Pressmeddelanden

ICA Kvantum Malmborgs Mobilia bäst på ekologiskt i Malmö

18 jun, 2021

ICA Kvantum Malmborgs Mobilia bäst på ekologiskt i Malmö

ICA Kvantum Malmborgs Mobilia är bäst på ekologiskt i Malmö 2021, och får pris av KRAVMed priset vill KRAV hylla en butik som arbetar med att utöka sitt ekologiska sortiment i allmänhet och sitt KRAV-märkta sortiment i synnerhet.

White Guide Green utser varje år Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika hållbarhetskriterier. Under 2021 besöks 12 städer i Sverige i jakten på de matbutiker som vill mest, kan mest och gör mest. Totalt undersöks och jämförs drygt 1 000 butiker.

Ekologiskt är en av flera hållbarhetskategorier i White Guide Green, och den står KRAV för. Med utmärkelsen “Bäst på EKO” vill KRAV hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt.

– Det är bra med en guide som premierar butiker som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågorna. Genom att lyfta dem kan man inspirera och visa på goda exempel som i sin tur kan driva utveckling framåt. Målsättningen är att alla butiker i framtiden kommer arbeta mot långsiktig hållbar konsumtion och lyfta fram hållbart framtaget livsmedel både i sitt utbud och i dialog med kunder, säger Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare DVH på KRAV.

På ICA Kvantum står matglädjen och den goda måltiden i centrum. Där finns såväl fina färskvaror och lokala delikatesser som prisvärd vardagsmat. ICA Kvantum Malmborgs Mobilia är dessutom den mest hållbara butiken i hela Malmö, enligt testerna.

Alla vinnare i de testade städerna presenteras på www.whiteguidegreen.se
En hållbar matbutik enligt White Guide Green är den som hjälper sina kunder att göra hållbara val. Målet är att vägleda kunder till butiker med ett hållbart och ansvarsfullt utbud, där personalen är påläst och intresserad av social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.

Bakom initiativet står Bergkvist Publishing och WWF.

Kontakt:
Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare DVH KRAV, 070-386 07 10

Ladda ner som pdf

Dela sidan