Aktuellt
Här samlar vi de senaste nyheterna, reportagen, debattinläggen och forskningsrönen om ekologiskt och KRAV-märkt. Filtrera gärna fram mer exakt vad du är intresserad av.
Välj vad du vill se
Digital medlemsfrukost: Från regler till marknadsmöjligheter
26 september, 2025
KRAV rekryterar hållbarhetsexpert
26 september, 2025
Go Organic Award 2025: Chark, bulgur och krossade tomater i final
25 september, 2025
Ekologiskt jordbruk hotas – handeln kan vända trenden
5 september, 2025
Regelförslag för arbetsvillkor ute på remiss
3 september, 2025
Välkommen på kvartalssamtal - live från Livsmedelsdagarna
29 augusti, 2025
KRAV rekryterar presschef
27 augusti, 2025
Nominera din favorit till Go Organic Award 2025
19 augusti, 2025
Låt det ekologiska jordbruket i Värmland växa
15 augusti, 2025
Jordbruket kan minska sin klimatpåverkan – och skydda sig mot torka och skyfall
28 juli, 2025
KRAVs ekorankning: Värmlands bönder bäst i Sverige på ekologiskt
1 juli, 2025
KRAV väljer Agrosfär för klimatberäkning
19 juni, 2025
Inför midsommar: Två av tre vill ha ekologisk potatis
18 juni, 2025
Kvartalssamtal med Emma Rung - Nu kraftsamlar vi för en blomstrande framtid!
13 juni, 2025
KRAV föreslår skärpta regler för arbetsvillkor och tydligare regler för vildväxande produktion
4 juni, 2025
KRAVs ekorankning: Jämtland har mest ekologisk jordbruksmark
3 juni, 2025
Prioritera den ekologiska produktionen
22 maj, 2025
Webbinarium om nya remisser: Arbetsvillkor och Vildväxande
15 maj, 2025
KRAV föreslår tydligare regler – ny remissomgång för allmänna regler och märkning
6 maj, 2025
Tre nya ledamöter i KRAVs styrelse
30 april, 2025
KRAV firar 40 år: Ekologisk potatis har sparat 30 miljoner liter bekämpningsmedel och 30 000 ton koldioxid
29 april, 2025
6 maj: webbinarium om nya allmänna regler!
28 april, 2025
Livsmedelsstrategin 2.0: Ökad efterfrågan av ekologiskt ska mötas av svenska producenter
25 mars, 2025
Tack för maten
24 mars, 2025
Eko-branschen välkomnar regeringens livsmedelsstrategi
24 mars, 2025
KRAV och Sigill samarbetar för bättre arbetsvillkor
12 mars, 2025
Kvartalssamtal med Emma Rung: Det våras för eko i Europa!
7 mars, 2025
KRAV & Axfood sänder "15 snabba om CSRD och biologisk mångfald"
4 mars, 2025
KRAV jubilerar – 40 år som gett EKO i Sverige
25 februari, 2025
PFAS i ägg - svar på vanliga frågor
21 februari, 2025
4 mars sänder vi "15 snabba om fiskmjöl"
20 februari, 2025
Både förenklade och skärpta regler i KRAVs första remissomgång
18 februari, 2025
KRAV firar 40 år med jubileumsöl
5 februari, 2025
Lyssna in på webbinarium om nya regelförslag!
4 februari, 2025
Nu är kundundersökningen öppen
17 januari, 2025
Två av tre vill ha julskinka från en utegris
19 december, 2024
KRAV och Agronod i nytt samarbete om klimatberäkning
17 december, 2024
KRAVs kunder deltar i regelöversyner
12 december, 2024
Månadens KRAV-bonde: Grisuppfödare med framtidstro
12 december, 2024
KRAV lottar ut besök hos bönder och restaurang under Musikhjälpen
9 december, 2024
Fodertillskott för metanreduktion hos idisslare
5 december, 2024
12 december sänder vi "15 snabba om green claims"
4 december, 2024
”Ekologiska producenter behöver hela handelns stöd”
29 november, 2024
Kraftig uppgång för ekologiskt kött
18 november, 2024
Välkommen på kvartalssamtal 6 december 2024
13 november, 2024
KRAV tävlar ut upplevelser till förmån för Musikhjälpen
11 november, 2024
Välkommen till webbinarium för rådgivare 17 december 2024
7 november, 2024
KRAVs licenspris oförändrat
7 november, 2024
Ät bättre julmat - välj KRAV-märkt
1 november, 2024
KRAV-certifierad förskola vann hållbarhetspris
31 oktober, 2024
KRAV-certifierade skolkök nominerade till hållbarhetspris
29 oktober, 2024
Var med från start: Nu förbättrar vi KRAVs regler
24 oktober, 2024
Månadens KRAV-bonde: Per Brunberg på Björketorps gård
16 oktober, 2024
Kor är viktiga för Sveriges självförsörjning
15 oktober, 2024
Humlan vinner Go Organic Award 2024
10 oktober, 2024
Vinnaren av Go Organic Award presenteras på NOFF
3 oktober, 2024
Träffa KRAV och Ekologiska lantbrukarna på Elmia Lantbruk 16-18 okt!
1 oktober, 2024
Ekologisk produktion viktig för vår livsmedelsberedskap
25 september, 2024
KRAVs regler ska bli både spetsigare och lättare att använda
25 september, 2024
Välkommen till lantbrukarträff på Elmia - Receptet på en lyckad revision
25 september, 2024
Forskare har knäckt koden till grisarnas “språk”
24 september, 2024
iKaffe, Humlan och Nordic Light nominerade till Go Organic Award
24 september, 2024
Var med och påverka KRAVs fiskereglers framtid
17 september, 2024
KRAV lanserar produktpriset “Go Organic Award”
16 september, 2024
Replik: Bilar värre klimatbovar än mjölkkor
13 september, 2024
Kvartalssamtal med Emma Rung
3 september, 2024
Betande kor behövs för klimatet och den biologiska mångfalden
30 augusti, 2024
KRAV fortsätter låta mjölkkor gå på bete
29 augusti, 2024
Ekomjölk och grönsaker ökar i volym
22 augusti, 2024
Ekologiska lantbruk kan lösa livsmedelskris i norra Sverige
21 augusti, 2024
Skolbarnen i Östergötland behöver både frukt och mjölk
20 augusti, 2024
Så kan det ekologiska jordbruket i Västra Götaland växa
8 augusti, 2024
Månadens KRAV-bonde: Eva och Kenneth Bendroth
11 juli, 2024
KRAVs ekorankning: Värmlands bönder bäst i Sverige på ekologiskt
4 juli, 2024
Borgeby Fältdagar 26-27 juni
18 juni, 2024
Varmt välkommen på lantbrukarträff i Alnarp!
18 juni, 2024
Webbinarium - EU-direktiven om Green claims och mer konsumentmakt
17 juni, 2024
Kvartalsuppdatering med Emma Rung
17 juni, 2024
De gör närproducerad KRAV-märkt glass
13 juni, 2024
Det här gäller vid betesbrist eller foderbrist som följd av torka eller annat extremväder
12 juni, 2024
KRAVs ekorankning: Jämtland har mest ekologisk jordbruksmark
12 juni, 2024
KRAV ställer åtta krav på partierna i EU
7 juni, 2024
KRAV-bonden Oskar släpper ut sina grisar på bete
4 juni, 2024
Sveriges EU-kandidater om ekologisk produktion
3 juni, 2024
För betande kor i Norrbottens hagar – välj KRAV-märkt
2 juni, 2024
Förbjud PFAS för den biologiska mångfaldens skull
1 juni, 2024
”Krav har beteslöfte – inte beteskrav”
31 maj, 2024
Försäljningen av ekologisk frukt och grönt ökar
24 maj, 2024
KRAVs gårdar har högst andel naturbetesmark
23 maj, 2024
KRAV ställer 10 krav i EU
22 maj, 2024
Ny rapport - Aktörgruppscertifiering för primärproducenter
16 maj, 2024
Svenskarna älskar att odla tomater – men ratar bekämpningsmedel i hemmaodlingar
15 maj, 2024
5 myter om ekologiskt
14 maj, 2024
Året som gått och insikter om framtiden – KRAVs nya Ekobarometer är här
26 april, 2024
Unga vill äta mer hållbart – kräver mer av företagen
25 april, 2024
Ekologiskt måste med i Livsmedelsstrategin - för hållbar beredskap och konkurrenskraft
18 april, 2024
Livsmedelsberedskap och strategi måste med till 2025
15 april, 2024
Eco Grow säljer KRAV-märkta, ekologiska fröer
12 april, 2024
Månadens KRAV-bonde: Lisa på Berga gård
2 april, 2024
Färga ägg hållbart i påsk
27 mars, 2024
EU-direktivet mot grönmålning måste ge KRAV samma villkor som EU-ekologiska märkningen
25 mars, 2024
Ekologisk produktion ger bördig jord
19 mars, 2024
KRAV har infört nya regler för jord och växtnäring
12 mars, 2024
Brist på ekologiskt vårutsäde
28 februari, 2024
Ekologiska marknadsdagen 2024
26 februari, 2024
Månadens KRAV-bonde: Joacim & Fiona på Bramleys gårdar
26 februari, 2024
Ekologiskt växer mer än någonsin i världen
14 februari, 2024
Replik: ”Ekologisk produktion mindre sårbar vid krig eller kris”
12 februari, 2024
Ekologiska marknaden vänder uppåt
9 februari, 2024
Ekologisk produktion viktig för livsmedelsberedskapen
1 februari, 2024
Månadens KRAV-bonde: Ekogården i Kräkånger
26 januari, 2024
Ekologisk matproduktion viktig vid kris och krig
22 januari, 2024
Kroppkakor på julrester
28 december, 2023
Snart vänder ekomarknaden uppåt
19 december, 2023
Vändning runt hörnet för ekologiskt
18 december, 2023
Vetemjölet som är bäst i test
15 december, 2023
Månadens KRAV-bonde: Lundens gård
11 december, 2023
Hälften av alla i Gävleborg oroliga för biologiska mångfalden
7 december, 2023
KRAV tillåter låg nivå av nitrit
6 december, 2023
De har levererat glögg till svenska folket i 130 år
1 december, 2023
Månadens KRAV-bonde: Lars Johnson på Rö’grinna Gård
29 november, 2023
Två av tre oroar sig för hoten mot biologisk mångfald
28 november, 2023
Anmälan till "Investera i framtiden" - digital träff
20 november, 2023
KRAVs regler från 2024 gäller i två år
20 november, 2023
Färre höns kan ge fler svenska ägg
15 november, 2023
Månadens KRAV-bonde: familjen Alzoubi
30 oktober, 2023
KRAV fördjupar dialogen med lantbrukare
13 oktober, 2023
KRAV vill se mer KRAV-märkt gris i offentliga kök
6 oktober, 2023
Träffa KRAV på NOFF 15-16 november 2023
1 oktober, 2023
Nio av tio mjölkglas i skolan är KRAV-märkta
28 september, 2023
Månadens KRAV-bonde: Långmyre vineri
25 september, 2023
Afrikansk svinpest påträffad hos vildsvin i Sverige
12 september, 2023
Anmälan till träffen "Investera i framtiden"
11 september, 2023
Ylva och Mats säljer KRAV-märkta kvalitetsteer
6 september, 2023
“Från frö till flaska”: Gunnarshögs gård är Årets Bonde 2023
5 september, 2023
Månadens KRAV-bonde: Rone Smissarve grönsaker & bär
28 augusti, 2023
Titta efter KRAV-märket under EKO-september!
23 augusti, 2023
KRAV rekryterar expert på djurvälfärd
22 augusti, 2023
Så kan det ekologiska jordbruket växa i Blekinge
1 augusti, 2023
Månadens KRAV-bonde: Familjeägda Roslagsmjölk
6 juli, 2023
KRAVs ekorankning: Bönder i Värmland bäst på ekologiskt
4 juli, 2023
Fler vill äta potatis – kan ge fler humlor
21 juni, 2023
Månadens KRAV-bonde: "Kan jag inte odla ekologiskt vill jag inte odla alls"
16 juni, 2023
KRAVs ekorankning: Jämtland har mest ekologisk jordbruksmark
8 juni, 2023
KRAV finalist till Livsmedelspriset
2 juni, 2023
KRAV-bönders naturbetesmark gynnar biologisk mångfald i Kronoberg
30 maj, 2023
Över nio av tio av KRAVs djurgårdar har naturbetesmark
25 maj, 2023
Månadens KRAV-bonde: Wallerängs lantbruk
22 maj, 2023
Investera i framtiden – Köp KRAV-märkt
22 maj, 2023
Debattreplik: Hos Krav-bönder kommer mjölkkor alltid få beta
17 maj, 2023
Simone Margulies och Lisa Ehde till KRAVs styrelse
27 april, 2023
KRAVs Ekobarometer: Ost och offentlig sektor går bra
26 april, 2023
KRAV rekryterar omvärldsspanare
18 april, 2023
Månadens KRAV-bonde: Berglocks Fårgård
17 april, 2023
Visste du detta om ekologiska ägg?
4 april, 2023
Äggproducenter i Östergötland: välj KRAV-märkt i påsk
30 mars, 2023
Stjärnägg: Våra ägg är både närproducerade och KRAV-märkta
30 mars, 2023
Ät bättre påskmat!
30 mars, 2023
Norlandia Förskolor ställer krav på maten
20 mars, 2023
Månadens KRAV-bonde: Jussö Ekogård eggar för hållbar mat
20 mars, 2023
Ekoförsäljningen 2022 bättre än väntat
16 mars, 2023
Sverige har en livskraftig ekoproduktion
3 mars, 2023
Norlandia Förskolor blir KRAV-certifierade
23 februari, 2023
Sverige femte bäst i världen på konsumtion av ekomat
22 februari, 2023
Ny storsatsning på Eko-Portalen.se
17 februari, 2023
Försäljningen av KRAV-märkt ost ökar
9 februari, 2023
KRAV ny samarbetspartner till Ostfestivalen i Stockholm
2 februari, 2023
Besök BIOFACH 14-17 februari - få rabatt på entrékort!
1 februari, 2023
Ekologiska inköp ger oftare svensk mat
1 februari, 2023
Ny lag ska minska EU:s påverkan på skog och biologisk mångfald
24 januari, 2023
Billig mat är en dyr affär på sikt
24 januari, 2023
KRAV lotsar småskaliga livsmedelsföretag som vill ställa om till ekologiskt
17 januari, 2023
Använd ordförandeskapet för att lyfta eko-produktionen
16 januari, 2023
Högre ambition för ekologiskt krävs i livsmedelsstrategin
10 januari, 2023
Nästan varannan vill ha mat som ger ökad biologisk mångfald
16 december, 2022
KRAV ska stötta i omställningen till ekologiskt
13 december, 2022
Många villiga betala mer för KRAV-märkt mat
7 december, 2022
Tre uppmaningar till regeringen för en mer hållbar upphandling
24 november, 2022
KRAV-märkta Nöbble Gård vann Årets Bonde 2022
23 november, 2022
Låt oss prata om priset på ekomat
23 november, 2022
Handla hållbart ger större vinst
15 november, 2022
Förslag om sänkt moms på ekologisk mat
9 november, 2022
Sänk momsen på ekologisk mat så att fler kan välja hållbart
9 november, 2022
Klimatet i fokus på Elmia Lantbruk
8 november, 2022
Webbinarium om vattentillgång för lantbruket
2 november, 2022
Tre KRAV-bönder tävlar om titeln Årets Bonde
10 oktober, 2022
En föränderlig tid - tankar och idéer - Emma Rung, KRAVs nya vd
5 oktober, 2022
EU-förslag mot “grönmålning” kan stärka KRAV
5 oktober, 2022
KRAV-märkta Lilla Bjers är bäst i Europa
30 september, 2022
Få ändringar i KRAVs regler inför 2023
23 september, 2022
Rudanskolan i Haninge vann KRAVs hållbarhetspris 2022
22 september, 2022
Köttbullemacka de luxe - signerad Årets Ekokock
14 september, 2022
Ekologisk mat är den mest hållbara svenska maten
7 september, 2022
KRAV tar bort hänvisning till WWF:s guider
2 september, 2022
KRAVs hållbarhetsrankning: Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk
1 september, 2022
Alla måste samverka för en mer hållbar livsmedelsproduktion
26 augusti, 2022
Studenter får ”frukost hela dagen” vid KRAVs foodtruck
25 augusti, 2022
KRAVs foodtruck-turné 2022
24 augusti, 2022
KRAV anställer ekonomiagronom
16 augusti, 2022
KRAV rekryterar redovisningsekonom
2 augusti, 2022
KRAV rekryterar växtfysiolog
20 juni, 2022
Fyra målbilder för en hållbar livsmedelsproduktion – men för att nå dit krävs samverkan och politisk vilja
17 juni, 2022
Ekologiska mjölkgårdar testar sojafritt foder
15 juni, 2022
En av Europas större ekologiska bärodlingar finns i Dalarna
14 juni, 2022
Webbinarium om energieffektivisering
13 juni, 2022
”Starkt stöd i riksdagen för hållbarhet i offentliga affärer”
10 juni, 2022
KRAV lanserar visionära målbilder för hållbar livsmedelsproduktion
7 juni, 2022
Ät bättre i midsommar
1 juni, 2022
Emma Rung ny vd på KRAV
30 maj, 2022
KRAV-bönders naturbetesmark gynnar biologisk mångfald i Kalmar län
23 maj, 2022
Lansering av KRAVs visionära målbilder
23 maj, 2022
Inga bin. Ingen mat. Kändiskockar deltar i kokbok utan mat
19 maj, 2022
Sex av sju partier vill driva frågan om hållbar offentlig upphandling
16 maj, 2022
Över nio av tio av KRAVs djurgårdar har naturbetesmark
10 maj, 2022
Tre nya ledamöter i KRAVs styrelse
3 maj, 2022
Mer åker- och betesmark på KRAV-certifierade gårdar 2021
28 april, 2022
Inspelning Ekologiska Framtidsdagen 2022
22 april, 2022
”Återinför ekomålen i kommuner och regioner”
14 april, 2022
Ställ krav på äggen i påsk
12 april, 2022
Färre KRAV-märkta ägg på påskborden
8 april, 2022
Fem regelförslag ute på remiss
5 april, 2022
Årets Bonde på årets första webbinarium
15 mars, 2022
Sörmländska sjukhus blir självförsörjande på KRAV-märkt kött
7 mars, 2022
Kyckling med rött ljus får ok under 2022
3 mars, 2022
Remiss: Allmänna regler för certifiering
2 mars, 2022
Remiss: Undantag från KRAVs regler i katastrofsituationer
2 mars, 2022
Nytt branschgemensamt grepp om ekomarknaden
25 februari, 2022
Att tänka på vid ansökan om undantag för konventionellt utsäde i ekologisk produktion
21 februari, 2022
Ny handlingsplan behövs för att nå miljömålen
11 februari, 2022
Varannan handlar hållbart för sin partners skull
11 februari, 2022
KRAV rekryterar ekonomiansvarig
25 januari, 2022
KRAV skärper regler för bättre arbetsvillkor
21 januari, 2022
Anita Falkenek slutar som vd på KRAV
12 januari, 2022
Remiss: Tidsbegränsad regeländring avseende kyckling med rött ljus i WWFs Köttguiden
10 januari, 2022
KRAVs kundundersökning 2022
4 januari, 2022
KRAV ändrar tillfälligt regler för utfodring av fjäderfä
22 december, 2021
"KRAV på utevistelse och bete är viktigt för mig"
21 december, 2021
Flest konsumenter förknippar KRAV med hållbarhet
16 december, 2021
Remiss: Tillfälliga regeländringar om proteinfoder till fjäderfä
16 december, 2021
Hjälp konsumenterna hitta KRAV-märkt i butikshyllorna
15 december, 2021
Även svenskar vill ha julskinka utan tillsatt nitrit
3 december, 2021
Försäljningen av KRAV-märkt julskinka ökar
1 december, 2021
KRAV efterlyser politiskt stöd för ekologiska metoder
29 november, 2021
Ekokockens juliga trerättersmeny
26 november, 2021
Webbinarier om KRAVs nya regler
23 november, 2021
KRAV-märkta Nors & Bäcks gårdar är Årets Bonde
19 november, 2021
Mathem vann priset Årets Ekoinsats
17 november, 2021
KRAV-certifierad gård satsar på regenerativt jordbruk
17 november, 2021
Endast KRAV-märkt kyckling får grönt i WWF:s Köttguide
16 november, 2021
Webbinarium om innovation och framtidens lantbruk
12 november, 2021
Inspelning och material från Ekologiska Framtidsdagen 2021
8 november, 2021
Foderbordet i Töreboda vann KRAVs hållbarhetspris
5 november, 2021
Nordrest vill certifiera alla 100 restaurangerna
25 oktober, 2021
Program och anmälan Ekologiska Framtidsdagen 2021
19 oktober, 2021
Webbinarium om biologisk mångfald
14 oktober, 2021
KRAV: vi måste ta ett helhetsgrepp på klimat och biologisk mångfald
12 oktober, 2021
Ny digital plattform för ekologiska lantbruk
11 oktober, 2021
KRAV-märkta Änglamark firar 30 år
4 oktober, 2021
Förenklingar i regler ska ge fler hållbara restauranger och storkök
29 september, 2021
Ät Bättre-kampanj vill väcka nyfikenhet för KRAV
27 september, 2021
KRAV fyller foodtruck med ekologiska smakprov
23 september, 2021
KRAVs foodtruck 2021 - här finns vi
22 september, 2021
KRAV-märkta svenska äpplen når sällan butiken
17 september, 2021
Penda Thomsson är Årets Ekokock 2021
13 september, 2021
På KRAV-certifierade Malva Gård odlas äpplen på naturens villkor
13 september, 2021
KRAV-bonde fick WWF-priset ”Årets svenska Östersjöbonde”
10 september, 2021
Blidösundsbolaget KRAV-certifierar båtarnas serveringar
19 augusti, 2021
Hållbara inköp nödvändigt för en hållbar värld
9 augusti, 2021
Enkät – hur ser det ut med bekämpningsmedelsrester i växtbaserade livsmedel och foder
27 juli, 2021
Så kan det hållbara jordbruket växa i Västerbotten
26 juli, 2021
KRAVs hållbarhetsrankning: Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk
20 juli, 2021
Skapa förutsättningar för ekologisk KRAV-certifierad produktion i Sverige
8 juli, 2021
Värmland toppar KRAVs hållbarhetsrankning för mark
30 juni, 2021
Nolbygård Ekobageris Midsommargubbstårta
23 juni, 2021
Välj midsommarmat som gynnar biologisk mångfald
23 juni, 2021
Nu finns Nationella riktlinjerna för ekologisk produktion även digitalt
22 juni, 2021
Livsmedelsföretag tror på ökad e-handel
21 juni, 2021
ICA Kvantum Malmborgs Mobilia bäst på ekologiskt i Malmö
18 juni, 2021
Björn-Erik odlar sommarens favoritgubbar
16 juni, 2021
Ekokockens supersmidiga och kalasgoda små ostpajer
10 juni, 2021
Här är skolorna som kan vinna KRAVs hållbarhetspris
9 juni, 2021
Välj mer hållbar midsommarmat
8 juni, 2021
Närodlade KRAV-märkta ”cooptailtomater” – nytt grepp på Gotland
2 juni, 2021
ICA Kvantum Lidingö bäst på ekologiskt i Stockholm
1 juni, 2021
Prisad grillost tillverkas på två dagar
27 maj, 2021
Material från webbinarium om marknadsföring för KRAV-anslutna
27 maj, 2021
Tyresö kommun utsedd till ”Årets ekologiska förebild”
26 maj, 2021
Rapport: Den hållbara maten 2021
19 maj, 2021
KRAV-bönders naturbetesmark gynnar biologiska mångfalden i Blekinge
18 maj, 2021
Nio av tio av KRAVs djurgårdar har naturbetesmark
17 maj, 2021
Gnosjö satsar på hållbart och KRAV-certifiering
12 maj, 2021
KRAV vässar regler för ökad hållbarhet
5 maj, 2021
Viktigt välja rätt mat för biologiska mångfalden
3 maj, 2021
Stora Coop bäst på ekologiskt i Sundsvall
30 april, 2021
Saltå Kvarns vd invald i KRAVs styrelse
30 april, 2021
Därför är mångfald viktig för matproduktionen
30 april, 2021
Ny rapport från KRAV – många konsumenter är osäkra om hållbara matval
29 april, 2021
KRAV vill stoppa problematisk jord och växtnäring med nya regler
28 april, 2021
Presentation av KRAVs insiktsrapport 29 april
23 april, 2021
KRAV nomineras till Miljömålspriset 2021
20 april, 2021
Omställning till ekologisk produktion minskar växthusgaserna i Danmark
19 april, 2021
KRAV-bönder uppmanas anmäla sig till Årets Bonde
15 april, 2021
Marknadsför dig som KRAV-bonde
13 april, 2021
Material från webbinarium om KRAVs kärnvärden
8 april, 2021
Så kan den biologiska mångfalden räddas
7 april, 2021
Ställ krav på dina ägg i påsk
31 mars, 2021
KRAV-märkta ägg ökade mest 2020
26 mars, 2021
EU-kommissionen storsatsar på ekologisk mat för ökad hållbarhet
26 mars, 2021
ICA Kvantum bästa ekobutiken i Falkenberg
26 mars, 2021
De valde KRAV för att få det bättre än bra
16 mars, 2021
Ät hållbart och kaxigt i påsk
12 mars, 2021
Ekokockens frasiga ägghalvor
12 mars, 2021
KRAV-märkta ägg värda en avstickare
12 mars, 2021
Allt fler märken på maten förvirrar konsumenter
10 mars, 2021
KRAV anordnar webbinarier med teman kring ekologiskt lantbruk
9 mars, 2021
Bättre kvalitet på spannmål – utmaningar och möjligheter
8 mars, 2021
KRAV lanserar app och ny digital plattform för sina regler
5 mars, 2021
KRAV och Från Sverige vill underlätta för konsument
1 mars, 2021
Gifter i samhället sprider sig till ekologiska produkter
17 februari, 2021
Försäljningen av KRAV-märkt ökar
8 februari, 2021
Remiss: Nya regler vid import och införsel
4 februari, 2021
Målet: fler KRAV-märkta vegoprodukter i butikshyllan
4 februari, 2021
Remiss: Nya regler för tillverkning, hantering och marknadsföring av produktionshjälpmedel
4 februari, 2021
Webbinarium: solceller på ladugårdstak 17 februari
2 februari, 2021
Inte systemfel i kontrollen
2 februari, 2021
Kontrollen av KRAVs regler fungerar
2 februari, 2021
Remiss 2: Nya regler för Restaurang, storkök och servering samt kedjecertifiering
1 februari, 2021
Alla slakterier ska ha god hygien och livsmedelssäkerhet
20 januari, 2021
Lär av Norge och Danmarks hållbara upphandling
13 januari, 2021
God djurvälfärd på KRAV-certifierade gårdar
13 januari, 2021
Helt oacceptabelt, KRAV-certifikat tillbakadraget
12 januari, 2021
Ge ett nyårslöfte som hjälper både djur och natur
1 januari, 2021
Material utbildning om KRAVs nya regler för lantbrukare
18 december, 2020
KRAV-skinkor är naturligt gråa
4 december, 2020
Överskott på vissa ekologiska råvaror enligt rapport
30 november, 2020
Så äter du mer hållbart i jul
27 november, 2020
Kalf&Hansen fick pris för ekologisk snabbmat
26 november, 2020
”Det kan inte vara meningen att vi ska spruta gift på grödorna”
19 november, 2020
Material från lanseringseventet ny marknadsföringslåda
16 november, 2020
”Det är tydligt att grisarna mår bättre och blir piggare”
15 november, 2020
Material från event om KRAVs nya regler
9 november, 2020
KRAV-märkt griskött mest socialt hållbart
2 november, 2020
Öka den ekologiska maten i skolor och äldreomsorg
23 oktober, 2020
Sifoundersökning: Kommuner bör ta ansvar för ekologiska livsmedel
22 oktober, 2020
Två spännande studentuppdrag våren 2021
14 oktober, 2020
Konstgödsel bidrar till klimatförändringen
14 oktober, 2020
Tydlig skyltning av KRAV gav vinst
9 oktober, 2020
Remiss: Nya regler för restauranger
8 oktober, 2020
KRAV lyfter satsning på bättre arbetsvillkor
8 oktober, 2020
Material från Ekologiska Framtidsdagen 2020
8 oktober, 2020
Arbetsvillkoren höjer livskvaliteten för medarbetarna
7 oktober, 2020
Samarbete ger bättre och säkrare vinodlingar
7 oktober, 2020
Blekinges eko-inköp är bra för klimat och miljö
2 oktober, 2020
KRAV och eko bäst enligt Vegoguiden
1 oktober, 2020
Kristianstads kommun satsar på eko
1 oktober, 2020
Fortsatta satsningar på ekologiskt i Sverige
22 september, 2020
Mindre glyfosat i urinen med ekomat
18 september, 2020
Anders Johnsson är Årets Ekokock 2020
16 september, 2020
Vallens miljöskola i Sundsvall vann KRAVs hållbarhetspris
16 september, 2020
”Att vara KRAV-certifierad är ett bevis på att man inte bara snackar”
8 september, 2020
EU-kommissionen vill skjuta på eko-regler till 2022
4 september, 2020
Coop Järna vann Årets Ekopris
2 september, 2020
Äntligen Eko-september!
1 september, 2020
Ekologiska Framtidsdagen fokuserar på Eko-september 2021
26 augusti, 2020
Remiss: Nya regler för märkning och marknadsföring
18 augusti, 2020
Det kemikalieberoende intensivjordbruket hotar den biologiska mångfalden
14 augusti, 2020
KRAV har ny hemsida
8 augusti, 2020
Låt det ekologiska jordbruket växa i Dalarna
23 juli, 2020
Värmland i topp i KRAVs ekorankning
21 juli, 2020
KRAV skärper regel om kväve- och fosforgödsling och inför ny regel för att beräkna klimatpåverkan
2 juli, 2020
Rekordstor skörd av ekologiska spannmål
30 juni, 2020
Ät bättre bröd och gryner
30 juni, 2020
Frebaco kvarn KRAV-märker sina produkter
30 juni, 2020
Så kan lantbruket halvera utsläppen
24 juni, 2020
Jämtland toppar ekorankning för mark
24 juni, 2020
”Vi gör skillnad genom vilka råvaror vi väljer”
18 juni, 2020
En av dem blir Årets innovativa ekobonde
17 juni, 2020
KRAV vill inspirera kunder till hållbara val
11 juni, 2020
KRAV ser över reglerna efter växtnäringsproblem
9 juni, 2020
Uppropet tog KRAV-certifierade Green Bakerys bröd till Lidls hyllor
5 juni, 2020
Skolorna som kan vinna KRAVs hållbarhetspris
27 maj, 2020
Ekologiska kor kan hjälpa bina i Skåne
22 maj, 2020
KRAV inleder samarbete med TheFork
18 maj, 2020
Utpekad gård har sålt sina djur
15 maj, 2020
”Utan djuren kan vi inte ha ett hållbart jordbruk”
8 maj, 2020
Antalet KRAV-märkta kor ökar
7 maj, 2020
Matbutiker nominerade till Årets Ekopris
6 maj, 2020
Bunkra bättre
3 maj, 2020
Kons roll i ett KRAV-märkt kretslopp
25 april, 2020
Väddö Gårdsmejeri: ”Framtidens mat bör vara kretsloppstänkt"
24 april, 2020
Arlas vd invald i KRAVs styrelse
24 april, 2020
KRAV-märkt jordbruk bidrar till globala FN-målen
23 april, 2020
KRAV lyfter kons betydelse
21 april, 2020
Till lokala och centrala inköpare inom dagligvaruhandeln
14 april, 2020
Information från KRAV med anledning av Corona-pandemin
12 april, 2020
Fårbonde på Gotland: “För jordens artrikedom behöver vi betande djur”
9 april, 2020
Höj kraven på dina ägg i påsk
9 april, 2020
Påskens schyssta lammstek med Årets Ekokock
8 april, 2020
KRAV-certifierade Mällby Lantgård använder musselmjöl – bra för hönor och miljö
6 april, 2020
Ökad efterfrågan på KRAV-märkta ägg till påskbordet
6 april, 2020
KRAV-certifierad restaurang öppnar lanthandel till följd av krisen
26 mars, 2020
Nu kommer “bekväma” eko-vego-maten
24 mars, 2020
Rättvis analysmetod krävs för ekojordbruk
18 mars, 2020
Unga konsumenter letar efter KRAV-märket
11 mars, 2020
6 av 10 livsmedelsföretag tror på en ökning för eko
3 mars, 2020
Förenklade regler ger fler KRAV-märkta vegetariska halvfabrikat
28 februari, 2020
Här är de KRAV-märkta restaurangerna i Guide Michelin 2020!
21 februari, 2020
Hållbart viktigt vid köp av livsmedel
19 februari, 2020
En grej Anita märkt – Ekowebs Marknadsrapport 2020
5 februari, 2020
Hjälp kunderna hitta KRAV!
4 februari, 2020
Målmedvetna lammuppfödare prisade
31 januari, 2020
Aktivt arbete med klimat och miljö genom KRAV-märkning
29 januari, 2020
Kunder tror på ökad eko-konsumtion
28 januari, 2020
Nominera Årets omläggare 2019
27 januari, 2020
KRAV rekryterar pressansvarig
22 januari, 2020
Biologisk mångfald minskar risken att bli smittad av borrelia
7 januari, 2020
Fjärde advent: Grisbonden Rickard
22 december, 2019
KRAV-märkt honung i julklapp eller i julkolan
19 december, 2019
Korvhantverk Stockholm – gott för både miljön och magen!
17 december, 2019
Behåll ekologisk mat i Lund
16 december, 2019
Tredje advent: Grisbonden Niklas
15 december, 2019
Väddö Gårdsmejeris julost gör julbordet ännu godare
10 december, 2019
Andra advent: Grisbonden Carina
8 december, 2019
Julkänsla på Rosendals trädgårdskafé
6 december, 2019
Region Blekinge först med 50 procent ekologisk mat
5 december, 2019
Ät gott och gör gott – besök Skråmträsk Kvarns julbuffé
4 december, 2019
KRAV-certifierad nötköttsföretagare vann pris
2 december, 2019
KRAV rekryterar växtodlingsexpert
29 november, 2019
Första advent: Grisbonden Simon
29 november, 2019
Sveriges kommuner köper mer ekologisk mat
26 november, 2019
KRAV rekryterar husdjursagronom
22 november, 2019
Agroekologiskt jordbruk kan försörja Europa med mat
21 november, 2019
KRAV rekryterar digitaliseringsstrateg
12 november, 2019
Biologisk mångfald ger större skördar
6 november, 2019
WWFs Köttguide: Välj KRAV-märkt
6 november, 2019
Ekologiska matlådor och hälsohus i Uppsala
4 november, 2019
TheFork erbjuder rabatt till restauranger
23 oktober, 2019
”Att bli KRAV-certifierad kändes som rätt väg att gå”
22 oktober, 2019
Vid infrysningen ”stannar tiden”
18 oktober, 2019
KRAV lyfter frukt och grönt med humor
17 oktober, 2019
17 av Sveriges bästa caféer är KRAV-märkta
11 oktober, 2019
Lilla Bjers vinnare av KRAVs nya hållbarhetspris
1 oktober, 2019
KRAV-certifierad ostronodling vann Änglamarkspriset
24 september, 2019
KRAV-certifierade Byskolan vann hållbarhetspris
19 september, 2019
Jonas Karlsson är årets ekokock 2019
17 september, 2019
Flyttfåglar hotas av insektsmedel
14 september, 2019
KRAV rekryterar agronomekonom
12 september, 2019
KRAVs butiksöversyn kan öka försäljningen
5 september, 2019
Bredaste kampanjen för ekologiskt i Sverige
2 september, 2019
Gävleborg behöver öka den ekologiska omställningen
2 september, 2019
Farligt bekämpningsmedel avslöjas
15 augusti, 2019
Flera KRAV-certifierade nominerade i ny nordisk restaurangguide
15 augusti, 2019
Behåll målet om 100 procent ekologiskt – det finns ingen köttbrist
13 augusti, 2019
KRAV uppmanar till en ekologisk acceleration
12 augusti, 2019
Ekologiskt jordbruk ökar i Sverige
30 juli, 2019
KRAV-certifierad kyckling med smak av vilt
18 juni, 2019
Årets Ekopris till Paradiset City, Stockholm
13 juni, 2019
KRAV-certifierade Region Kronoberg har högst andel ekologiskt
10 juni, 2019
KRAV driver utveckling för modern ekologisk produktion
31 maj, 2019
KRAV-certifieringen värd 1,5 miljarder
28 maj, 2019
Fem KRAV-certifierade skolor nominerade till hållbarhetspris
23 maj, 2019
Vi kan stoppa massutrotningen av växter och djur
20 maj, 2019
Pappa och son har KRAV i blodet
20 maj, 2019
Små besättningar med uppbundna nötkreatur får bli ekologiska
15 maj, 2019
KRAV-märkt får fortsatt grönt ljus i WWFs fiskguide
15 maj, 2019
KRAV rekryterar husdjursagronom
13 maj, 2019
Vanligt kemiskt bekämpningsmedel kan skada bin
10 maj, 2019
Stromma KRAV-certifierar sina restaurangbåtar
8 maj, 2019
Samordnad ekosektor ger bäst genomslag
6 maj, 2019
Jonas Carlberg ny lantbrukschef på KRAV
6 maj, 2019
Danderyd väljer att KRAV-certifiera sina kök
2 maj, 2019
KRAV fokuserar på klimat och fossilfritt
25 april, 2019
Tio matbutiker nominerade till Årets Ekopris
24 april, 2019
KRAV satsar på webbutbildningar
24 april, 2019
Ställ krav på äggen i påsk!
16 april, 2019
Färre KRAV-märkta ägg på påskbordet
16 april, 2019
Innovativt nordiskt-japanskt kök tänker hållbart med KRAV-certifiering
15 april, 2019
Restaurang TAK tänker hållbart hela vägen med KRAV-certifiering
15 april, 2019
Landsbygdsministern till KRAVs årsmöte
12 april, 2019
Äldreboendet som vägrar kompromissa med maten
2 april, 2019
Nytt regelområde – slaktregler inom växtodling och trädgård
2 april, 2019
Mjölnaren som vill att vi ska äta som på forntiden
2 april, 2019
KRAV-certifierat bryggeri erbjuder skräddarsydd öl
1 april, 2019
Ekoförmedlingen ny app för mellangårdsförsäljning
21 mars, 2019
KRAV rekryterar digital strateg
18 mars, 2019
Wayne’s Coffee lyfter KRAV-märkt i kampanj
15 mars, 2019
KRAV rekryterar djurexpert
11 mars, 2019
Wayne’s lyfter KRAVs mervärden i stor kampanj
7 mars, 2019
KRAV rekryterar medarbetare från Saltå Kvarn
7 mars, 2019
KRAV-certifierade restauranger klättrar i White Guide
6 mars, 2019
Halverat matsvinn i KRAV-certifierade Karlstad kommun
28 februari, 2019
Två stjärnor i Guide Michelin för Gastrologik
20 februari, 2019
Ekologisk odling behövs för att bromsa utrotningen av insekter
18 februari, 2019
Ekologisk mat i offentliga kök gynnar hållbar matproduktion
13 februari, 2019
Varannan kvinna mer orolig för klimatförändringar efter sommarens torka
6 februari, 2019
Nina Halling ny kommunikationschef på KRAV
4 februari, 2019
Årets Omläggare grönsaksodlare från Skåne
1 februari, 2019
Prestigefullt pris till grönsaksodlare från Skåne
1 februari, 2019
En märkning som består
31 januari, 2019
En märkning som består: KRAV öppnar tatueringsstudio
31 januari, 2019
98 procent känner till KRAV
17 januari, 2019
Unik tempeh på västmanländsk åkerböna
10 januari, 2019
KRAV-certifiering en hjärtefråga för Waynes Coffee
3 januari, 2019
Ny KRAV-märkt vegansk choklad
17 december, 2018
Nära hälften av svenskarna vill köpa sin julskinka utan nitrit
6 december, 2018
Nära hälften av svenskarna vill köpa sin julskinka utan nitrit
6 december, 2018
Julbord med känsla för djurvälfärd
28 november, 2018
Kan ekologisk mat motverka cancer?
26 november, 2018
KRAV ansluter sig till Fossilfritt Sverige
20 november, 2018
KRAV ansluter till Fossilfritt Sverige
20 november, 2018
"Det var en stor lättnad när regnet kom"
13 november, 2018
KRAV delar ut pris i ny nordisk restaurangguide
13 november, 2018
Gastrologik nu KRAV-certifierade
25 oktober, 2018
KRAV och Telge Energi skalar upp samarbetet för förnybart
16 oktober, 2018
Ny KRAV-certifierad Kalf & Hansen-restaurang i Stockholm
12 oktober, 2018
Ny undersökning: Varannan svensk orolig för hur klimatfrågan prioriteras efter valet
8 oktober, 2018
Dioxiner i ägg
5 oktober, 2018
KRAV rekryterar ny ansvarig för dagligvaruhandeln
24 september, 2018
Årets mest hållbara förskola korad
19 september, 2018
KRAV uppmanar till hållbara val
18 september, 2018
KRAV satsar på Hållbara Restauranger
11 september, 2018
Hanna Lukowiesky Årets Ekokock 2018
10 september, 2018
Färre resistenta tarmbakterier hos ekogrisar
5 juli, 2018
KRAVs regler gäller längre – ger utrymme att påverka nya EU-reglerna
29 juni, 2018
Lidl storsatsar på KRAV-märkt råvara i chark
19 juni, 2018
KRAV-märkt mjölk är nyttigare än vanlig mjölk
13 juni, 2018
Coop Forum Sisjön vinnare av Årets Stora Ekopris
31 maj, 2018
Annas Hembageri är Årets hållbara café
15 maj, 2018
Linus Källander är KRAVs nya ordförande
26 april, 2018
KRAV lanserar sin första hållbarhetsrapport
26 april, 2018
Matbutikerna som kan vinna Årets Stora Ekopris
22 mars, 2018
Restaurang Volt är Årets hållbara gastronomi
6 mars, 2018
Större mångfald av svampar i ekologiskt vete
22 februari, 2018
Organic Sweden tar svenska ekoföretag på export
26 januari, 2018
Årets Omläggare Havor Gård prisades på Ekogalan
25 januari, 2018
KRAV och Telge Energi lanserar unikt partnerskap för förnybar el
22 januari, 2018
Export av eko en växande miljardmarknad
17 januari, 2018
Unik chans att fasa ut glyfosat i jordbruket
8 november, 2017
Hälsoeffekter av ekologisk mat
6 november, 2017
Alarmerande minskning av flygande insekter
25 oktober, 2017
Bekämpningsmedel gör att färre humledrottningar lägger ägg
18 augusti, 2017
Ekologisk produktion för hälsans skull
2 februari, 2017
Mer bekämpningsmedel med GMO-soja
15 oktober, 2016
KRAV-certifierade mjölkgårdar bättre på djuromsorg
13 oktober, 2016
Nyttan av frukt och grönt motverkas av bekämpningsmedel
2 oktober, 2016
Neonikotinoider minskar antalet bisamhällen
14 april, 2016
Glyfosat i kroppen
23 mars, 2016
Ekologiskt nyckel till att föda världen hållbart
14 februari, 2016
Bekämpningsmedel ger sämre pollinering av äpplen
14 februari, 2016
Mer nyttigheter i ekologisk mjölk och kött
5 februari, 2016
Ekologisk mat halverade risken för missbildning
16 augusti, 2015
Även låga doser miljökemikalier kan ge cancer
13 juni, 2015
Mindre skördeskillnad mellan ekologiskt och oekologiskt
14 december, 2014
Bekämpningsmedel ökar risken för Parkinson
13 oktober, 2014
Mer antioxidanter i ekologiskt
13 juli, 2014
Ekologisk mat minskade mängden bekämpningsmedel i urinen
12 juli, 2014
30 procent fler arter
14 februari, 2014
Sländor drabbas av bekämpningsmedel
14 augusti, 2013
Närodlat knappast bättre för klimatet
10 juni, 2013
Hormonstörande ämnen kostar EU miljarder varje år
13 maj, 2013
Hormonstörande medel bakom flera folksjukdomar
9 april, 2013
Fler pollinerare på ekologiska gårdar
12 februari, 2013
Olika beräkning av skördenivåer
23 november, 2012
Bekämpningsmedel hämmar barns utveckling
24 oktober, 2012
Ärftliga effekter av bekämpningsmedel
4 oktober, 2012
En miljon dör av kemikalier
28 september, 2012
Mer kol i ekologiska jordar
14 april, 2012
Insektsgift kan leda till bisamhällens kollaps
10 april, 2012
Mindre salmonella hos utegrisar
22 mars, 2012
Bättre pollinering av jordgubbar på KRAV-certifierade gårdar
9 mars, 2012
Bekämpningsmedel ger Parkinson
10 februari, 2012
Klimatavtryck lägre för ekologiskt grovfoder
16 december, 2011
Mer fleromättade fettsyror i ekomjölk
15 november, 2011
Bete skyddar mot bakterie
28 oktober, 2011
Glyfosat i luft och vatten
8 september, 2011
Bekämpningsmedel påverkar hjärnan
1 september, 2011
Kemisk bekämpning gav mer insektsskador
23 augusti, 2011
Höstbearbetning styr kväveläckaget
22 augusti, 2011
Fjärilar gynnas av ekologisk odling
19 augusti, 2011
Ekoodling motverkar svält
7 april, 2011
Mindre salmonella i ekokyckling
6 april, 2011
425 000 ton mindre växthusgasutsläpp från KRAV-gårdar
14 december, 2010
Mer bekämpningsmedel med GMO
14 december, 2010
Ökad risk för ADHD
13 december, 2010
Bättre skadedjurskontroll med ekologisk odling
15 november, 2010
Mer mineraler i KRAV-ägg
20 maj, 2010
Rester av kemiska bekämpningsmedel i te
13 maj, 2010
Utegris stärker immunförsvar
11 maj, 2010