Pressmeddelanden

KRAV rekryterar växtfysiolog

20 jun, 2022

KRAV rekryterar växtfysiolog

KRAV har rekryterat växtfysiologen Robert Dinwiddie till en tjänst som marknads- och regelutvecklare inom affärsområdet lantbruk, med särskilt fokus på växtodling. Han kommer från en tjänst som rådgivare på Jordbruksverket, där han arbetade med integrerat växtskydd.

– Vi är mycket nöjda med att ha Robert Dinwiddie här hos oss. Han har bred kompetens, ett helhetstänkande när det gäller växtodling och har arbetat nära lantbrukare. Detta är till stor nytta för KRAV, säger Jonas Carlberg, affärsområdeschef lantbruk på KRAV.

Robert Dinwiddie har studerat växtfysiologi vid Edinburgh universitet. När han kom tillbaka till Sverige gjorde hans intresse för ekologisk odling att han fortsatte studera agroekologi vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

Integrerat växtskydd innebär att man i första hand använder förebyggande metoder och ser kemisk bekämpning som en sista utväg. Tillsammans med ekologiskt lantbruk är integrerat växtskydd exempel på praktiska tillämpningar av agroekologi, där ett helhetsperspektiv på lantbruket är viktigt.

– Jag har alltid ansett att ekologisk odling är det mest hållbara sättet att odla på. KRAV-märkt mat odlad i Sverige är både hållbar och närproducerad, och har fler mervärden än EU-ekologisk mat, säger Robert Dinwiddie.

På KRAV ska han även jobba med marknadsfrågor kring växtodling.

– Det blir inte svårt att sälja in KRAV – det är ett mycket välkänt varumärke. Det är viktigt att KRAV fortsätter att vara en hållbarhetsmärkning som gör skillnad, säger Robert Dinwiddie.

Kontakt:

Robert Dinwiddie, marknads- och regelutvecklare på KRAV, 070-532 02 58
Jonas Carlberg, affärsområdeschef lantbruk på KRAV, 070-347 50 83

Ladda ner som pdf

Relaterat innehåll

Dela sidan