Företag

Här finns information för dig som funderar på att bli KRAV-certifierad företagare, och för dig som redan är det samt för KRAV-certifierade kommuner.

Bli KRAV-certifierad

Som KRAV-certifierad slipper du hantera naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Du får baka bröd på KRAV-märkt mjöl, sälja ekologiska livsmedel till dina kunder eller servera mat gjord på KRAV-godkända råvaror. Det är bara att sätta igång! Bli KRAV-certifierad! Vi hjälper dig på vägen.

För dig som är certifierad

Vanliga frågor

Vilka regler gäller för gårdsbutiker? Gäller KRAVs förpackningsregler enbart livsmedel? Vad gäller för import från USA? Dessa och massor av andra frågor som många företagare ofta ställer har vi redan svar på.

Stöd och verktyg

Om du behöver en checklista för egenkontroll, en lathund för att beräkna inköp på olika nivåer av restaurangcertifiering eller information om hur du ska KRAV-märka ditt ekologiska vin – så finns allt detta här, tillsammans med mycket annat du kan behöva.

Marknadsföring

Som KRAV-certifierad får du tillgång till ett av Sveriges starkaste varumärken. Utnyttja det i din marknadsföring! Använd KRAV-märket på dina produkter och i dina annonser. Och glöm inte att berätta att du är KRAV-ansluten när du blir intervjuad i media.

Utbildningar

KRAV har tagit fram webbutbildningar för restaurang, import, butiker och allmänt om KRAV. För närvarande har webbutbildningarna drabbats av administrativa problem som vi inte kommer att kunna lösa i närtid, och som gör det svårt för certifierade kunder att gå en utbildning och få ut sitt intyg. Se respektive utbildning hur vi tills vidare löser detta.

Mitt KRAV

Mitt KRAV är en webbportal för alla KRAV-certifierade företag, där de ska registrera sin verksamhet för att kunna rapportera in sin produktion. Där kan man också berätta om sina produkter och erbjudanden, som då blir sökbara för alla konsumenter i sökmotorn Hitta KRAV.

Erbjudanden

KRAV arbetar ständigt med att hitta nya intressanta samarbeten som kan gynna de verksamheter som är KRAV-certifierade, det kan handla om allt från förmånliga priser på elavtal till att delta i attraktiva nätverk.

Så påverkar EU-förordningen KRAVs regler

Här har vi samlat information och svar på de vanligaste frågorna vi får om EU-förordningen.