Nyheter

Presentation av KRAVs insiktsrapport 29 april

23 apr, 2021

hero_papperspase

Konsumentförvirring kring hållbar mat – KRAVs rapport slår hål på myter om hållbar matkonsumtion.

Vad vi äter och hur maten framställs är avgörande för samhällsutmaningar som klimat, miljö, hälsa och social rättvisa. Genom att vända utvecklingen i en mer hållbar riktning kan vi lösa några av de största globala samhällsutmaningarna. Samtidigt upplever många konsumenter att nya forskningsrön om matens klimatpåverkan förvirrar, och att det är svårt att veta vilket som är det mest hållbara valet.

Vilken roll kan KRAV spela i en tid präglad av kritiska hållbarhetsutmaningar, fler hållbarhetsmärkningar än någonsin och alltmer medvetna men förvirrade konsumenter?

Välkommen att lyssna på presentationen av en ny spännande rapport om hur konsumenter och experter ser på hållbara livsmedel och framtidens mat.

Rapporten har tagits fram av analysföretaget United Minds och presenteras av Ingela Stenson, omvärldsanalytiker och strateg på United Minds i dialog med KRAVs vd Anita Falkenek. Innehållet grundar sig på omvärldsanalys, en digital enkät bland 1 000 svenskar, djupintervjuer med konsumenter i framkant samt djupintervjuer med 18 experter med olika expertis och perspektiv.

Presentationen hålls digitalt torsdagen den 29 april kl 08.00-09.00.
Det krävs ingen anmälan för att delta!

Använd denna Zoom-länk för att delta vid presentationen: https://us02web.zoom.us/j/87901047258

Webbinariet kommer att spelas in och rapporten publiceras här på hemsidan samma dag som seminariet.

Dela sidan