4 port
Du behöver:
- 250 g brysselkål
- ca 150 g grönkål
- 6–7 svartkålsblad
- saft från en citron
- drygt 1 tsk stark senap, gärna dijon
- 1–1,5 msk olivolja
- 1 rött äpple
- en liten bit parmesanost
Gör så här:
- Koka upp saltat vatten i en kastrull.
- Repa bladen från den grova stammen på grön- och svartkålen. Riv i bitar.
- Lägg kålbitarna i det kokande vattnet och koka i 3-4 minuter tills kålen har mjuknat.
- Skölj kålen i kallt vatten så att den behåller färgen.
- Koka brysselkålen enligt anvisning.
- Blanda ihop olivolja, senap och citronsaft till en dressing. Hacka ett halvt äpple.
- Lägg upp kålen på ett fat tillsammans med äppelbitarna. Ringla över dressingen och hyvla parmesan på toppen.
Senast uppdaterad: 2018-11-16