Aktuellt

Här samlar vi de senaste nyheterna, reportagen, debattinläggen och forskningsrönen om ekologiskt och KRAV-märkt. Filtrera gärna fram mer exakt vad du är intresserad av.

Välj vad du vill se

Nyheter

KRAV ny samarbetspartner till Ostfestivalen i Stockholm

2 februari, 2023

Nyheter

Besök BIOFACH 14-17 februari - få rabatt på entrékort! 

1 februari, 2023

Nyheter

Ny lag ska minska EU:s påverkan på skog och biologisk mångfald

24 januari, 2023

Nyheter

Ekokockens kroppkakor på julrester

21 december, 2022

Nyheter

KRAV ska stötta i omställningen till ekologiskt

13 december, 2022

Nyheter

Klimatet i fokus på Elmia Lantbruk

8 november, 2022

Nyheter

Träffa KRAV på NOFF 16-17 november

31 oktober, 2022

Nyheter

Tre KRAV-bönder tävlar om titeln Årets Bonde

10 oktober, 2022

Nyheter

EU-förslag mot “grönmålning” kan stärka KRAV

5 oktober, 2022

Nyheter

KRAV-märkta Lilla Bjers är bäst i Europa

30 september, 2022

Nyheter

Köttbullemacka de luxe - signerad Årets Ekokock

14 september, 2022

Nyheter

KRAV tar bort hänvisning till WWF:s guider

2 september, 2022

Nyheter

KRAVs foodtruck-turné 2022

24 augusti, 2022

Nyheter

Lansering av KRAVs visionära målbilder

23 maj, 2022

Nyheter

Sex av sju partier vill driva frågan om hållbar offentlig upphandling

16 maj, 2022

Nyheter

Inspelning Ekologiska Framtidsdagen 2022

22 april, 2022

Nyheter

Fem regelförslag ute på remiss

5 april, 2022

Nyheter

Färga ägg hållbart i påsk

30 mars, 2022

Nyheter

KRAV har infört nya regler för jord och växtnäring

10 mars, 2022

Nyheter

Kyckling med rött ljus får ok under 2022

3 mars, 2022

Nyheter

Remiss: Allmänna regler för certifiering

2 mars, 2022

Nyheter

Remiss: Undantag från KRAVs regler i katastrofsituationer

2 mars, 2022

Nyheter

Att tänka på vid ansökan om undantag för konventionellt utsäde i ekologisk produktion

21 februari, 2022

Nyheter

Remiss: Tidsbegränsad regeländring avseende kyckling med rött ljus i WWFs Köttguiden

10 januari, 2022

Nyheter

KRAVs kundundersökning 2022

4 januari, 2022

Nyheter

KRAV ändrar tillfälligt regler för utfodring av fjäderfä

22 december, 2021

Nyheter

Remiss: Tillfälliga regeländringar om proteinfoder till fjäderfä

16 december, 2021

Nyheter

Ekokockens juliga trerättersmeny

26 november, 2021

Nyheter

Inspelning och material från Ekologiska Framtidsdagen 2021

8 november, 2021

Nyheter

Nordrest vill certifiera alla 100 restaurangerna

25 oktober, 2021

Nyheter

Program och anmälan Ekologiska Framtidsdagen 2021

19 oktober, 2021

Nyheter

KRAVs foodtruck 2021 - här finns vi

22 september, 2021

Nyheter

Penda Thomsson är Årets Ekokock 2021

13 september, 2021

Nyheter

KRAV-bonde fick WWF-priset ”Årets svenska Östersjöbonde”

10 september, 2021

Nyheter

Enkät – hur ser det ut med bekämpningsmedelsrester i växtbaserade livsmedel och foder

27 juli, 2021

Nyheter

Nolbygård Ekobageris Midsommargubbstårta

23 juni, 2021

Nyheter

Nu finns Nationella riktlinjerna för ekologisk produktion även digitalt

22 juni, 2021

Nyheter

Ekokockens supersmidiga och kalasgoda små ostpajer

10 juni, 2021

Nyheter

Rapport: Den hållbara maten 2021

19 maj, 2021

Nyheter

Därför är mångfald viktig för matproduktionen

30 april, 2021

Nyheter

KRAV vill stoppa problematisk jord och växtnäring med nya regler

28 april, 2021

Nyheter

Presentation av KRAVs insiktsrapport 29 april

23 april, 2021

Nyheter

Ekokockens frasiga ägghalvor

12 mars, 2021

Nyheter

Allt fler märken på maten förvirrar konsumenter

10 mars, 2021

Nyheter

KRAV anordnar webbinarier med teman kring ekologiskt lantbruk

9 mars, 2021

Nyheter

Bättre kvalitet på spannmål – utmaningar och möjligheter

8 mars, 2021

Nyheter

Gifter i samhället sprider sig till ekologiska produkter

17 februari, 2021

Nyheter

Remiss: Nya regler vid import och införsel

4 februari, 2021

Nyheter

Målet: fler KRAV-märkta vegoprodukter i butikshyllan

4 februari, 2021

Nyheter

Remiss: Nya regler för tillverkning, hantering och marknadsföring av produktionshjälpmedel

4 februari, 2021

Nyheter

Remiss 2: Nya regler för Restaurang, storkök och servering samt kedjecertifiering

1 februari, 2021

Nyheter

Helt oacceptabelt, KRAV-certifikat tillbakadraget

12 januari, 2021

Nyheter

SVT:s program om KRAV

8 januari, 2021

Nyheter

Material utbildning om KRAVs nya regler för lantbrukare

18 december, 2020

Nyheter

KRAV-skinkor är naturligt gråa

4 december, 2020

Nyheter

Överskott på vissa ekologiska råvaror enligt rapport

30 november, 2020

Nyheter

Material från lanseringseventet ny marknadsföringslåda

16 november, 2020

Nyheter

Material från event om KRAVs nya regler

9 november, 2020

Nyheter

Två spännande studentuppdrag våren 2021

14 oktober, 2020

Nyheter

Remiss: Nya regler för restauranger

8 oktober, 2020

Nyheter

Material från Ekologiska Framtidsdagen 2020

8 oktober, 2020

Nyheter

Anders Johnsson är Årets Ekokock 2020

16 september, 2020

Nyheter

EU-kommissionen vill skjuta på eko-regler till 2022

4 september, 2020

Nyheter

Ekologiska Framtidsdagen fokuserar på Eko-september 2021

26 augusti, 2020

Nyheter

Remiss: Nya regler för märkning och marknadsföring

18 augusti, 2020

Nyheter

KRAV har ny hemsida

8 augusti, 2020

Nyheter

Frebaco kvarn KRAV-märker sina produkter

30 juni, 2020

Nyheter

KRAV ser över reglerna efter växtnäringsproblem

9 juni, 2020

Nyheter

Uppropet tog KRAV-certifierade Green Bakerys bröd till Lidls hyllor

5 juni, 2020

Nyheter

KRAV inleder samarbete med TheFork

18 maj, 2020

Nyheter

Utpekad gård har sålt sina djur

15 maj, 2020

Nyheter

Till lokala och centrala inköpare inom dagligvaruhandeln

14 april, 2020

Nyheter

Information från KRAV med anledning av Corona-pandemin

12 april, 2020

Nyheter

Påskens schyssta lammstek med Årets Ekokock

8 april, 2020

Nyheter

KRAV-certifierad restaurang öppnar lanthandel till följd av krisen

26 mars, 2020

Nyheter

Rättvis analysmetod krävs för ekojordbruk

18 mars, 2020

Nyheter

Förenklade regler ger fler KRAV-märkta vegetariska halvfabrikat

28 februari, 2020

Nyheter

Här är de KRAV-märkta restaurangerna i Guide Michelin 2020!

21 februari, 2020

Nyheter

En grej Anita märkt – Ekowebs Marknadsrapport 2020

5 februari, 2020

Nyheter

Nominera Årets omläggare 2019

27 januari, 2020

Nyheter

KRAV-certifierad nötköttsföretagare vann pris

2 december, 2019

Nyheter

WWFs Köttguide: Välj KRAV-märkt

6 november, 2019

Nyheter

17 av Sveriges bästa caféer är KRAV-märkta

11 oktober, 2019

Nyheter

KRAV-certifierad ostronodling vann Änglamarkspriset

24 september, 2019

Nyheter

Jonas Karlsson är årets ekokock 2019

17 september, 2019

Nyheter

Farligt bekämpningsmedel avslöjas

15 augusti, 2019

Nyheter

KRAV-certifierade Region Kronoberg har högst andel ekologiskt

10 juni, 2019

Nyheter

KRAV-certifieringen värd 1,5 miljarder

28 maj, 2019

Nyheter

Små besättningar med uppbundna nötkreatur får bli ekologiska

15 maj, 2019

Nyheter

Samordnad ekosektor ger bäst genomslag

6 maj, 2019

Nyheter

Ställ krav på äggen i påsk!

16 april, 2019

Nyheter

Innovativt nordiskt-japanskt kök tänker hållbart med KRAV-certifiering

15 april, 2019

Nyheter

Nytt regelområde – slaktregler inom växtodling och trädgård

2 april, 2019

Nyheter

Ekoförmedlingen ny app för mellangårdsförsäljning

21 mars, 2019

Nyheter

Wayne’s lyfter KRAVs mervärden i stor kampanj

7 mars, 2019

Nyheter

KRAV-certifierade restauranger klättrar i White Guide

6 mars, 2019

Nyheter

Halverat matsvinn i KRAV-certifierade Karlstad kommun

28 februari, 2019

Nyheter

Två stjärnor i Guide Michelin för Gastrologik

20 februari, 2019

Nyheter

Varannan kvinna mer orolig för klimatförändringar efter sommarens torka

6 februari, 2019

Nyheter

Årets Omläggare grönsaksodlare från Skåne

1 februari, 2019

Nyheter

En märkning som består

31 januari, 2019

Nyheter

98 procent känner till KRAV

17 januari, 2019

Nyheter

Ny KRAV-märkt vegansk choklad

17 december, 2018

Nyheter

Nära hälften av svenskarna vill köpa sin julskinka utan nitrit

6 december, 2018

Nyheter

Julbord med känsla för djurvälfärd

28 november, 2018

Nyheter

KRAV ansluter sig till Fossilfritt Sverige

20 november, 2018

Nyheter

Ny KRAV-certifierad Kalf & Hansen-restaurang i Stockholm

12 oktober, 2018

Nyheter

Dioxiner i ägg

5 oktober, 2018

Nyheter

Torka och foderbrist

15 juni, 2018