Aktuellt

Här samlar vi de senaste nyheterna, reportagen, debattinläggen och forskningsrönen om ekologiskt och KRAV-märkt. Filtrera gärna fram mer exakt vad du är intresserad av.

Välj vad du vill se

Nyheter

KRAV har infört nya regler för jord och växtnäring

12 mars, 2024

Nyheter

Så utvecklar vi KRAVs regler under kommande år

5 mars, 2024

Nyheter

Brist på ekologiskt vårutsäde

28 februari, 2024

Nyheter

Ekologiska marknadsdagen 2024

26 februari, 2024

Reportage

Månadens KRAV-bonde: Joacim & Fiona på Bramleys gårdar

26 februari, 2024

Pressmeddelanden

Ekologiskt växer mer än någonsin i världen

14 februari, 2024

Nyheter

Ekologiska marknaden vänder uppåt

9 februari, 2024

Pressmeddelanden

Ekologisk produktion viktig för livsmedelsberedskapen

1 februari, 2024

Reportage

Månadens KRAV-bonde: Ekogården i Kräkånger

26 januari, 2024

Debatt

Ekologisk matproduktion viktig vid kris och krig

22 januari, 2024

Nyheter

Kroppkakor på julrester

28 december, 2023

Debatt

Snart vänder ekomarknaden uppåt

19 december, 2023

Nyheter

Vändning runt hörnet för ekologiskt

18 december, 2023

Reportage

Vetemjölet som är bäst i test

15 december, 2023

Reportage

Månadens KRAV-bonde: Lundens gård

11 december, 2023

Debatt

Hälften av alla i Gävleborg oroliga för biologiska mångfalden

7 december, 2023

Nyheter

KRAV tillåter låg nivå av nitrit

6 december, 2023

Reportage

De har levererat glögg till svenska folket i 130 år

1 december, 2023

Reportage

Månadens KRAV-bonde: Lars Johnson på Rö’grinna Gård

29 november, 2023

Pressmeddelanden

Två av tre oroar sig för hoten mot biologisk mångfald

28 november, 2023

Kampanjer

En jul fylld med KRAV

23 november, 2023

Nyheter

Anmälan till "Investera i framtiden" - digital träff

20 november, 2023

Pressmeddelanden

KRAVs regler från 2024 gäller i två år

20 november, 2023

Debatt

Färre höns kan ge fler svenska ägg

15 november, 2023

Reportage

Månadens KRAV-bonde: familjen Alzoubi

30 oktober, 2023

Pressmeddelanden

KRAV fördjupar dialogen med lantbrukare

13 oktober, 2023

Pressmeddelanden

KRAV vill se mer KRAV-märkt gris i offentliga kök

6 oktober, 2023

Nyheter

Träffa KRAV på NOFF 15-16 november

1 oktober, 2023

Pressmeddelanden

Nio av tio mjölkglas i skolan är KRAV-märkta

28 september, 2023

Reportage

Månadens KRAV-bonde: Långmyre vineri

25 september, 2023

Nyheter

Afrikansk svinpest påträffad hos vildsvin i Sverige

12 september, 2023

Nyheter

Anmälan till träffen "Investera i framtiden"

11 september, 2023

Reportage

Ylva och Mats säljer KRAV-märkta kvalitetsteer

6 september, 2023

Pressmeddelanden

“Från frö till flaska”: Gunnarshögs gård är Årets Bonde 2023

5 september, 2023

Reportage

Månadens KRAV-bonde: Rone Smissarve grönsaker & bär

28 augusti, 2023

Kampanjer

Titta efter KRAV-märket under EKO-september!

23 augusti, 2023

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar expert på djurvälfärd

22 augusti, 2023

Debatt

Så kan det ekologiska jordbruket växa i Blekinge

1 augusti, 2023

Reportage

Månadens KRAV-bonde: Familjeägda Roslagsmjölk

6 juli, 2023

Pressmeddelanden

KRAVs ekorankning: Bönder i Värmland bäst på ekologiskt

4 juli, 2023

Nyheter

Det här gäller vid betesbrist eller foderbrist som följd av torka

26 juni, 2023

Pressmeddelanden

Fler vill äta potatis – kan ge fler humlor

21 juni, 2023

Reportage

Månadens KRAV-bonde: "Kan jag inte odla ekologiskt vill jag inte odla alls"

16 juni, 2023

Pressmeddelanden

KRAVs ekorankning: Jämtland har mest ekologisk jordbruksmark

8 juni, 2023

Pressmeddelanden

KRAV finalist till Livsmedelspriset

2 juni, 2023

Debatt

KRAV-bönders naturbetesmark gynnar biologisk mångfald i Kronoberg

30 maj, 2023

Pressmeddelanden

Över nio av tio av KRAVs djurgårdar har naturbetesmark

25 maj, 2023

Reportage

Månadens KRAV-bonde: Wallerängs lantbruk

22 maj, 2023

Kampanjer

Investera i framtiden – Köp KRAV-märkt

22 maj, 2023

Debatt

Debattreplik: Hos Krav-bönder kommer mjölkkor alltid få beta

17 maj, 2023

Pressmeddelanden

Simone Margulies och Lisa Ehde till KRAVs styrelse

27 april, 2023

Pressmeddelanden

KRAVs Ekobarometer: Ost och offentlig sektor går bra

26 april, 2023

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar omvärldsspanare

18 april, 2023

Reportage

Månadens KRAV-bonde: Berglocks Fårgård

17 april, 2023

Debatt

Visste du detta om ekologiska ägg?

4 april, 2023

Reportage

Äggproducenter i Östergötland: välj KRAV-märkt i påsk

30 mars, 2023

Reportage

Stjärnägg: Våra ägg är både närproducerade och KRAV-märkta

30 mars, 2023

Nyheter

Färga ägg hållbart i påsk

30 mars, 2023

Kampanjer

Ät bättre påskmat!

30 mars, 2023

Reportage

Norlandia Förskolor ställer krav på maten

20 mars, 2023

Reportage

Månadens KRAV-bonde: Jussö Ekogård eggar för hållbar mat

20 mars, 2023

Pressmeddelanden

Ekoförsäljningen 2022 bättre än väntat

16 mars, 2023

Debatt

Sverige har en livskraftig ekoproduktion

3 mars, 2023

Pressmeddelanden

Norlandia Förskolor blir KRAV-certifierade

23 februari, 2023

Pressmeddelanden

Sverige femte bäst i världen på konsumtion av ekomat

22 februari, 2023

Nyheter

Ny storsatsning på Eko-Portalen.se

17 februari, 2023

Pressmeddelanden

Försäljningen av KRAV-märkt ost ökar

9 februari, 2023

Nyheter

KRAV ny samarbetspartner till Ostfestivalen i Stockholm

2 februari, 2023

Nyheter

Besök BIOFACH 14-17 februari - få rabatt på entrékort! 

1 februari, 2023

Debatt

Ekologiska inköp ger oftare svensk mat

1 februari, 2023

Nyheter

Ny lag ska minska EU:s påverkan på skog och biologisk mångfald

24 januari, 2023

Debatt

Billig mat är en dyr affär på sikt

24 januari, 2023

Pressmeddelanden

KRAV lotsar småskaliga livsmedelsföretag som vill ställa om till ekologiskt

17 januari, 2023

Debatt

Använd ordförandeskapet för att lyfta eko-produktionen

16 januari, 2023

Debatt

Högre ambition för ekologiskt krävs i livsmedelsstrategin

10 januari, 2023

Pressmeddelanden

Nästan varannan vill ha mat som ger ökad biologisk mångfald

16 december, 2022

Nyheter

KRAV ska stötta i omställningen till ekologiskt

13 december, 2022

Pressmeddelanden

Många villiga betala mer för KRAV-märkt mat

7 december, 2022

Debatt

Tre uppmaningar till regeringen för en mer hållbar upphandling

24 november, 2022

Pressmeddelanden

KRAV-märkta Nöbble Gård vann Årets Bonde 2022

23 november, 2022

Debatt

Låt oss prata om priset på ekomat

23 november, 2022

Pressmeddelanden

Handla hållbart ger större vinst

15 november, 2022

Pressmeddelanden

Förslag om sänkt moms på ekologisk mat

9 november, 2022

Debatt

Sänk momsen på ekologisk mat så att fler kan välja hållbart

9 november, 2022

Nyheter

Klimatet i fokus på Elmia Lantbruk

8 november, 2022

Nyheter

SVT:s program om KRAV

8 november, 2022

Webbinarier

Webbinarium om vattentillgång för lantbruket

2 november, 2022

Kampanjer

KRAV-märkt ett superklipp för planeten

31 oktober, 2022

Nyheter

Tre KRAV-bönder tävlar om titeln Årets Bonde

10 oktober, 2022

Webbinarier

En föränderlig tid - tankar och idéer - Emma Rung, KRAVs nya vd

5 oktober, 2022

Nyheter

EU-förslag mot “grönmålning” kan stärka KRAV

5 oktober, 2022

Nyheter

KRAV-märkta Lilla Bjers är bäst i Europa

30 september, 2022

Pressmeddelanden

Få ändringar i KRAVs regler inför 2023

23 september, 2022

Pressmeddelanden

Rudanskolan i Haninge vann KRAVs hållbarhetspris 2022

22 september, 2022

Nyheter

Köttbullemacka de luxe - signerad Årets Ekokock

14 september, 2022

Debatt

Ekologisk mat är den mest hållbara svenska maten

7 september, 2022

Nyheter

KRAV tar bort hänvisning till WWF:s guider

2 september, 2022

Pressmeddelanden

KRAVs hållbarhetsrankning: Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk

1 september, 2022

Kampanjer

Ät bättre i skördetider

30 augusti, 2022

Debatt

Alla måste samverka för en mer hållbar livsmedelsproduktion

26 augusti, 2022

Pressmeddelanden

Studenter får ”frukost hela dagen” vid KRAVs foodtruck

25 augusti, 2022

Nyheter

KRAVs foodtruck-turné 2022

24 augusti, 2022

Pressmeddelanden

KRAV anställer ekonomiagronom

16 augusti, 2022

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar redovisningsekonom

2 augusti, 2022

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar växtfysiolog

20 juni, 2022

Debatt

Fyra målbilder för en hållbar livsmedelsproduktion – men för att nå dit krävs samverkan och politisk vilja

17 juni, 2022

Pressmeddelanden

Ekologiska mjölkgårdar testar sojafritt foder

15 juni, 2022

Reportage

En av Europas större ekologiska bärodlingar finns i Dalarna

14 juni, 2022

Reportage

70 meter från ko till KRAV-märkt glass

13 juni, 2022

Webbinarier

Webbinarium om energieffektivisering

13 juni, 2022

Debatt

”Starkt stöd i riksdagen för hållbarhet i offentliga affärer”

10 juni, 2022

Pressmeddelanden

KRAV lanserar visionära målbilder för hållbar livsmedelsproduktion

7 juni, 2022

Kampanjer

Ät bättre i midsommar

1 juni, 2022

Pressmeddelanden

Emma Rung ny vd på KRAV

30 maj, 2022

Debatt

KRAV-bönders naturbetesmark gynnar biologisk mångfald i Kalmar län

23 maj, 2022

Nyheter

Lansering av KRAVs visionära målbilder

23 maj, 2022

Pressmeddelanden

Inga bin. Ingen mat. Kändiskockar deltar i kokbok utan mat

19 maj, 2022

Kampanjer

Kokboken: Inga bin. Ingen mat.

17 maj, 2022

Nyheter

Sex av sju partier vill driva frågan om hållbar offentlig upphandling

16 maj, 2022

Pressmeddelanden

Över nio av tio av KRAVs djurgårdar har naturbetesmark

10 maj, 2022

Pressmeddelanden

Tre nya ledamöter i KRAVs styrelse

3 maj, 2022

Kampanjer

Inga bin. Ingen mat.

1 maj, 2022

Pressmeddelanden

Mer åker- och betesmark på KRAV-certifierade gårdar 2021

28 april, 2022

Nyheter

Inspelning Ekologiska Framtidsdagen 2022

22 april, 2022

Debatt

”Återinför ekomålen i kommuner och regioner”

14 april, 2022

Debatt

Ställ krav på äggen i påsk

12 april, 2022

Pressmeddelanden

Färre KRAV-märkta ägg på påskborden

8 april, 2022

Nyheter

Fem regelförslag ute på remiss

5 april, 2022

Webbinarier

Årets Bonde på årets första webbinarium

15 mars, 2022

Reportage

Sörmländska sjukhus blir självförsörjande på KRAV-märkt kött

7 mars, 2022

Nyheter

Kyckling med rött ljus får ok under 2022

3 mars, 2022

Nyheter

Remiss: Allmänna regler för certifiering

2 mars, 2022

Nyheter

Remiss: Undantag från KRAVs regler i katastrofsituationer

2 mars, 2022

Pressmeddelanden

Nytt branschgemensamt grepp om ekomarknaden

25 februari, 2022

Nyheter

Att tänka på vid ansökan om undantag för konventionellt utsäde i ekologisk produktion

21 februari, 2022

Debatt

Ny handlingsplan behövs för att nå miljömålen 

11 februari, 2022

Pressmeddelanden

Varannan handlar hållbart för sin partners skull

11 februari, 2022

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar ekonomiansvarig

25 januari, 2022

Pressmeddelanden

KRAV skärper regler för bättre arbetsvillkor

21 januari, 2022

Pressmeddelanden

Anita Falkenek slutar som vd på KRAV

12 januari, 2022

Nyheter

Remiss: Tidsbegränsad regeländring avseende kyckling med rött ljus i WWFs Köttguiden

10 januari, 2022

Nyheter

KRAVs kundundersökning 2022

4 januari, 2022

Nyheter

KRAV ändrar tillfälligt regler för utfodring av fjäderfä

22 december, 2021

Reportage

"KRAV på utevistelse och bete är viktigt för mig"

21 december, 2021

Pressmeddelanden

Flest konsumenter förknippar KRAV med hållbarhet

16 december, 2021

Nyheter

Remiss: Tillfälliga regeländringar om proteinfoder till fjäderfä

16 december, 2021

Debatt

Hjälp konsumenterna hitta KRAV-märkt i butikshyllorna

15 december, 2021

Debatt

Även svenskar vill ha julskinka utan tillsatt nitrit

3 december, 2021

Pressmeddelanden

Försäljningen av KRAV-märkt julskinka ökar

1 december, 2021

Debatt

KRAV efterlyser politiskt stöd för ekologiska metoder

29 november, 2021

Nyheter

Ekokockens juliga trerättersmeny

26 november, 2021

Webbinarier

Webbinarier om KRAVs nya regler

23 november, 2021

Pressmeddelanden

KRAV-märkta Nors & Bäcks gårdar är Årets Bonde

19 november, 2021

Pressmeddelanden

Mathem vann priset Årets Ekoinsats

17 november, 2021

Reportage

KRAV-certifierad gård satsar på regenerativt jordbruk

17 november, 2021

Pressmeddelanden

Endast KRAV-märkt kyckling får grönt i WWF:s Köttguide

16 november, 2021

Webbinarier

Webbinarium om innovation och framtidens lantbruk

12 november, 2021

Nyheter

Inspelning och material från Ekologiska Framtidsdagen 2021

8 november, 2021

Pressmeddelanden

Foderbordet i Töreboda vann KRAVs hållbarhetspris

5 november, 2021

Nyheter

Nordrest vill certifiera alla 100 restaurangerna

25 oktober, 2021

Nyheter

Program och anmälan Ekologiska Framtidsdagen 2021

19 oktober, 2021

Webbinarier

Webbinarium om biologisk mångfald

14 oktober, 2021

Pressmeddelanden

KRAV: vi måste ta ett helhetsgrepp på klimat och biologisk mångfald

12 oktober, 2021

Pressmeddelanden

Ny digital plattform för ekologiska lantbruk

11 oktober, 2021

Reportage

KRAV-märkta Änglamark firar 30 år

4 oktober, 2021

Pressmeddelanden

Förenklingar i regler ska ge fler hållbara restauranger och storkök

29 september, 2021

Pressmeddelanden

Ät Bättre-kampanj vill väcka nyfikenhet för KRAV

27 september, 2021

Pressmeddelanden

KRAV fyller foodtruck med ekologiska smakprov

23 september, 2021

Nyheter

KRAVs foodtruck 2021 - här finns vi

22 september, 2021

Pressmeddelanden

KRAV-märkta svenska äpplen når sällan butiken

17 september, 2021

Nyheter

Penda Thomsson är Årets Ekokock 2021

13 september, 2021

Reportage

På KRAV-certifierade Malva Gård odlas äpplen på naturens villkor

13 september, 2021

Nyheter

KRAV-bonde fick WWF-priset ”Årets svenska Östersjöbonde”

10 september, 2021

Pressmeddelanden

Blidösundsbolaget KRAV-certifierar båtarnas serveringar

19 augusti, 2021

Debatt

Hållbara inköp nödvändigt för en hållbar värld

9 augusti, 2021

Nyheter

Enkät – hur ser det ut med bekämpningsmedelsrester i växtbaserade livsmedel och foder

27 juli, 2021

Debatt

Så kan det hållbara jordbruket växa i Västerbotten

26 juli, 2021

Pressmeddelanden

KRAVs hållbarhetsrankning: Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk

20 juli, 2021

Pressmeddelanden

Skapa förutsättningar för ekologisk KRAV-certifierad produktion i Sverige

8 juli, 2021

Pressmeddelanden

Värmland toppar KRAVs hållbarhetsrankning för mark

30 juni, 2021

Nyheter

Nolbygård Ekobageris Midsommargubbstårta

23 juni, 2021

Debatt

Välj midsommarmat som gynnar biologisk mångfald

23 juni, 2021

Nyheter

Nu finns Nationella riktlinjerna för ekologisk produktion även digitalt

22 juni, 2021

Pressmeddelanden

Livsmedelsföretag tror på ökad e-handel

21 juni, 2021

Pressmeddelanden

ICA Kvantum Malmborgs Mobilia bäst på ekologiskt i Malmö

18 juni, 2021

Reportage

Björn-Erik odlar sommarens favoritgubbar

16 juni, 2021

Nyheter

Ekokockens supersmidiga och kalasgoda små ostpajer

10 juni, 2021

Pressmeddelanden

Här är skolorna som kan vinna KRAVs hållbarhetspris

9 juni, 2021

Pressmeddelanden

Välj mer hållbar midsommarmat

8 juni, 2021

Reportage

Närodlade KRAV-märkta ”cooptailtomater” – nytt grepp på Gotland

2 juni, 2021

Pressmeddelanden

ICA Kvantum Lidingö bäst på ekologiskt i Stockholm

1 juni, 2021

Reportage

Prisad grillost tillverkas på två dagar

27 maj, 2021

Webbinarier

Material från webbinarium om marknadsföring för KRAV-anslutna

27 maj, 2021

Pressmeddelanden

Tyresö kommun utsedd till ”Årets ekologiska förebild”

26 maj, 2021

Nyheter

Rapport: Den hållbara maten 2021

19 maj, 2021

Debatt

KRAV-bönders naturbetesmark gynnar biologiska mångfalden i Blekinge

18 maj, 2021

Pressmeddelanden

Nio av tio av KRAVs djurgårdar har naturbetesmark

17 maj, 2021

Pressmeddelanden

Gnosjö satsar på hållbart och KRAV-certifiering

12 maj, 2021

Pressmeddelanden

KRAV vässar regler för ökad hållbarhet

5 maj, 2021

Pressmeddelanden

Viktigt välja rätt mat för biologiska mångfalden

3 maj, 2021

Pressmeddelanden

Stora Coop bäst på ekologiskt i Sundsvall

30 april, 2021

Pressmeddelanden

Saltå Kvarns vd invald i KRAVs styrelse

30 april, 2021

Nyheter

Därför är mångfald viktig för matproduktionen

30 april, 2021

Pressmeddelanden

Ny rapport från KRAV – många konsumenter är osäkra om hållbara matval

29 april, 2021

Nyheter

KRAV vill stoppa problematisk jord och växtnäring med nya regler

28 april, 2021

Nyheter

Presentation av KRAVs insiktsrapport 29 april

23 april, 2021

Pressmeddelanden

KRAV nomineras till Miljömålspriset 2021

20 april, 2021

Forskningsrön

Omställning till ekologisk produktion minskar växthusgaserna i Danmark

19 april, 2021

Pressmeddelanden

KRAV-bönder uppmanas anmäla sig till Årets Bonde

15 april, 2021

Webbinarier

Marknadsför dig som KRAV-bonde 

13 april, 2021

Webbinarier

Material från webbinarium om KRAVs kärnvärden

8 april, 2021

Forskningsrön

Så kan den biologiska mångfalden räddas

7 april, 2021

Debatt

Ställ krav på dina ägg i påsk

31 mars, 2021

Pressmeddelanden

KRAV-märkta ägg ökade mest 2020

26 mars, 2021

Pressmeddelanden

EU-kommissionen storsatsar på ekologisk mat för ökad hållbarhet

26 mars, 2021

Pressmeddelanden

ICA Kvantum bästa ekobutiken i Falkenberg

26 mars, 2021

Reportage

De valde KRAV för att få det bättre än bra

16 mars, 2021

Pressmeddelanden

Ät hållbart och kaxigt i påsk

12 mars, 2021

Nyheter

Ekokockens frasiga ägghalvor

12 mars, 2021

Reportage

KRAV-märkta ägg värda en avstickare

12 mars, 2021

Nyheter

Allt fler märken på maten förvirrar konsumenter

10 mars, 2021

Nyheter

KRAV anordnar webbinarier med teman kring ekologiskt lantbruk

9 mars, 2021

Nyheter

Bättre kvalitet på spannmål – utmaningar och möjligheter

8 mars, 2021

Pressmeddelanden

KRAV lanserar app och ny digital plattform för sina regler

5 mars, 2021

Pressmeddelanden

KRAV och Från Sverige vill underlätta för konsument

1 mars, 2021

Nyheter

Gifter i samhället sprider sig till ekologiska produkter

17 februari, 2021

Pressmeddelanden

Försäljningen av KRAV-märkt ökar

8 februari, 2021

Nyheter

Remiss: Nya regler vid import och införsel

4 februari, 2021

Nyheter

Målet: fler KRAV-märkta vegoprodukter i butikshyllan

4 februari, 2021

Nyheter

Remiss: Nya regler för tillverkning, hantering och marknadsföring av produktionshjälpmedel

4 februari, 2021

Webbinarier

Webbinarium: solceller på ladugårdstak 17 februari

2 februari, 2021

Debatt

Inte systemfel i kontrollen

2 februari, 2021

Debatt

Kontrollen av KRAVs regler fungerar

2 februari, 2021

Nyheter

Remiss 2: Nya regler för Restaurang, storkök och servering samt kedjecertifiering

1 februari, 2021

Pressmeddelanden

Alla slakterier ska ha god hygien och livsmedelssäkerhet

20 januari, 2021

Debatt

Lär av Norge och Danmarks hållbara upphandling

13 januari, 2021

Pressmeddelanden

God djurvälfärd på KRAV-certifierade gårdar

13 januari, 2021

Nyheter

Helt oacceptabelt, KRAV-certifikat tillbakadraget

12 januari, 2021

Debatt

Ge ett nyårslöfte som hjälper både djur och natur

1 januari, 2021

Nyheter

Material utbildning om KRAVs nya regler för lantbrukare

18 december, 2020

Nyheter

KRAV-skinkor är naturligt gråa

4 december, 2020

Nyheter

Överskott på vissa ekologiska råvaror enligt rapport

30 november, 2020

Kampanjer

Så äter du mer hållbart i jul

27 november, 2020

Pressmeddelanden

Kalf&Hansen fick pris för ekologisk snabbmat

26 november, 2020

Kampanjer

Ät bättre före löning

19 november, 2020

Reportage

”Det kan inte vara meningen att vi ska spruta gift på grödorna”

19 november, 2020

Nyheter

Material från lanseringseventet ny marknadsföringslåda

16 november, 2020

Reportage

”Det är tydligt att grisarna mår bättre och blir piggare”

15 november, 2020

Nyheter

Material från event om KRAVs nya regler

9 november, 2020

Forskningsrön

KRAV-märkt griskött mest socialt hållbart

2 november, 2020

Debatt

Öka den ekologiska maten i skolor och äldreomsorg

23 oktober, 2020

Pressmeddelanden

Sifoundersökning: Kommuner bör ta ansvar för ekologiska livsmedel

22 oktober, 2020

Nyheter

Två spännande studentuppdrag våren 2021

14 oktober, 2020

Forskningsrön

Konstgödsel bidrar till klimatförändringen

14 oktober, 2020

Pressmeddelanden

Tydlig skyltning av KRAV gav vinst

9 oktober, 2020

Nyheter

Remiss: Nya regler för restauranger

8 oktober, 2020

Pressmeddelanden

KRAV lyfter satsning på bättre arbetsvillkor

8 oktober, 2020

Nyheter

Material från Ekologiska Framtidsdagen 2020

8 oktober, 2020

Kampanjer

Välj KRAV för bättre arbetsvillkor

7 oktober, 2020

Reportage

Arbetsvillkoren höjer livskvaliteten för medarbetarna

7 oktober, 2020

Reportage

Samarbete ger bättre och säkrare vinodlingar

7 oktober, 2020

Debatt

Blekinges eko-inköp är bra för klimat och miljö

2 oktober, 2020

Pressmeddelanden

KRAV och eko bäst enligt Vegoguiden

1 oktober, 2020

Pressmeddelanden

​Kristianstads kommun satsar på eko

1 oktober, 2020

Pressmeddelanden

Fortsatta satsningar på ekologiskt i Sverige

22 september, 2020

Forskningsrön

Mindre glyfosat i urinen med ekomat

18 september, 2020

Nyheter

Anders Johnsson är Årets Ekokock 2020

16 september, 2020

Pressmeddelanden

Vallens miljöskola i Sundsvall vann KRAVs hållbarhetspris

16 september, 2020

Reportage

”Att vara KRAV-certifierad är ett bevis på att man inte bara snackar”

8 september, 2020

Nyheter

EU-kommissionen vill skjuta på eko-regler till 2022

4 september, 2020

Pressmeddelanden

Coop Järna vann Årets Ekopris

2 september, 2020

Pressmeddelanden

Äntligen Eko-september!

1 september, 2020

Nyheter

Ekologiska Framtidsdagen fokuserar på Eko-september 2021

26 augusti, 2020

Nyheter

Remiss: Nya regler för märkning och marknadsföring

18 augusti, 2020

Debatt

Det kemikalieberoende intensivjordbruket hotar den biologiska mångfalden

14 augusti, 2020

Nyheter

KRAV har ny hemsida

8 augusti, 2020

Debatt

Låt det ekologiska jordbruket växa i Dalarna

23 juli, 2020

Pressmeddelanden

Värmland i topp i KRAVs ekorankning

21 juli, 2020

Kampanjer

Beach 2020

13 juli, 2020

Pressmeddelanden

KRAV skärper regel om kväve- och fosforgödsling och inför ny regel för att beräkna klimatpåverkan

2 juli, 2020

Pressmeddelanden

Rekordstor skörd av ekologiska spannmål

30 juni, 2020

Kampanjer

Ät bättre bröd och gryner

30 juni, 2020

Nyheter

Frebaco kvarn KRAV-märker sina produkter

30 juni, 2020

Debatt

Så kan lantbruket halvera utsläppen

24 juni, 2020

Pressmeddelanden

Jämtland toppar ekorankning för mark

24 juni, 2020

Reportage

”Vi gör skillnad genom vilka råvaror vi väljer”

18 juni, 2020

Pressmeddelanden

En av dem blir Årets innovativa ekobonde

17 juni, 2020

Pressmeddelanden

KRAV vill inspirera kunder till hållbara val

11 juni, 2020

Nyheter

KRAV ser över reglerna efter växtnäringsproblem

9 juni, 2020

Nyheter

Uppropet tog KRAV-certifierade Green Bakerys bröd till Lidls hyllor

5 juni, 2020

Pressmeddelanden

Skolorna som kan vinna KRAVs hållbarhetspris

27 maj, 2020

Debatt

Ekologiska kor kan hjälpa bina i Skåne

22 maj, 2020

Nyheter

KRAV inleder samarbete med TheFork

18 maj, 2020

Nyheter

Utpekad gård har sålt sina djur

15 maj, 2020

Reportage

”Utan djuren kan vi inte ha ett hållbart jordbruk”

8 maj, 2020

Pressmeddelanden

Antalet KRAV-märkta kor ökar

7 maj, 2020

Pressmeddelanden

Matbutiker nominerade till Årets Ekopris

6 maj, 2020

Kampanjer

Bunkra bättre

3 maj, 2020

Kampanjer

Kons roll i ett KRAV-märkt kretslopp

25 april, 2020

Reportage

Väddö Gårdsmejeri: ”Framtidens mat bör vara kretsloppstänkt"

24 april, 2020

Pressmeddelanden

Arlas vd invald i KRAVs styrelse

24 april, 2020

Pressmeddelanden

​KRAV-märkt jordbruk bidrar till globala FN-målen

23 april, 2020

Pressmeddelanden

KRAV lyfter kons betydelse

21 april, 2020

Nyheter

Till lokala och centrala inköpare inom dagligvaruhandeln

14 april, 2020

Nyheter

Information från KRAV med anledning av Corona-pandemin

12 april, 2020

Reportage

Fårbonde på Gotland: “För jordens artrikedom behöver vi betande djur”

9 april, 2020

Debatt

Höj kraven på dina ägg i påsk

9 april, 2020

Nyheter

Påskens schyssta lammstek med Årets Ekokock

8 april, 2020

Reportage

KRAV-certifierade Mällby Lantgård använder musselmjöl – bra för hönor och miljö

6 april, 2020

Pressmeddelanden

Ökad efterfrågan på KRAV-märkta ägg till påskbordet

6 april, 2020

Nyheter

KRAV-certifierad restaurang öppnar lanthandel till följd av krisen

26 mars, 2020

Pressmeddelanden

Nu kommer “bekväma” eko-vego-maten

24 mars, 2020

Nyheter

Rättvis analysmetod krävs för ekojordbruk

18 mars, 2020

Pressmeddelanden

Unga konsumenter letar efter KRAV-märket

11 mars, 2020

Pressmeddelanden

​6 av 10 livsmedelsföretag tror på en ökning för eko

3 mars, 2020

Nyheter

Förenklade regler ger fler KRAV-märkta vegetariska halvfabrikat

28 februari, 2020

Nyheter

Här är de KRAV-märkta restaurangerna i Guide Michelin 2020!

21 februari, 2020

Pressmeddelanden

Hållbart viktigt vid köp av livsmedel

19 februari, 2020

Nyheter

En grej Anita märkt – Ekowebs Marknadsrapport 2020

5 februari, 2020

Debatt

Hjälp kunderna hitta KRAV!

4 februari, 2020

Pressmeddelanden

Målmedvetna lammuppfödare prisade

31 januari, 2020

Reportage

Aktivt arbete med klimat och miljö genom KRAV-märkning

29 januari, 2020

Pressmeddelanden

​Kunder tror på ökad eko-konsumtion

28 januari, 2020

Nyheter

Nominera Årets omläggare 2019

27 januari, 2020

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar pressansvarig

22 januari, 2020

Forskningsrön

Biologisk mångfald minskar risken för smitta

14 januari, 2020

Forskningsrön

Biologisk mångfald minskar risken att bli smittad av borrelia

7 januari, 2020

Reportage

Fjärde advent: Grisbonden Rickard

22 december, 2019

Reportage

KRAV-märkt honung i julklapp eller i julkolan

19 december, 2019

Reportage

Korvhantverk Stockholm – gott för både miljön och magen!

17 december, 2019

Debatt

Behåll ekologisk mat i Lund

16 december, 2019

Reportage

Tredje advent: Grisbonden Niklas

15 december, 2019

Reportage

Väddö Gårdsmejeris julost gör julbordet ännu godare

10 december, 2019

Reportage

Andra advent: Grisbonden Carina

8 december, 2019

Reportage

Julkänsla på Rosendals trädgårdskafé

6 december, 2019

Pressmeddelanden

​Region Blekinge först med 50 procent ekologisk mat

5 december, 2019

Reportage

Ät gott och gör gott – besök Skråmträsk Kvarns julbuffé

4 december, 2019

Nyheter

KRAV-certifierad nötköttsföretagare vann pris

2 december, 2019

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar växtodlingsexpert

29 november, 2019

Reportage

Första advent: Grisbonden Simon

29 november, 2019

Pressmeddelanden

Sveriges kommuner köper mer ekologisk mat

26 november, 2019

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar husdjursagronom

22 november, 2019

Forskningsrön

Agroekologiskt jordbruk kan försörja Europa med mat

21 november, 2019

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar digitaliseringsstrateg

12 november, 2019

Forskningsrön

Biologisk mångfald ger större skördar

6 november, 2019

Nyheter

WWFs Köttguide: Välj KRAV-märkt

6 november, 2019

Pressmeddelanden

Ekologiska matlådor och hälsohus i Uppsala

4 november, 2019

Pressmeddelanden

TheFork erbjuder rabatt till restauranger

23 oktober, 2019

Reportage

”Att bli KRAV-certifierad kändes som rätt väg att gå”

22 oktober, 2019

Reportage

Vid infrysningen ”stannar tiden”

18 oktober, 2019

Pressmeddelanden

KRAV lyfter frukt och grönt med humor

17 oktober, 2019

Nyheter

17 av Sveriges bästa caféer är KRAV-märkta

11 oktober, 2019

Pressmeddelanden

Lilla Bjers vinnare av KRAVs nya hållbarhetspris

1 oktober, 2019

Nyheter

KRAV-certifierad ostronodling vann Änglamarkspriset

24 september, 2019

Pressmeddelanden

KRAV-certifierade Byskolan vann hållbarhetspris

19 september, 2019

Nyheter

Jonas Karlsson är årets ekokock 2019

17 september, 2019

Forskningsrön

Flyttfåglar hotas av insektsmedel

14 september, 2019

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar agronomekonom

12 september, 2019

Pressmeddelanden

KRAVs butiksöversyn kan öka försäljningen

5 september, 2019

Pressmeddelanden

Bredaste kampanjen för ekologiskt i Sverige

2 september, 2019

Debatt

Gävleborg behöver öka den ekologiska omställningen

2 september, 2019

Nyheter

Farligt bekämpningsmedel avslöjas

15 augusti, 2019

Pressmeddelanden

Flera KRAV-certifierade nominerade i ny nordisk restaurangguide

15 augusti, 2019

Debatt

Behåll målet om 100 procent ekologiskt – det finns ingen köttbrist

13 augusti, 2019

Debatt

KRAV uppmanar till en ekologisk acceleration

12 augusti, 2019

Pressmeddelanden

​Ekologiskt jordbruk ökar i Sverige

30 juli, 2019

Reportage

KRAV-certifierad kyckling med smak av vilt

18 juni, 2019

Pressmeddelanden

Årets Ekopris till Paradiset City, Stockholm

13 juni, 2019

Nyheter

KRAV-certifierade Region Kronoberg har högst andel ekologiskt

10 juni, 2019

Debatt

KRAV driver utveckling för modern ekologisk produktion

31 maj, 2019

Nyheter

KRAV-certifieringen värd 1,5 miljarder

28 maj, 2019

Pressmeddelanden

​​Fem KRAV-certifierade skolor nominerade till hållbarhetspris

23 maj, 2019

Debatt

Vi kan stoppa massutrotningen av växter och djur

20 maj, 2019

Reportage

Pappa och son har KRAV i blodet

20 maj, 2019

Nyheter

Små besättningar med uppbundna nötkreatur får bli ekologiska

15 maj, 2019

Pressmeddelanden

​KRAV-märkt får fortsatt grönt ljus i WWFs fiskguide

15 maj, 2019

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar husdjursagronom

13 maj, 2019

Forskningsrön

Vanligt kemiskt bekämpningsmedel kan skada bin

10 maj, 2019

Pressmeddelanden

Stromma KRAV-certifierar sina restaurangbåtar

8 maj, 2019

Nyheter

Samordnad ekosektor ger bäst genomslag

6 maj, 2019

Pressmeddelanden

Jonas Carlberg ny lantbrukschef på KRAV

6 maj, 2019

Pressmeddelanden

Danderyd väljer att KRAV-certifiera sina kök

2 maj, 2019

Pressmeddelanden

KRAV fokuserar på klimat och fossilfritt

25 april, 2019

Pressmeddelanden

Tio matbutiker nominerade till Årets Ekopris

24 april, 2019

Pressmeddelanden

KRAV satsar på webbutbildningar

24 april, 2019

Nyheter

Ställ krav på äggen i påsk!

16 april, 2019

Pressmeddelanden

Färre KRAV-märkta ägg på påskbordet

16 april, 2019

Nyheter

Innovativt nordiskt-japanskt kök tänker hållbart med KRAV-certifiering

15 april, 2019

Pressmeddelanden

Restaurang TAK tänker hållbart hela vägen med KRAV-certifiering

15 april, 2019

Pressmeddelanden

Landsbygdsministern till KRAVs årsmöte

12 april, 2019

Reportage

Äldreboendet som vägrar kompromissa med maten

2 april, 2019

Nyheter

Nytt regelområde – slaktregler inom växtodling och trädgård

2 april, 2019

Reportage

Mjölnaren som vill att vi ska äta som på forntiden

2 april, 2019

Reportage

KRAV-certifierat bryggeri erbjuder skräddarsydd öl

1 april, 2019

Nyheter

Ekoförmedlingen ny app för mellangårdsförsäljning

21 mars, 2019

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar digital strateg

18 mars, 2019

Pressmeddelanden

Wayne’s Coffee lyfter KRAV-märkt i kampanj

15 mars, 2019

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar djurexpert

11 mars, 2019

Nyheter

Wayne’s lyfter KRAVs mervärden i stor kampanj

7 mars, 2019

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar medarbetare från Saltå Kvarn

7 mars, 2019

Nyheter

KRAV-certifierade restauranger klättrar i White Guide

6 mars, 2019

Nyheter

Halverat matsvinn i KRAV-certifierade Karlstad kommun

28 februari, 2019

Nyheter

Två stjärnor i Guide Michelin för Gastrologik

20 februari, 2019

Forskningsrön

Ekologisk odling behövs för att bromsa utrotningen av insekter

18 februari, 2019

Debatt

Ekologisk mat i offentliga kök gynnar hållbar matproduktion

13 februari, 2019

Nyheter

Varannan kvinna mer orolig för klimatförändringar efter sommarens torka

6 februari, 2019

Pressmeddelanden

Nina Halling ny kommunikationschef på KRAV

4 februari, 2019

Nyheter

Årets Omläggare grönsaksodlare från Skåne

1 februari, 2019

Pressmeddelanden

Prestigefullt pris till grönsaksodlare från Skåne

1 februari, 2019

Nyheter

En märkning som består

31 januari, 2019

Pressmeddelanden

En märkning som består: KRAV öppnar tatueringsstudio

31 januari, 2019

Nyheter

98 procent känner till KRAV

17 januari, 2019

Reportage

Unik tempeh på västmanländsk åkerböna

10 januari, 2019

Reportage

KRAV-certifiering en hjärtefråga för Waynes Coffee

3 januari, 2019

Nyheter

Ny KRAV-märkt vegansk choklad

17 december, 2018

Pressmeddelanden

Nära hälften av svenskarna vill köpa sin julskinka utan nitrit

6 december, 2018

Nyheter

Nära hälften av svenskarna vill köpa sin julskinka utan nitrit

6 december, 2018

Nyheter

Julbord med känsla för djurvälfärd

28 november, 2018

Forskningsrön

Kan ekologisk mat motverka cancer?

26 november, 2018

Nyheter

KRAV ansluter sig till Fossilfritt Sverige

20 november, 2018

Pressmeddelanden

KRAV ansluter till Fossilfritt Sverige

20 november, 2018

Reportage

"Det var en stor lättnad när regnet kom"

13 november, 2018

Pressmeddelanden

KRAV delar ut pris i ny nordisk restaurangguide

13 november, 2018

Pressmeddelanden

Gastrologik nu KRAV-certifierade

25 oktober, 2018

Pressmeddelanden

KRAV och Telge Energi skalar upp samarbetet för förnybart

16 oktober, 2018

Nyheter

Ny KRAV-certifierad Kalf & Hansen-restaurang i Stockholm

12 oktober, 2018

Pressmeddelanden

Ny undersökning: Varannan svensk orolig för hur klimatfrågan prioriteras efter valet

8 oktober, 2018

Nyheter

Dioxiner i ägg

5 oktober, 2018

Pressmeddelanden

KRAV rekryterar ny ansvarig för dagligvaruhandeln

24 september, 2018

Pressmeddelanden

Årets mest hållbara förskola korad

19 september, 2018

Pressmeddelanden

KRAV uppmanar till hållbara val

18 september, 2018

Pressmeddelanden

KRAV satsar på Hållbara Restauranger

11 september, 2018

Pressmeddelanden

Hanna Lukowiesky Årets Ekokock 2018

10 september, 2018

Forskningsrön

Färre resistenta tarmbakterier hos ekogrisar

5 juli, 2018

Pressmeddelanden

KRAVs regler gäller längre – ger utrymme att påverka nya EU-reglerna

29 juni, 2018

Pressmeddelanden

Lidl storsatsar på KRAV-märkt råvara i chark

19 juni, 2018

Nyheter

Torka och foderbrist

15 juni, 2018

Forskningsrön

KRAV-märkt mjölk är nyttigare än vanlig mjölk

13 juni, 2018

Pressmeddelanden

Coop Forum Sisjön vinnare av Årets Stora Ekopris

31 maj, 2018

Pressmeddelanden

Annas Hembageri är Årets hållbara café

15 maj, 2018

Pressmeddelanden

Linus Källander är KRAVs nya ordförande

26 april, 2018

Pressmeddelanden

KRAV lanserar sin första hållbarhetsrapport

26 april, 2018

Pressmeddelanden

Matbutikerna som kan vinna Årets Stora Ekopris

22 mars, 2018

Pressmeddelanden

Restaurang Volt är Årets hållbara gastronomi

6 mars, 2018

Forskningsrön

Större mångfald av svampar i ekologiskt vete

22 februari, 2018

Pressmeddelanden

Organic Sweden tar svenska ekoföretag på export

26 januari, 2018

Pressmeddelanden

Årets Omläggare Havor Gård prisades på Ekogalan

25 januari, 2018

Pressmeddelanden

KRAV och Telge Energi lanserar unikt partnerskap för förnybar el

22 januari, 2018

Pressmeddelanden

Export av eko en växande miljardmarknad

17 januari, 2018

Debatt

Unik chans att fasa ut glyfosat i jordbruket

8 november, 2017

Forskningsrön

Hälsoeffekter av ekologisk mat

6 november, 2017

Forskningsrön

Alarmerande minskning av flygande insekter

25 oktober, 2017

Forskningsrön

Bekämpningsmedel gör att färre humledrottningar lägger ägg

18 augusti, 2017

Forskningsrön

Ekologisk produktion för hälsans skull

2 februari, 2017

Forskningsrön

Mer bekämpningsmedel med GMO-soja

15 oktober, 2016

Forskningsrön

KRAV-certifierade mjölkgårdar bättre på djuromsorg

13 oktober, 2016

Forskningsrön

Nyttan av frukt och grönt motverkas av bekämpningsmedel

2 oktober, 2016

Forskningsrön

Neonikotinoider minskar antalet bisamhällen

14 april, 2016

Forskningsrön

Glyfosat i kroppen

23 mars, 2016

Forskningsrön

Ekologiskt nyckel till att föda världen hållbart

14 februari, 2016

Forskningsrön

Bekämpningsmedel ger sämre pollinering av äpplen

14 februari, 2016

Forskningsrön

Mer nyttigheter i ekologisk mjölk och kött

5 februari, 2016

Forskningsrön

Ekologisk mat halverade risken för missbildning

16 augusti, 2015

Forskningsrön

Även låga doser miljökemikalier kan ge cancer

13 juni, 2015

Forskningsrön

Mindre skördeskillnad mellan ekologiskt och oekologiskt

14 december, 2014

Forskningsrön

Bekämpningsmedel i vår urin!

13 oktober, 2014

Forskningsrön

Bekämpningsmedel ökar risken för Parkinson

13 oktober, 2014

Forskningsrön

Mer mat för bin i ekologisk odling

22 augusti, 2014

Forskningsrön

Mer antioxidanter i ekologiskt

13 juli, 2014

Forskningsrön

Ekologisk mat minskade mängden bekämpningsmedel i urinen

12 juli, 2014

Forskningsrön

30 procent fler arter

14 februari, 2014

Forskningsrön

Sländor drabbas av bekämpningsmedel

14 augusti, 2013

Forskningsrön

Närodlat knappast bättre för klimatet

10 juni, 2013

Forskningsrön

Hormonstörande ämnen kostar EU miljarder varje år

13 maj, 2013

Forskningsrön

Hormonstörande medel bakom flera folksjukdomar

9 april, 2013

Forskningsrön

Bekämpningsmedel bakom resistens mot medicin

1 april, 2013

Forskningsrön

Ekolax extra rik på omega-3

12 februari, 2013

Forskningsrön

Fler pollinerare på ekologiska gårdar

12 februari, 2013

Forskningsrön

Mindre mängd mögelgift i ekologisk havre

12 februari, 2013

Forskningsrön

Olika beräkning av skördenivåer

23 november, 2012

Forskningsrön

Bekämpningsmedel hämmar barns utveckling

24 oktober, 2012

Forskningsrön

Ärftliga effekter av bekämpningsmedel

4 oktober, 2012

Forskningsrön

Bryt vallen sent

4 oktober, 2012

Forskningsrön

Ofödda barn påverkas av bekämpningsmedel

4 oktober, 2012

Forskningsrön

Gröngödsling ger mindre läckage

4 oktober, 2012

Forskningsrön

En miljon dör av kemikalier

28 september, 2012

Forskningsrön

Mer kol i ekologiska jordar

14 april, 2012

Forskningsrön

Insektsgift kan leda till bisamhällens kollaps

10 april, 2012

Forskningsrön

Mindre salmonella hos utegrisar

22 mars, 2012

Forskningsrön

Bättre pollinering av jordgubbar på KRAV-gårdar

9 mars, 2012

Forskningsrön

Bekämpningsmedel ger Parkinson

10 februari, 2012

Forskningsrön

Klimatavtryck lägre för ekologiskt grovfoder

16 december, 2011

Forskningsrön

Ekologiskt kaffe ger mer giftfri odling

15 november, 2011

Forskningsrön

Mer fleromättade fettsyror i ekomjölk

15 november, 2011

Forskningsrön

Bete skyddar mot bakterie

28 oktober, 2011

Forskningsrön

Glyfosat i luft och vatten

8 september, 2011

Forskningsrön

Bekämpningsmedel påverkar hjärnan

1 september, 2011

Forskningsrön

Kemisk bekämpning gav mer insektsskador

23 augusti, 2011

Forskningsrön

Höstbearbetning styr kväveläckaget

22 augusti, 2011

Forskningsrön

Fjärilar gynnas av ekologisk odling

19 augusti, 2011

Forskningsrön

Annorlunda kväve i konstgödslade grödor

14 april, 2011

Forskningsrön

Ekoodling motverkar svält

7 april, 2011

Forskningsrön

Mindre salmonella i ekokyckling

6 april, 2011

Forskningsrön

Svampmedel påverkar mer än väntat

14 februari, 2011

Forskningsrön

Vattendrag med höga halter av bekämpningsmedel

14 februari, 2011

Forskningsrön

425 000 ton mindre växthusgasutsläpp från KRAV-gårdar

14 december, 2010

Forskningsrön

Mer bekämpningsmedel med GMO

14 december, 2010

Forskningsrön

Mindre kväveöverskott

14 december, 2010

Forskningsrön

Ökad risk för ADHD

13 december, 2010

Forskningsrön

Bättre skadedjurskontroll med ekologisk odling

15 november, 2010

Forskningsrön

Mer mineraler i KRAV-ägg

20 maj, 2010

Forskningsrön

Rester av kemiska bekämpningsmedel i te

13 maj, 2010

Forskningsrön

Utegris stärker immunförsvar

11 maj, 2010

Forskningsrön

Ekoproduktion positivt för fattiga bönder

14 april, 2010