Pressmeddelanden

Tre nya ledamöter i KRAVs styrelse

3 maj, 2022

Tre nya ledamöter i KRAVs styrelse

Kai Gyllström på Arla Sverige, Erika Olsson på Ekologiska Lantbrukarna och Cecilia Ryegård på Agrovektor är nya ledamöter i KRAVs styrelse. De blev invalda vid KRAVs årsstämma den 28 april.

– För KRAV är det viktigt att återigen få fart på den svenska marknaden och öka försäljningen av KRAV-märkt för att i ännu större utsträckning bidra till ett mer hållbart livsmedelssystem. Vi vet att många konsumenter vill bidra till en mer hållbar värld, säger Linus Källander, styrelseordförande i KRAV.

Kai Gyllström på Arla Sverige, Erika Olsson på Ekologiska Lantbrukarna och Cecilia Ryegård på Agrovektor valdes in i styrelsen på KRAVs årsstämma torsdagen den 28 april. I samband med KRAVs årsstämma avtackades Eva Hagström, Patrik Hansson och Anders Lunneryd för sina insatser i KRAVs styrelse.

– Det händer mycket i vår omvärld just nu och vi ser ökade kostnader för lantbrukare och stigande livsmedelspriser. Att hantera de här utmaningarna är viktiga frågor för styrelsen. Vi ser att KRAV-certifierade producenter och KRAV har en viktig roll i att hitta lösningar framåt, säger Linus Källander.

Nya ledamöter i KRAVs styrelse:

Kai Gyllström, vd för Arla Sverige

Kai Gyllström är vd för Arla Sverige har arbetat inom Arla sedan 2009. Innan sin nuvarande position var Kai vd för Arla Foods Finland. Han har även ansvarat för etableringen av Arlas globala Foodserviceverksamhet.

Erika Olsson, styrelseordförande Ekologiska Lantbrukarna

Erika Olsson är lantbrukare från Sörmland och ordförande för Ekologiska Lantbrukarna. Erika driver en KRAV-certifierad gård med dikor, grisar och lammproduktion och odlar även spannmål och har skog.

Cecilia Ryegård, Agrovektor

Cecilia driver företaget Agrovektor och är grundare innovationsbolaget Foodchain by Blockchain, vars mål är total spårbarhet och transparens i livsmedelskedjan. Cecilia står även bakom Ekogalan och Sveriges största ekotidning Ekoweb, och har arbetat med den ekologiska marknaden i 20 års tid.

Hela KRAVs styrelse

Kontakt:

Linus Källander, styrelseordförande KRAV, linus.kallander@krav.se, 073-376 14 62

Nina Halling, kommunikationschef KRAV, nina.halling@krav.se, 070-842 43 73

Ladda ner som pdf

Relaterat innehåll

Dela sidan