Uppsala universitet. Efter ett antal uppdrag som controller och revisor är hon nu tillbaka på KRAV.

– Att jobba med ekonomi är ungefär likadant oavsett arbetsplats. Men på KRAV bidrar jag till något större. KRAV hjälper konsumenter att välja bättre livsmedel, och bidrar till bättre miljö och mer biologisk mångfald. Jag är uppvuxen på en gård utanför Uppsala med ekologiska bönder som grannar, och jag uppskattade redan då att de inte sprutade kemikalier på sina åkrar, säger Malin Kvist Taflin.

Det blir nu hennes uppgift att säkerställa en god kontroll av KRAVs ekonomi, och leverera underlag till KRAVs styrelse för en balanserad och säker styrning av verksamheten.

– Och jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor bland annat utveckla KRAVs licensprismodell mot ett enklare och mer robust system, säger Malin Kvist Taflin.

Kontakt:

Anita Falkenek, vd på KRAV, 070-209 05 82
Carina Johansson, pressansvarig på KRAV, 070-607 30 78

Ladda ner som pdf

Relaterat innehåll

Dela sidan