Pressmeddelanden

KRAV finalist till Livsmedelspriset

2 jun, 2023

KRAV finalist till Livsmedelspriset

”KRAV har ett starkt opinionsarbete för hur vår jord ska överleva framöver och visar på hur en organisation och del av livsmedelsmarknaden tar sig an motvind: genom att kavla upp ärmarna, fokusera och genomföra”. Det är juryns motivering när KRAV är en av tre som går till final för att få Livsmedelspriset. Priset delas ut på Livsmedelsdagarna i Tylösand den 21 september.

– Vi är väldigt tacksamma och glada över att vara i final. Vi behöver fler bin, humlor och maskar – och det får vi när fler väljer KRAV-märkt. Som alla navigerar vi i en orolig omvärld med stort prisfokus och därmed utmanande tider. KRAV svarar på detta genom att hissa seglen och få ordentlig styrfart på skutan när det blåser, säger Emma Rung, vd på KRAV.

Juryns motivering till KRAVs nominering:
KRAV är sedan snart 40 år en känd märkning för hållbara ekologiska livsmedel. Utöver ekologiskt har KRAV ytterligare regler för djurvälfärd, biologisk mångfald och arbetsvillkor. Med sitt arbete har KRAV haft ett starkt opinionsarbete för hur vår jord ska överleva framöver. KRAV har också visat på hur en organisation och del av livsmedelsmarknaden tar sig an motvind: genom att kavla upp ärmarna, fokusera och genomföra.

– Vi har dubblerat vår synlighet i media jämfört med förra året, och vi ser en ökning av KRAV-certifierade livsmedelskunder och fler KRAV-märkta produkter på hyllorna – detta i ett läge när omvärlden är oerhört tuff. Det är ett styrkebesked, säger Emma Rung.

Axfoundation och Brödinstitutet är också nominerade till Livsmedelspriset. Vem som får priset tillkännages på Livsmedelsdagarna som hålls 20-22 september i Tylösand.

Om priset
Nätverket Livsmedel i fokus delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling”.

Bland de nomineringar som kommer in väljer en jury som består av nätverkets styrelse ut tre finalister. Prisutdelning och offentliggörande av vinnaren sker den 21 september på Livsmedelsdagarna i Tylösand.

Pressbilder
Pressbilder på Emma Rung och Cecilia Lenbäck finns i KRAVs pressbildbank

Kontakt
Carina Johansson, pressansvarig på KRAV, 070-607 30 78

Ladda ner som pdf

Dela sidan