KRAV

KRAV

  • In English
  • Press
  • Lättläst
  • Kontakta oss
  • Mitt KRAV

Huvudmeny

MENY SÖK
  • Just Nu
    • NyhetsarkivNYHETER
    • ForskningsrönNYA RÖN OM SÅDANT SOM FORSKARNA KOMMIT FRAM TILL.
    • Reportage
    • En grej vi märkt
    • Hållbara val
  • Hitta
    • ReceptHÄR KAN DU TA DEL AV RECEPT MED KRAV-MÄRKTA INGREDIENSER
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företagKRAV-CERTIFIERADE FÖRETAG
    • White Guide Café
  • Regler
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • För Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Webbshop
    • Webbutbildning
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Hållbarhetsrapport
    • Produktfakta
    • Press
  • Hem
  • »
  • Recept
  • »
  • Penne med skaldjurssås
    • Recept
      • Penne med skaldjurssås
    • Hitta KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företag
    • White Guide
    • White Guide Café 2019
    • White Guide Junior
    • Gårdsbutiker
    • Jordgubbsodlare
    • Äppelodlare

Penne med skaldjurssås

Penne med skaldjurssås
4 Portioner
Du behöver:
  • 1 sats tomatsås (recept nedan)
  • 400 g kokta och skalade kräftor,
  • räkor och musslor
  • 1 dl riven parmesanost
Tomatsås:
  • ½ gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk socker
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackade örter
  • 400 g passerade tomater
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Ev. ½ dl grädde
  • Svartpeppar
  • Olivcrème:
  • 1 dl crème fraiche
  • 3-4 msk hackade urkärnade oliver
Gör så här:
  1. Hacka löken och fräs i olivolja tillsammans med tomatpuré och socker.
  2. Tillsätt vitlök, peppar, buljongtärningar och passerade tomater. Låt puttra under lock i ca 20 min.
  3. Häll i soja, örter och ev. grädde. 


  4. Häll skaldjuren i såsen före servering. 

  5. Blanda crème fraiche och oliver. 

  6. Servera med kokt pasta och broccoli. Toppa med parmesanost och en klick olivcrème!
Senast uppdaterad: 2018-03-14
Skriv ut
  • Grillad KRAV-kycklingfilé med örter
Genvägar
  • Helgrillad KRAV-kyckling med hemmagjord buljong
  • Underbara Claras goda vitkålssoppa
  • Sparris med rabarber, macadamianötter och vårens vilda örter
  • Gratinerade blåmusslor
  • Bouillabaisse med KRAV-torsk
  • Gratinerade havskräftor
Regler

Sök i regelboken

Scrolla

upp

Scrolla upp
  • Nyhetsarkiv
    • Nyhetsarkiv
    • Forskningsrön
    • Reportage
    • Pressmeddelanden
  • Hitta
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företag
    • White Guide Café
    • Gårdsbutiker
  • REGLER
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Ladda ner märket
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Hållbarhetsrapport
    • Engagera dig
    • Kontakta oss
    • Press

Anmäl dig till KRAVs allmänna nyhetsbrev
Vår policy för e-postadresser
Postadress: Box 1037 751 40 UPPSALA
Telefon: 018 - 15 89 00
E-post: info@krav.se
KRAV på Facebook
Twitter
Följ oss på Twitter.
Youtube
Prenumerera på vår YouTube-kanal.
Instagram
Följ oss på Instagram.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi anta att du godkänner detta.OkIntegritetspolicy