Pressmeddelanden

Ät Bättre-kampanj vill väcka nyfikenhet för KRAV

27 sep, 2021

Ät Bättre-kampanj vill väcka nyfikenhet för KRAV

Ät Bättre i skördetider! Så heter en stor kampanj som KRAV genomför under hösten, för att väcka intresse och nyfikenhet för mat som har odlats och producerats hållbart och ekologiskt – det vill säga KRAV-märkt mat.

­– Vi vill hjälpa konsumenter att välja goda och hållbara matvaror i skördetid! Därför kommer vi att berätta om alla mervärden som KRAV-märkt bidrar till. Det är mat som bidrar till biologisk mångfald, förbättrar jordhälsan och minskar klimatpåverkan, säger Anita Falkenek, vd på KRAV.

Kampanjen tar avstamp i alla de läckerheter som frodas, växer och skördas på hösten – och som har odlats på ett mer hållbart sätt utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Men kampanjens budskap gäller all mat vi äter.

­– Oavsett om man vill ha äppelpaj eller lövbiff, pizza eller kåldolmar, kan vi välja mer hållbar mat. KRAV-märkt mat är ekologiskt producerad med extra tuffa hållbarhetskrav. Den granskas genom hela tillverkningskedjan av oberoende kontrollföretag, och är ett bra val när vi strävar efter hållbarhet, säger Anita Falkenek, vd på KRAV.

Ät Bättre-kampanjen pågår under veckorna 39-40 (27 september-10 oktober), och kommer att göras synlig genom filmer och annonser i sociala medier, på youtube, i TV4 Play och på storbildstavlor utomhus. I kampanjen används också en foodtruck – en rullande matservering fylld med KRAV-märkta produkter från KRAV-certifierade livsmedelsproducenterna Falköpings Mejeri, Frebaco, Magnihill, Svegro och Saltå Kvarn. Foodtrucken kommer att ställas upp i Malmö, Uppsala och Stockholm på platser där många människor rör sig, och där förbipasserande ska få provsmaka på KRAV-märkt mat.

Mer information om kampanjen

Mer information om foodtrucken

Fakta om KRAVs mervärden:

  • Inga naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel
  • Mer biologisk mångfald
  • God djurvälfärd
  • Mindre klimatpåverkan
  • Socialt ansvar för anställda
  • Alltid extra kontrollerad mat

Kontakt:
Anita Falkenek, vd på KRAV, 070-209 05 82
Nina Halling, kommunikationschef på KRAV, 070-842 43 73

Ladda ner som pdf

Dela sidan