Pressmeddelanden

KRAV rekryterar expert på djurvälfärd

22 aug, 2023

KRAV rekryterar expert på djurvälfärd

Elin Svedberg har rekryterats till KRAV, där hon får en roll som expert på djurvälfärd. Hon kommer närmast från en tjänst som djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Gävleborg.

– En djurvälfärd där alla djur får utlopp för sina naturliga beteenden och behov, är ett av KRAVs prioriterade områden. Elin Svedbergs breda erfarenhet av att arbeta nära lantbrukare med djurvälfärdsfrågor kommer både våra kunder och vi att ha stor nytta av, säger Cecilia Lenbäck, operativ chef och vice vd på KRAV.

Elin Svedberg kommer från Söderhamn. Djur har alltid varit viktiga för henne och hon har haft egna hästar. Hon utbildade sig till husdjursagronom vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Under 10 år arbetade hon sedan på Länsstyrelsen i Gävleborg, där hennes uppgifter omfattade kontroller av djur, foder och livsmedel i primärproduktionen utifrån svensk lagstiftning. På KRAV ska hon i första hand fokusera på djurvälfärdsfrågor som gäller fjäderfän, grisar och slakt.

– Jag tycker det är viktigt med djurskydd och djurvälfärd, och det satsar KRAV verkligen på, långt utöver den svenska lagstiftningen. KRAV-certifierade företag är också de mest kontrollerade, med kontroller av både länsstyrelser och oberoende kontrollföretag, säger Elin Svedberg.

I sitt arbete på KRAV hoppas hon kunna sprida kunskap om vad KRAV-certifiering innebär, framförallt när det gäller djurvälfärd.

– Det är viktigt att vi som konsumenter väljer KRAV-märkt i butiken om vi vill se bättre djurvälfärd i Sverige, så att bönderna kan fortsätta producera hållbar och KRAV-märkt mat. Och det är extra viktigt nu när många lantbrukare kämpar med ökade kostnader och utmanande väderförhållanden, säger Elin Svedberg.

Kontakt:
Carina Johansson, pressansvarig KRAV, 070-607 30 78

Ladda ner som pdf

Relaterat innehåll

Dela sidan