Pressmeddelanden

KRAV rekryterar omvärldsspanare

18 apr, 2023

KRAV rekryterar omvärldsspanare

Therese Zätterqvist har rekryterats till KRAV för att arbeta med kommunikation och omvärldsbevakning. Hon har tidigare arbetat på livsmedelsföretaget Bärta och varit verksam som influencer.

– KRAV vill skapa mer synlighet för mervärdena i ekologisk och KRAV-märkt produktion, och behöver en mer omfattande omvärldsbevakning för att se hur det kan ske på bästa sätt. Therese Zätterqvists tidigare erfarenhet kommer att bli till stor nytta för oss i det sammanhanget, säger Nina Halling, marknadschef på KRAV.

Efter en universitetsutbildning i retorik med inriktning mot opinionsbildning, arbetade Therese Zätterqvist under 3-4 år som influencer med konton på Youtube och Instagram. Hon slöt ofta samarbetsavtal med företag och organisationer som ville nå ut med information om klimat- och hållbarhetsfrågor.

– Jag spred klimatfakta med låga trösklar. Fokus var att paketera kunskap så att det skulle kännas roligt att lära sig om hållbarhetsfrågor, säger hon.

När hon senare anställdes på Bärta, arbetade hon med innehållsskapande, annonsering och projektledning. Att skapa rörligt material är något som hon tänker kan bli användbart även i kommunikationsarbetet på KRAV, exempelvis när det ska spridas information om livsmedelsproduktionen i KRAV-certifierade företag ut till konsumenter.

Den inblick hon hade fått om livsmedelsproduktion inspirerade henne att vilja fortsätta jobba med mat- och livsmedelsfrågor.

– Det är viktigt för mig att jobba med något som känns meningsfullt. KRAV-ekologisk produktion har svar på många utmaningar, som klimat- och hållbarhetsproblem. Och jag vill vara med och sprida kunskap om det, säger Therese Zätterqvist.

Kontakt:
Therese Zätterqvist, kommunikatör press- och omvärldsbevakning på KRAV, 070-665 95 94
Nina Halling, marknadschef på KRAV, 070-842 43 73

Ladda ner som pdf

Relaterat innehåll

Dela sidan