Pressmeddelanden

Simone Margulies och Lisa Ehde till KRAVs styrelse

27 apr, 2023

Simone Margulies, vd för Hemköp, och Lisa Ehde, ansvarig för medlems- och jordbruksfrågor på Arla, är nya ledamöter i KRAVs styrelse. De valdes in vid KRAVs årsstämma den 26 april.

De nya ledamöterna tillträder i en tid då vi dagligen läser i tidningarna om livsmedelspriser, och om handelns och producenternas roll. Samtidigt som vi nås av larm om minskad biologisk mångfald.

– Jag ser mycket fram emot och känner mig hedrad inför uppdraget som ledamot i styrelsen för KRAV. Jag hoppas att med min bakgrund kunna bidra till ökad tillväxt av KRAV-märkta varor och på så sätt bidra till en hållbar omställning, säger Simone Margulies, vd för Hemköp.

Simone Margulies och Lisa Ehde valdes in i KRAVs styrelse vid KRAVs årsstämma på onsdagen.

– Mejeri är en viktig kategori för ekologisk produktion som fungerar som en motor för andra delar som kött, foder och gödsel. Jag är glad och ödmjuk inför att ta plats i styrelsen och ser fram emot att utveckla KRAV och KRAVs affärer in i framtiden, säger Lisa Ehde, ansvarig för jordbruksfrågor på Arla.

KRAV-märket visar att en vara är producerad ekologiskt, utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, dessutom med extra höga krav för biologisk mångfald, mindre klimatpåverkan, bättre djurvälfärd och arbetsvillkor.

– KRAV är standarden för ekologisk produktion i Sverige. Genom att samla hela kedjan i en gemensam certifiering driver vi utvecklingen av hållbar, ekologisk produktion och konsumtion. Det är dessutom en märkning som alla svenskar känner till, säger Linus Källander, styrelseordförande i KRAV.

I samband med KRAVs årsstämma avtackades Kai Gyllström och Thomas Bertilsson för sina insatser i KRAVs styrelse.

Presentation av de nya ledamöterna i KRAVs styrelse:

Simone Margulies, vd för Hemköpskedjan
Simone Margulies är civilingenjör inom maskinteknik och industriell produktion vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), och har genom sina uppdrag inom Axfood och tidigare inom ICA Sverige erfarenhet från såväl detaljist- som grossistledet och både inköps- och sortimentsrelaterade roller. Hon har mer än 17 års erfarenhet från dagligvaruhandeln och är sedan tre år tillbaka vd för Hemköpskedjan. Hon har arbetat inom Axfood-koncernen sedan 2016, tidigare på Dagab som vice vd och affärsområdeschef för märkesvaror samt på ICA Sverige där hon bland annat hade roller som analyschef och affärsområdeschef.

Lisa Ehde, ansvarig för medlems- och jordbruksfrågor på Arla
Lisa Ehde är agronom med bakgrund bland annat inom LRF, LRF Mjölk och på Regeringskansliet. Hon har arbetat med hållbarhetsfrågor, politik och påverkansarbete samt kommunikation med särskilt fokus på mjölkbranschen. I dag arbetar Lisa Ehde på Arla med medlems- och jordbruksfrågor. Hennes arbete där rör sig mellan gårdsnära frågor och demokrati, via hållbarhetsarbete till möjligheter att kommersialisera det arbete som görs på gårdarna. Hon sitter i Arlas svenska ledningsgrupp och i styrelsen för dataplattformen Agronod.

Hela KRAVs styrelse

Kontakt:

Carina Johansson, pressansvarig på KRAV, carina.johansson@krav.se, 070-607 30 78

Ladda ner som pdf

Relaterat innehåll

Dela sidan