4 Portioner
Du behöver:
- 1 sats tomatsås (recept nedan)
- 400 g kokta och skalade kräftor,
- räkor och musslor
- 1 dl riven parmesanost
Tomatsås:
- ½ gul lök
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk olivolja
- ½ tsk socker
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk hackade örter
- 400 g passerade tomater
- 1 tsk kinesisk soja
- Ev. ½ dl grädde
- Svartpeppar
- Olivcrème:
- 1 dl crème fraiche
- 3-4 msk hackade urkärnade oliver
Gör så här:
- Hacka löken och fräs i olivolja tillsammans med tomatpuré och socker.
- Tillsätt vitlök, peppar, buljongtärningar och passerade tomater. Låt puttra under lock i ca 20 min.
- Häll i soja, örter och ev. grädde.
- Häll skaldjuren i såsen före servering.
- Blanda crème fraiche och oliver.
- Servera med kokt pasta och broccoli. Toppa med parmesanost och en klick olivcrème!
Senast uppdaterad: 2018-03-14