Företag

Här finns information för dig som funderar på att bli KRAV-certifierad företagare, och för dig som redan är det samt för KRAV-certifierade kommuner.

Bli KRAV-certifierad

Som KRAV-certifierad slipper du hantera naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Du får baka bröd på KRAV-märkt mjöl, sälja ekologiska livsmedel till dina kunder eller servera mat gjord på KRAV-godkända råvaror. Det är bara att sätta igång! Bli KRAV-certifierad! Vi hjälper dig på vägen.

För dig som är certifierad

Vanliga frågor

Vilka regler gäller för gårdsbutiker? Gäller KRAVs förpackningsregler enbart livsmedel? Vad gäller för import från USA? Dessa och massor av andra frågor som många företagare ofta ställer har vi redan svar på.

Stöd och verktyg

Om du behöver en checklista för egenkontroll, en lathund för att beräkna inköp på olika nivåer av restaurangcertifiering eller information om hur du ska KRAV-märka ditt ekologiska vin – så finns allt detta här, tillsammans med mycket annat du kan behöva.

Marknadsföring

Som KRAV-certifierad får du tillgång till ett av Sveriges starkaste varumärken. Utnyttja det i din marknadsföring! Använd KRAV-märket på dina produkter och i dina annonser. Och glöm inte att berätta att du är KRAV-ansluten när du blir intervjuad i media.

Licenspriser

För att få använda KRAVs namn och märke måste du betala en licensavgift. Då får du tillgång till ett av Sveriges starkaste varumärken som förstärker din egen profil, kostnadseffektiv marknadsföring av KRAV-märket och en hel del annat.

Webbutbildningar

KRAV har tagit fram tre utbildningsfilmer, för restaurang, import och allmänt om KRAV. Alla tre utbildningarna innehåller kunskapsfrågor och ett avslutande prov som leder till ett utbildningsintyg. Den allmänna filmen finns även på KRAVs Youtube-kanal, utan kunskapsfrågor.

Certifieringsorgan

De företag som kontrollerar att ett KRAV-certifierat företag följer KRAVs regler kallas certifieringsorgan. Det är företag helt utan koppling till KRAV. Certifieringsorganens revisorer gör både anmälda och oanmälda kontrollbesök varje år hos KRAV-certifierade verksamheter.

Mitt KRAV

Mitt KRAV är en webbportal för alla KRAV-certifierade företag, där de ska registrera sin verksamhet för att kunna rapportera in sin produktion. Där kan man också berätta om sina produkter och erbjudanden, som då blir sökbara för alla konsumenter i sökmotorn Hitta KRAV.

Erbjudanden

KRAV arbetar ständigt med att hitta nya intressanta samarbeten som kan gynna de verksamheter som är KRAV-certifierade, det kan handla om allt från förmånliga priser på elavtal till att delta i attraktiva nätverk.

Registrera varumärkes­användning

Om du registrerar dig för varumärkesanvändning kan du på ett smidigt sätt börja använda KRAV-märket för att lyfta fram ditt KRAV-märkta sortiment – utan att vara certifierad.

Så påverkar EU-förordningen KRAVs regler

Här har vi samlat information och svar på de vanligaste frågorna vi får om EU-förordningen.