Pressmeddelanden

Landsbygdsministern till KRAVs årsmöte

12 apr, 2019

Landsbygdsministern till KRAVs årsmöte

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) kommer medverka på KRAVs årsmöte den 25 april. På årsmötet kommer även Svante Axelsson från regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige att delta. Årsmötet är hos LRF som är en av KRAVs 27 medlemmar.

– Vi är mycket glada över att landsbygdsministern medverkar på KRAVs årsmöte för att ge sin syn på utvecklingen av ekologiskt i Sverige. Tillsammans vill vi diskutera hur vi kan driva utvecklingen av hållbara livsmedel, säger Linus Källander, ordförande i KRAVs styrelse.

KRAVs stämma och medlemsmöte är den 25 april i LRFs lokaler i Stockholm. Fokus på medlemsmötet är hur produktionen och efterfrågan på KRAV-märkt kan öka samt hur KRAV kan arbeta med fossilfritt.

Under eftermiddagen kommer landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) medverka för att prata om Sveriges utveckling av ekologisk produktion och konsumtion, och Svante Axelsson från Fossilfritt Sverige kommer prata om hur klimatutmaningen inom lantbruk kan hanteras.

– Framtidens matproduktion måste bygga på hållbara metoder ur både miljö- och klimatsynpunkt. Ekologisk och KRAV-certifierad produktion är ett sätt bland flera som kan tackla många av de globala utmaningar vi står inför, säger Anita Falkenek, vd på KRAV.

KRAV är en ekonomisk förening som bildades 1985 och med medlemmar som finns i hela livsmedelskedjan. Bland medlemmarna finns Arla, Scan och ICA, men också intresseföreningar som Naturskyddsföreningen och Ekologiska Lantbrukarna.

Kontakt:

Nina Halling, kommunikationschef KRAV, 070-842 43 73, nina.halling@krav.se

Dela sidan