KRAV-märket visar att midsommarmaten är producerad på ekologisk grund, utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Dessutom har KRAV extra höga krav för biologisk mångfald, mindre klimatpåverkan, djurvälfärd och bättre arbetsvillkor.
5 anledningar att välja KRAV-märkt i midsommar
- Mer biologisk mångfald.
Jordgubbar, potatis, dill, sparris och all annan frukt & grönt har inte besprutats med kemiska bekämpningsmedel. Det betyder mindre kemikalier i sjöar och hav, renare jordar och mer biologisk mångfald – 50 procent fler arter av växter, bin, humlor och andra pollinatörer. Det betyder också mindre kemikalier i din mat. - God djurvälfärd.
Kött kommer från djur som har gått och betat på naturbete, vilket bidrar till biologisk mångfald. Ägg har lagts av höns som får gå ute hela sommaren och picka gräs. Ost och grädde görs på KRAV-märkt mjölk från kor som har ätit KRAV-märkt foder. - Hållbart fiske.
Sill, lax och alla andra KRAV-märkta fiskar kommer från hållbart fiske. - Naturlig smak och färg.
Glass, sylt och saft får sin goda smak från KRAV-märkta frukter och bär – inte från konstgjorda färg- och aromämnen. Ölet består till 100 procent av ekologiska ingredienser. - Schyssta arbetsvillkor.
De som plockar KRAV-märkta jordgubbar eller arbetar med andra KRAV-märkta produkter, har arbetsvillkor som följer lagstiftningen.