Pressmeddelanden

Mathem vann priset Årets Ekoinsats

17 nov, 2021

Mathem vann priset Årets Ekoinsats

E-handelsbutiken Mathem har utsetts till Årets Ekoinsats på Dagligvarugalan. Juryn imponerades av hur de driver marknaden för ekologiskt och KRAV-märkt via digitala kanaler.

Juryns motivering löd:

”Vinnaren av Årets Ekoinsats har satsat på att erbjuda ett brett ekologiskt utbud ända sedan starten. Ekoandelen ligger klart över branschsnittet och det ekologiska sortimentet prioriteras hela vägen från inköp till marknadsföring. Företaget lyfter fram minst en ekologisk produkt varje vecka, och har alltid ekologiska alternativ bland extraprisvarorna. I egenskap av modern e-handelsaktör används medvetet många digitala funktioner för att driva marknaden för ekologiskt och Kravmärkt.”

­– Vi är otroligt glada och stolta över att ha kammat hem priset för Årets Ekoinsats! Hållbarhet generellt, och ekologiskt som en del av det, är ett stort fokus för oss. Vi jobbar hela tiden med att förbättra vårt sortiment på området för att hjälpa våra kunder att göra enkla och hållbara val, och det här priset är ett fint bevis för att vi lyckas med det, säger Julia Lindberg, sortiment- och inköpsdirektör på Mathem.

Ekologiska produkter står i dag för över 20 procent av Mathems försäljning.

– Men vi ska bli ännu bättre. Vi har som mål att fördubbla försäljningen av produkter med hållbarhetsmärkning, och dessutom fördubbla försäljningen av växtbaserade produkter redan till och med 2023. Det kommer vi att göra genom att inspirera och förenkla för våra kunder att göra hållbara val, exempelvis genom välbekanta märkningar som KRAV, säger Julia Lindberg.

– Stort grattis till Mathem för priset ”Årets Ekoinsats”! Genom att ha ett stort utbud av ekologiska och KRAV-märkta produkter, en enkel filtrering bland produkterna och att kontinuerligt lyfta hållbara produkter, har Mathem förenklat för många konsumenter att göra hållbara val, säger Åsa Lindeblad, tf affärsområdeschef för livsmedel på KRAV.

Mathem var en av tre nominerade i kategorin Årets Ekoinsats. De övriga var Stora Coop Boländerna i Uppsala och KRAV-certifierade Butik Rot i Stockholm.

Dagligvarugalan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap; syftet är att lyfta dagligvarubranschens hjältar. I år kunde galan hållas på plats i Stockholms stadshus, där priser delades ut i 20 kategorier .

I juryn för Årets Ekoinsats satt KRAVs vd Anita Falkenek tillsammans med Anna Lindholm, Midsona; Cecilia Ryegård, Ekoweb; Martin Moström, Retail House; Erik Elvingsson Hedén, SB Insight och Joachim Björk, Fri Köpenskap.

Länk till KRAVs säljpaket för marknadsföring i butik finns här

Kontakt:
Åsa Lindeblad, tf affärsområdeschef livsmedel på KRAV, 073-069 17 93, asa.lindeblad@krav.se
Carina Johansson, pressansvarig på KRAV, 070-607 30 78, carina.johansson@krav.se

Ladda ner som pdf

Dela sidan