4 portioner
Picklade lökringar
- 1 gul lök, KRAV-märkt
- 0,3 dl äppelcidervinäger, KRAV-märkt
- 0,6 dl råsocker, KRAV-märkt
- 0,6 dl kallt vatten
Börja med de picklade lökringarna, de ska stå och dra i minst en timme
Skiva löken tunt på mandolin eller med kniv. Mixa äppelcidervinäger, råsocker och vatten med stavmixer tills allt löst upp sig. Slå blandningen över lökringarna, blanda runt och låt stå minst 1 timme.
”Caesarmajo”
- 1 dl majonnäs, KRAV-märkt
- 50 g prästost, KRAV-märkt, riven
- 1 msk dijonsenap, KRAV-märkt
- 30 g kapris, KRAV-märkt, avrunnen och hackad
- 1 vitlöksklyfta, KRAV-märkt/ekologisk, skalad och finriven
- 0,5 pressad citron, ekologisk. Eller 1 msk citronjuice på flaska, KRAV-märkt
Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer 20 sekunder.
Caesartopping
- 8 skivor bacon, KRAV-märkt
- 100 g babyspenat, ekologisk
- 50 g lagrad prästost, KRAV-märkt
- 16 picklade lökringar, se ovan
- 1 sats ”caesarmajo”, se ovan
Stek baconskivorna krispiga i en stekpanna, låt dem rinna av på papper och dela varje skiva i 2 bitar. Blanda spenaten med ”caesarmajon”.
Frasiga ägg
- 5 ägg, KRAV-märkta
- 0,5 dl vetemjöl, KRAV-märkt
- 1 dl ströbröd, KRAV-märkt
- olja till fritering
- fritös eller digital termometer
Koka upp vatten, lägg i 4 av äggen och koka i 6 minuter. Kyl äggen i kallt vatten, skala försiktigt och torka dem torra. Knäck det femte ägget i en liten skål, dubbelpanera de löskokta äggen på detta vis: rulla i mjöl, rulla i uppvispat ägg, rulla i ströbröd. Rulla varje lager så att äggen täcks ordentligt. Så här långt går det att förbereda äggrätten en stund i förväg, men äggen ska ätas nyfriterade. När det är dags att äta, friteras äggen i 170 grader varm olja i ungefär 1 minut. Dela sedan de friterade äggen med vass kniv.
Vid servering
Toppa varje ägghalva med en fin liten hög av caesarspenat-blandningen, 2 krispiga bitar bacon och 2 picklade lökringar. Riv över lagrad prästost. Servera direkt!