Nyheter

KRAV satsar på Hållbara Restauranger

20 sep, 2018

KRAV går in som samarbetspartner i Hållbara Restauranger för att vara med och driva utvecklingen av hållbara och ekologiska livsmedel inom restaurangbranschen.

– Vi vill få fler restauranger att efterfråga och använda mer ekologiska och KRAV-märkta råvaror och därmed göra det lätt för restaurangbesökare att välja hållbara alternativ. Det känns jätteroligt att vi är med i nätverket igen, säger Cecilia Lenbäck, Affärsområdeschef Livsmedel på KRAV.

KRAV var med och startade nätverket Hållbara Restauranger 2013 men har gjort ett uppehåll de senaste åren. Som deltagare i styrgruppen kan KRAV från och med nu återigen vara med och påverka och inspirera fler restauranger.

Hållbara Restaurangers vision är att stärka restaurangernas hållbarhetsarbete och göra miljö- och sociala faktorer till ett viktigt konkurrensmedel inom restaurangnäringen.

Hållbara Restauranger är nominerade till Änglamarkspriset 2018.

Dela sidan