När man köper ett KRAV-märkt livsmedel som är förpackat, så gäller detta:
- Förpackningen är så resurseffektiv och miljövänlig som möjligt
- Den innehåller inte avsiktligt tillsatt Bisfenol A (BPA)
- Den innehåller inte PVC eller andra klorbaserade plaster, utom i specificerade undantagsfall
KRAV-certifierade företag måste också ta itu med de SIN-ämnen som kan finnas i primärförpackningar (den som är närmast produkten): göra en kartläggning och ta fram en avvecklingsplan om SIN-ämnen förekommer (SIN står för Substitute it now = ersätt dem nu. SIN-ämnen ämnen anses vara hälsofarliga.)
För att förpackningen ska vara så resurs- och klimateffektiv som möjligt, ska KRAV-certifierade företag:
- Använda en så liten mängd material som möjligt
- Utnyttja förnybara förpackningsmaterial när det är möjligt
- Använda återvunnet material där det är möjligt.
- Se till att förpackningen går att återanvända eller återvinna i befintliga system.
- Se till att förpackningen gynnar energieffektiva transportlösningar.
- Se till att förpackningen är lätt att tömma och källsortera för konsumenten.