Pressmeddelanden

En märkning som består: KRAV öppnar tatueringsstudio

31 jan, 2019

En märkning som består: KRAV öppnar tatueringsstudio

Det gröna KRAV-märket har varit en del av svenska folkets vardag sedan 1985. Vi är vana att se det på mjölkförpackningen eller mjölpåsen, men nu kan alla som vill stoltsera med sitt hållbarhetsengagemang göra det genom att tatuera in märkningen. En pop-up-studio öppnar i Stockholm den 13 februari samt på den årliga Ekogalan som går av stapeln idag. Först ut att KRAV-märka sig är organisationens vd Anita Falkenek, som tatuerat sin vänstra skuldra.

– Det här är ett sätt att visa att engagemanget för hållbarhetsfrågor är livslångt. KRAV-märket är verkligen är något som består, säger Anita Falkenek.

KRAV är Sveriges äldsta och mest välkända märkning av ekologiska livsmedel. Intresset för ekologisk mat har kanske aldrig varit större bland svenskarna, samtidigt som många bönder och producenter kämpar för att få lönsamhet och verksamhet att gå runt. Den extrema torkan i somras gjorde situationen ännu bistrare för många lantbrukare, men trots svårigheterna finns det en stor passion bland KRAVs medlemmar och kunder – en passion som KRAVs vd Anita Falkenek vill stötta.

– Jag har jobbat med hållbarhet i hela mitt yrkesliv och jag vet vilken avgörande betydelse våra KRAV-certifierade verksamheter har för djurvälfärden, den biologiska mångfalden och miljön. Därför har jag valt att tatuera in KRAV-märket. Det kan uppfattas som symboliskt, men KRAV är en symbol som jag är oerhört stolt över, säger Anita Falkenek.

Vill du tatuera in märkningen?

Ekogalan äger rum den 31 januari och den fullspäckade dagen samlar beslutsfattare inom branschen för seminarier, utställningar och utmärkelser till ekologiska verksamheter. På plats under galan kommer KRAV arrangera en pop-up tatueringsstudio och erbjuda alla deltagare att utan kostnad själva tatuera KRAV-märket.

Den 13 februari dyker pop-up tatueringsstudion upp i Stockholm, där vem som vill kan komma förbi och ”gadda” sig med en KRAV-tatuering. Självklart utan kostnad.

– Ta chansen och visa att ditt hållbarhetsengagemang är livslångt! Och vill du inte ha en riktig tatuering så finns det gnuggisar också, säger Anita Falkenek.

För mer information: https://www.facebook.com/KRAV.eko/ 

Ladda ner som pdf

Relaterat innehåll

Dela sidan