Pressmeddelanden

Anita Falkenek slutar som vd på KRAV

12 jan, 2022

Anita Falkenek slutar som vd på KRAV

KRAVs vd Anita Falkenek kommer att sluta på KRAV. Hon lämnar sin tjänst den 15 april och KRAVs vice vd Cecilia Lenbäck tillträder då som tf vd. Styrelsen inleder nu rekryteringsprocessen med målet att en ny vd ska kunna tillträda efter sommaren.

– Vi har under mina fem år som vd på KRAV genomfört ett omfattande förändringsarbete med fokus på marknaden och att positionera KRAV som en ekologisk hållbarhetsmärkning. Jag lämnar nu över till min efterträdare att leda nästa steg för KRAV med att helhjärtat fokusera på ökad försäljning av KRAV-märkt, säger Anita Falkenek, vd på KRAV.

Anita Falkenek tillträdde som vd på KRAV i mars 2017. Då var KRAVs utmaning att stödja lönsam ekologisk produktion samt tillgodose marknaden med KRAV-märkta råvaror och produkter. Under fem år har Anita Falkenek lett en professionalisering av organisationen såsom ökad digitalisering, bättre ekonomisk styrning, kompetensväxling, utveckling av både medarbetarskap och ledarskap, ökad närvaro i debatten, ny varumärkesstrategi och ett mer användarvänligt regelverk.

– Styrelsen är mycket nöjd med den förflyttning och professionalisering som Anita Falkenek har åstadkommit under sina fem år på KRAV. Hon har rustat och byggt KRAV till en starkare organisation. Med dessa förändringar på plats är vi överens om att det nu krävs någon som med full energi kan ta detta vidare för att öka försäljningen av KRAV-märkt, säger Linus Källander, ordförande i KRAVs styrelse.

Styrelsen inleder nu rekryteringsprocessen med målet att en ny vd ska kunna tillträda efter sommaren. Anita Falkenek lämnar sin tjänst den 15 april och KRAVs vice vd Cecilia Lenbäck tillträder då som tillförordnad vd fram till att en ny vd tillträder.

Kontakt:

Anita Falkenek, vd KRAV, 070-209 05 82
Linus Källander, ordförande KRAVs styrelse, 073-376 14 62

Ladda ner som pdf

Relaterat innehåll

Dela sidan