KRAV

KRAV

  • In English
  • Press
  • Lättläst
  • Kontakta oss
  • Mitt KRAV

Huvudmeny

MENY SÖK
  • Just Nu
    • NyhetsarkivNYHETER
    • ForskningsrönNYA RÖN OM SÅDANT SOM FORSKARNA KOMMIT FRAM TILL.
    • Reportage
    • En grej vi märkt
    • Hållbara val
  • Hitta
    • ReceptHÄR KAN DU TA DEL AV RECEPT MED KRAV-MÄRKTA INGREDIENSER
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företagKRAV-CERTIFIERADE FÖRETAG
    • White Guide Café
  • Regler
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • För Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Webbshop
    • Webbutbildning
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Hållbarhetsrapport
    • Produktfakta
    • Press
  • Hem
  • »
  • Recept
  • »
  • Kålsallad
    • Recept
      • Kålsallad
    • Hitta KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företag
    • White Guide
    • White Guide Café 2019
    • White Guide Junior
    • Gårdsbutiker
    • Jordgubbsodlare
    • Äppelodlare

Kålsallad

4 port
Du behöver:
  • 250 g brysselkål
  • ca 150 g grönkål
  • 6–7 svartkålsblad
  • saft från en citron
  • drygt 1 tsk stark senap, gärna dijon
  • 1–1,5 msk olivolja
  • 1 rött äpple
  • en liten bit parmesanost
Gör så här:
  1. Koka upp saltat vatten i en kastrull.
  2. Repa bladen från den grova stammen på grön- och svartkålen. Riv i bitar.
  3. Lägg kålbitarna i det kokande vattnet och koka i 3-4 minuter tills kålen har mjuknat.
  4. Skölj kålen i kallt vatten så att den behåller färgen.
  5. Koka brysselkålen enligt anvisning.
  6. Blanda ihop olivolja, senap och citronsaft till en dressing. Hacka ett halvt äpple.
  7. Lägg upp kålen på ett fat tillsammans med äppelbitarna. Ringla över dressingen och hyvla parmesan på toppen.
Senast uppdaterad: 2018-11-16
Skriv ut
  • Grillad KRAV-kycklingfilé med örter
Genvägar
  • Helgrillad KRAV-kyckling med hemmagjord buljong
  • Underbara Claras goda vitkålssoppa
  • Sparris med rabarber, macadamianötter och vårens vilda örter
  • Gratinerade blåmusslor
  • Bouillabaisse med KRAV-torsk
  • Gratinerade havskräftor
Regler

Sök i regelboken

Scrolla

upp

Scrolla upp
  • Nyhetsarkiv
    • Nyhetsarkiv
    • Forskningsrön
    • Reportage
    • Pressmeddelanden
  • Hitta
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företag
    • White Guide Café
    • Gårdsbutiker
  • REGLER
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Ladda ner märket
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Hållbarhetsrapport
    • Engagera dig
    • Kontakta oss
    • Press

Anmäl dig till KRAVs allmänna nyhetsbrev
Vår policy för e-postadresser
Postadress: Box 1037 751 40 UPPSALA
Telefon: 018 - 15 89 00
E-post: info@krav.se
KRAV på Facebook
Twitter
Följ oss på Twitter.
Youtube
Prenumerera på vår YouTube-kanal.
Instagram
Följ oss på Instagram.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi anta att du godkänner detta.OkIntegritetspolicy