Pressmeddelanden

KRAV-bönder uppmanas anmäla sig till Årets Bonde

15 apr, 2021

KRAV-bönder uppmanas anmäla sig till Årets Bonde

KRAV är även i år samarbetspartner till tävlingen Årets Bonde, som startade i fjol för att lyfta Sveriges primärproducenter. Nytt i år är att kategorin Eko riktar sig till Sveriges framstående KRAV-bönder, och att dessa nu kan anmäla sig själva till tävlingen. Anmälan är öppen till och med 30 april – anmäl dig själv eller nominera någon du tycker borde vinna!

– Det finns många KRAV-bönder bland de nästan 4 000 KRAV-certifierade som förtjänar att vinna den här tävlingen, så konkurrensen kommer att bli hård. De bidrar alla till minskad miljö- och klimatpåverkan genom att bland annat inte använda naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel på sina gårdar, säger Jonas Carlberg, Affärsområdeschef Lantbruk på KRAV.

Årets Bonde är en tävling för Sveriges mest hållbara och innovativa bönder. Syftet är att lyfta svenska bönder och bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. Utmärkelser delas ut i sex kategorier, förutom Eko är de Mjölk, Kött, Spannmål, Frukt & Grönt och Fisk & Skaldjur.

– KRAV är en märkning som bidrar till att tackla många av de hållbarhetsutmaningar vi står inför. KRAV är också den mest kända hållbarhetsmärkningen av livsmedel i Sverige, som hela 99 procent av konsumenterna känner till, säger Anita Falkenek, vd på KRAV.

Du som är KRAV-bonde: Anmäl dig till Årets Bonde 2021 här. Sista dag för anmälan är 30 april.

Du som vill nominera en KRAV-bonde i eko-kategorin:  Mejla till Bergkvist Publishing, som driver Årets Bonde.

Årets Bonde kommer att presenteras i november på en galamiddag i Helsingborg, anpassad efter de riktlinjer från Folkhälsomyndigheten som då gäller.

Bakom Årets Bonde står förutom KRAV, MSC, Martin &Servera, Polarbröd, WWF, HS Certifiering, LRF Skåne, Svenskmärkning, Sydgrönt, Borgeby Fältdagar, Event in Skåne, Kramp, Höganäs kommun, Sysav, Helsingborg convention & event bureau, Landshypotek bank och Nordic Sugar.

Kontakt:
Jonas Carlberg, Affärsområdeschef Lantbruk på KRAV, 070-347 50 83
Carina Johansson, presskontakt på KRAV, 070-607 30 78

Pressbilder:
Pressbild på Jonas Carlberg finns i vår pressbildbank https://apps.icatserver.com/krav/

Ladda ner som pdf

Dela sidan